MY.UAСтатті
Новий комплекс «УЛІС.Ворохта» – відпочинок серед гірської тиші
Новий комплекс «УЛІС.Ворохта» – відпочинок серед гірської тиші

Новий комплекс «УЛІС.Ворохта» – відпочинок серед гірської тиші

Безмежний простір і величні гірські краєвиди, від яких перехоплює подих. Саме такою атмосферою наповнено нову локацію комплексу будинків на природі «УЛІС» біля селища Ворохта. Затишні будинки на Кривопільському перевалі, на висоті понад 1 000 метрів над рівнем моря, занурюють у природу та допомагають віднайти спокій.

Адже «УЛІС.Ворохта» – це незвичайний комплекс. Дванадцять будинків із безконтактним сервісом інтегровано в природне середовище та розташовано так, аби гості не заважали один одному. Тут заборонено шуміти, тому локація стане ідеальною для втомлених від міського гоміну й охочих усамітнитися. Однією з головних особливостей комплексу є підтримка свідомого відпочинку. Адже «УЛІС» залучений до життя громади та позиціонує себе як соціально-відповідальний бізнес. «Хмарочос» відвідав нову локацію у Карпатах і познайомилися ближче з цим проєктом.

Місце, де слухаєш гори, а чуєш себе

Локацію в Івано-Франківській області «УЛІС» описує як «нову схованку від міської метушні на висоті хмар і в обіймах величних гір». З терас будинків видніються схили гори Кострич, а зверху локації – долина селища Ворохта та вершина Говерли. Головною перевагою розташування в оточенні гір і лісу стала віддаленість комплексу від шумних і переповнених туристами місць, зокрема Буковелю та Яремче. В усьому районі лише «УЛІС» та ще один готель знаходяться поза містом і відокремлені від інших будівель.

Як розповідає Максим Виноградний, директор з маркетингу компанії DREAM Hospitality & Development, до якої належить «УЛІС», пошук ділянки та підготовчі роботи тривали протягом двох років. Зокрема, багато часу витрачається на планування комплексу. Адже будинки мають розташовуватися таким чином, щоб кути огляду з терас не охоплювали тераси інших гостей. Саме через це будівлі мають таку «скошену» форму. 

Оскільки локація знаходиться на схилі, будівництво було доволі складним процесом, особливо під час дощів. Щоб вода не створювала проблем, покриття доріг зробили зі щебню. Такою дорогою легше пересуватися автівкою, завдяки кращому зчепленню. 

Наразі триває будівництво першої черги, яка передбачає 23 будинки. Роботи мають завершити до кінця року. Також розпочалося зведення готелю, який повинні закінчити через півтора роки. У ньому передбачено три інклюзивні номери. А ще для маломобільних груп населення шукають варіанти рішень для зручнішого пересування територією, наприклад позашляхові колісні крісла з електроприводом, що дозволяють рухатися різними поверхнями. 

Інтер’єр будиночків розроблявся так, щоб «карпатський дух» було відчутно навіть усередині.

Для цього використовували природні матеріали та додали елементи місцевого колориту – стіни оздобили косівською керамікою з гуцульськими мотивами. Стіни, що ведуть на терасу, зробили повністю скляними. Отже, навіть зсередини можна споглядати неймовірні краєвиди. Будинки обладнали камінами, які допоможуть наповнити вечори атмосферою тепла і затишку. Також зовні біля кожної будівлі облаштували мангальні зони.

Хоча в усіх будинках є кухня та все необхідне для приготування страв, «УЛІС.Ворохта» пропонує замовити онлайн готові страви з власного меню. Також безконтактний сервіс дозволяє придбати в онлайн-магазині продукти вітчизняних виробників й косметичні засоби. Комплекс називає себе pet-friendly, тож у ньому завжди раді домашнім улюбленцям і мають спеціально підготовлені для них речі. 

Гуцульський колорит

«УЛІС.Ворохта» знаходиться в місці, яке має давні традиції. Тож, окрім відпочинку на природі, тут можна досліджувати місцевість, вивчати локальну культуру, архітектуру і побут гуцулів. «УЛІС» підготував для своїх гостей інтерактивну карту, де зібрав багато цікавих місць – від курортної Ворохти і до старовинної Верховини, яка є центром багатьох музеїв. Усі позначені локації було самостійно перевірено організаторами. Особливо «УЛІС» рекомендує відвідати полонини, де можна познайомитися з гуцульськими звичаями, поспілкуватись зі справжніми ґаздами у сироварнях та скуштувати бринзу, виготовлену за традиційними технологіями. За цією мапою гості можуть як самостійно побудувати маршрут для прогулянки, так і скористатися послугами партнерів «УЛІС», які пропонують різні тури. Якщо у гостя виникнуть якісь питання, він також може вирішити їх в онлайн режимі, зв’язавшись із менеджером.

Комплекс пропагує здоровий спосіб життя та мотивує гостей більше рухатися на природі, поєднуючи приємний і корисний відпочинок. Гостям пропонують три прогулянкові маршрути гірською місцевістю. Перший пролягає недалеко від комплексу, а два інших, вже складніших – на гору Кострич. Ті, хто прагнуть невимушеної прогулянки – можуть пройтися Кривопільським перевалом. Дорогою також радять завітати до гуцульської сироварні.

Соціальна місія

Хоча найближчий до локації населений пункт – це село Кривопілля, комплекс розташовано на території Ворохтянської громади. Тому команда вирішила налагоджувати тісну співпрацю саме з Ворохтою. Як пояснює Максим Виноградний, за межами мегаполісів більшість громад занепадають і потребують підтримки. 

Зокрема, Ворохта є дотаційним регіоном, попри свій великий потенціал. Адже багато туристів відтягує на себе Буковель, незважаючи на збереження більш автентичної гуцульської культури саме в районі Верховини та Ворохти. Також великою проблемою є те, що існуючі тут бізнеси в сферах туризму та обслуговування майже не сплачують податки або знаходять способи значно зменшити їхній розмір. На думку Максима, таку ситуацію потрібно змінювати насамперед хорошим прикладом. Тому «УЛІС» завжди працює «в білу»: реєструється за фактичним місцем розташування та сплачує податки до місцевого бюджету. Так частина прибутку надходить у розвиток громади. Ще частину коштів комплекс витрачає на соціальні проєкти. 

Перед початком будівництва «УЛІС» представив концепцію комплексу сільській раді та залучився підтримкою місцевої громади. «УЛІС.Ворохта», як пояснює Максим Виноградний, спрямовуватиме більшість своїх соціальних проєктів саме на туристичну сферу. Наприклад, ще на етапі будівництва «УЛІС» проспонсорував закупівлю необхідної техніки до місцевого туристичного офісу. Крім цього планують допомагати з маркетингом і популяризацією привабливих для туристів локацій. 

Також «УЛІС» разом із ГО ДоЛаду проводить кемпи з емоційного відновлення та психосоціальної підтримки для ветеранів. А на всіх локаціях для військових діє постійна знижка у розмірі 30%.

Концепція свідомого відпочинку

Ідея подібного комплексу виникла у засновників DREAM Hospitality & Development під час пандемії коронавірусу. За два місяці до її початку, компанія продала європейську частину найбільшої у Східній Європі мережі DREAM Hostel, прагнучи змінити напрям бізнесу. Наразі в Україні лишилося тільки два їхніх хостели – у Києві та Львові. Також компанії належить кафе DRUZI, яке і розробляє меню для всіх локацій «УЛІС». Після продажу хостелів власники розмірковували над створенням у містах апарт-готелів. Однак COVID привніс зміни до сфери туризму, адже люди почали більше виїжджати за місто. Тоді багато хто стикнувся з проблемою, що доволі важко винайняти якісно житло у сільській місцевості з повноцінним сервісом. Так зародилася думка створити «УЛІС».

«Головною ідеєю було дати містянам досвід, який неможливо отримати в місті. Але водночас не робити проєкт, який просто копією міста на природі», – пояснює Максим Виноградний.

«УЛІС» передбачає велику відстань між будинками та неогороджену територію. Максим зазначає: «Ми називаємо комплекс «без парканів». І фізично, і ментально. Оскільки ми інтегровані в громаду та створюємо речі не лише для наших гостей, а і для будь-кого. Наприклад, на локації у Ворохті ми робимо загальне вогнище, біля якого ввечері зможуть відпочити всі охочі. Також скоро на вершині локації встановимо гойдалку, яка буде доступною для кожного перехожого».  

«УЛІС.Дудки» запрацював лише за декілька місяців до початку повномасштабної війни, тому майже одразу потрапив в окупацію. Але після звільнення території комплекс швидко відновив свою роботу. Взагалі, щодо розвитку туристичної сфери під час війни, Максим Виноградний відзначає не лише негативні моменти. Адже українці почали значно більше подорожувати своєю країною та цікавитися рідною культурою. Зокрема, активізувався відпочинок у Карпатах. Тому проблем з гостями комплекс не має. Наразі «УЛІС. Дудки» завантажений майже на 90%.

Назва комплексу, як пояснює Максим, відображає одну з головних ідей проєкту: «У ній закладено простоту. Адже в нас в усьому простота і відкритість. Ми завжди намагаємося не ускладнювати і все робити максимально зрозуміло. Наприклад, один з найчастіших відгук наших гостей – що в комплексі все продумано для найменших дрібниць». І це дійсно так. Адже в будинках розміщено багато інструкцій, що допоможуть зрозуміти, як працювати з певною технікою, розпалювати камін, сортувати сміття тощо. У друкованих матеріалах, які знаходять усі гості після заселення, навіть розписано покрокову інструкцію для смаження маршмелоу, якими «УЛІС» пригощає гостей.

Основний принцип, якого дотримується команду «УЛІС», Максим описує так: «Піклування про людину, про природу та про громаду». Водночас, на його думку, це працює також з комерційної точки зору, як інвестиція у бренд. Адже таким чином підтримується його репутація як соціально-відповідального бізнесу, що приваблює більше гостей.

Загалом, комплекс працює за такою схемою: у кожного будинку є свій інвестор, який стає власником після завершення будівництва. Потім керуюча компанія укладає договір та бере ці будинки у керування. Оскільки попит зараз доволі великий, компанія зацікавлена в одночасному зведенні багатьох локацій у різних регіонах. Тому наразі активно шукає забудовників, щоб створити більше комплексів по всій Україні. Чотири потенційних місця для майбутніх локацій «УЛІС» вже знайшли на Київщині та заході України.

    Найпопулярніше за тиждень

    10 сучасних будинків і квартир, у яких є дещо дуже непрактичне (фото)
    В Одесі до Будинку-стіни прибудовують незаконну споруду (фото)
    У Копенгаген вперше за кілька десятиріч повертається трамвай
    Як у польському Катовіце девелопер відновлює цілий історичний квартал

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Поділитися
    Поділитися сюжетом
    Джерело матеріала
    Суд призначив дату розгляду справи репера Diddy за звинуваченнями в сексуальній експлуатації й торгівлі людьми
    Ukraine Art News
    2024-10-11T11:19:01Z
    Осип “Боксер” Хома: моряк і чемпіон з боксу, який став командиром УПА
    Photo Lviv
    2024-10-11T05:12:25Z
    "Перебування в стосунках не визначає мене": Джей Ло вперше прокоментувала розлучення з Беном Аффлеком
    Ukraine Art News
    2024-10-10T16:08:04Z
    Джастін Бібер уперше прокоментував арешт репера Diddy
    Ukraine Art News
    2024-10-10T13:36:43Z
    Тейлор Свіфт вийшла на публіку зі штучним ластовинням на обличчі та спричинила стрибок продажів блискіток на 2500%
    Ukraine Art News
    2024-10-10T12:42:40Z
    Клавдія Шиффер стала обличчям бренду Гейлі Бібер
    Elle
    2024-10-10T11:12:55Z
    Кліп знімали в Києві: пісня Майлі Сайрус і Марка Ронсона зібрала 1 млрд прослуховувань на Spotify
    Ukraine Art News
    2024-10-09T14:21:41Z
    Фронтмен Sum 41 Дерік Віблі у мемуарах звинуватив ексменеджера в сексуальному насильстві
    Ukraine Art News
    2024-10-09T10:29:29Z
    Кейт Міддлтон показує, як носити найтрендовіший брючний костюм осені-2024
    Elle
    2024-10-09T08:45:46Z
    Двоє українців потрапили до шортлиста перекладацької премії в США
    Ukraine Art News
    2024-10-11T12:45:50Z
    «Українська книжкова поличка» з'явилася в бібліотеці польського міста Олешніца
    Ukraine Art News
    2024-10-11T12:22:02Z
    Лавреаткою Нобелівської премії з літератури вперше стала письменниця з Південної Кореї: що про неї відомо
    Elle
    2024-10-11T11:52:29Z
    Кейт Мосс запросили створити власну капсулу для Zara
    Elle
    2024-10-11T10:33:56Z
    Вибір тижня: ідеальний базовий гардероб на осінь-2024 від українських брендів
    Elle
    2024-10-11T08:39:41Z
    35 років на сцені! 14 жовтня “Мертвий Півень” зіграє ювілейний концерт у Львівській опері
    Photo Lviv
    2024-10-11T05:06:28Z
    Національна опера України долучилась до ініціативи ПРООН з підтримки інклюзивного відновлення України
    Ukraine Art News
    2024-10-11T04:24:37Z
    У Нідерландах працівник музею переплутав мистецький твір зі сміттям
    Ukraine Art News
    2024-10-10T23:15:48Z
    Олег Кохан, Олексій Сай та Аліна Смишляк-Борода стануть учасниками панелі «Війна і творчість» на ELLE Active Forum
    Elle
    2024-10-10T20:45:44Z
    Теорія Marvel каже, що Ванда може воскреснути у серіалі «Аґата увесь час»
    KinoFilms
    2024-10-11T14:09:30Z
    «Джокер 2»: усі пісні очікуваного сиквела за участю Хоакіна Фенікса та Леді Ґаґи
    KinoFilms
    2024-10-11T13:51:28Z
    Вийшов трейлер українського фільму "Редакція", який брав участь у Берлінале-2024
    Ukraine Art News
    2024-10-11T13:15:49Z
    За пропорціями золотого перетину: новий Бонд Аарон Тейлор-Джонсон визнаний найкрасивішим чоловіком у світі
    Ukraine Art News
    2024-10-11T12:22:06Z
    "Якщо знадобиться, помру поруч зі своїм президентом": актор Стівен Сіґал написав лист Путіну
    Ukraine Art News
    2024-10-11T10:04:10Z
    Суд виправдав екоактивістів, які приклеїли себе до рами картини Тернера
    Ukraine Art News
    2024-10-10T23:24:42Z
    Нобелівську премію з літератури отримала південнокорейська письменниця Хан Канг
    Ukraine Art News
    2024-10-10T14:15:59Z
    Нобелівська премія з літератури: комусь присудили престижну нагороду
    Ukraine Art News
    2024-10-10T14:04:43Z
    Дивимось We Live in Time у кінотеатрах з 11 жовтня
    Ukraine Art News
    2024-10-10T12:46:00Z
    Узимку в Виставковому центрі облаштують глемпінг
    Хмарочос
    2024-10-11T06:43:14Z
    Пустелю Сахару затопило через аномальні зливи
    Хмарочос
    2024-10-10T13:32:12Z
    Суд не підтримав забудову гори Свидовець
    Хмарочос
    2024-10-10T08:16:12Z
    Подорож автом по Галичині 1936 року. Частина шоста
    Photo Lviv
    2024-10-10T05:12:33Z
    Миколаїв запустив новий тролейбусний маршрут у віддалений район
    Хмарочос
    2024-10-09T14:58:36Z
    Що почитати: подарункове видання про Київ презентували в ЦУМі
    Elle
    2024-10-08T11:01:06Z
    Вироби з кременю і каменю та рештки тварин: біля Львова знайшли унікальні артефакти побуту часів енеоліту
    Ukraine Art News
    2024-10-07T16:33:46Z
    Як у польському Катовіце девелопер відновлює цілий історичний квартал
    Хмарочос
    2024-10-07T06:51:56Z
    Наймагічніше місце Києва: кафе «Платформа 9 ¾» в стилі «Гаррі Поттера»
    Elle
    2024-10-11T14:03:46Z
    Дженніфер Лопес вперше прокоментувала своє розлучення з Беном Аффлеком
    Elle
    2024-10-11T13:40:04Z
    Стрес, мозок і шкіра: невидимий зв’язок, який впливає на нашу зовнішність
    Elle
    2024-10-11T11:12:55Z
    Німецький підліток, який написав 10 тисяч доносів, став мільйонером
    Хмарочос
    2024-10-11T11:01:15Z
    У Львові півтора року друкують школу за допомогою 3D-принтера
    Хмарочос
    2024-10-11T10:43:08Z
    Vivat видасть книжку цьогорічної Нобелівської лауреатки з літератури Хан Канг
    Ukraine Art News
    2024-10-11T09:22:22Z
    У Києві з понеділка розпочнеться опалювальний сезон, але не для всіх
    Хмарочос
    2024-10-11T08:28:06Z
    Українці спостерігали в небі північне сяйво
    Хмарочос
    2024-10-11T08:22:30Z
    Адвокати Diddy звинуватили уряд США у витоку інформації про його судову справу
    Ukraine Art News
    2024-10-11T07:17:37Z
    Intel визнала, що в іграх процесори Core Ultra 200 будуть слабшими за CPU Ryzen 7000X3D
    Overclockers
    2024-10-11T13:31:31Z
    В Парижі доставлятимуть їжу в пакетах від українського стартапу
    Хмарочос
    2024-10-11T12:39:57Z
    Огляд оптично-механічної клавіатури ASUS TUF Gaming K3 Gen II
    Overclockers
    2024-10-11T12:31:30Z
    Sony може анонсувати перевидання God of War Greek Saga
    Overclockers
    2024-10-11T09:37:17Z
    Ілон Маск презентував роботаксі та робомаршрутку, покликані виправити «фігову» ситуацію з транспортом
    Хмарочос
    2024-10-11T09:16:37Z
    NZXT випустить материнські плати N9 Z890 та N7 Z890 для процесорів Intel LGA1851
    Overclockers
    2024-10-11T09:13:22Z
    AMD представила Instinct MI325X з 256 ГБ HBM3e та Instinct MI355X з 288 ГБ HBM3e для обчислень ШІ
    Overclockers
    2024-10-11T08:42:49Z
    Rockstar оцінила Red Dead Redemption на PC у 50 доларів
    Overclockers
    2024-10-11T08:04:36Z
    AMD Ryzen 7 9800X3D приписуються частоти до 5,2 ГГц у багатопотоковому навантаженні
    Overclockers
    2024-10-11T07:26:38Z
    Дуже смачна лазанья з козячим сиром
    Elle
    2024-09-23T13:39:47Z
    Сезонний десерт: хрустка та ароматна сливова галета
    Elle
    2024-09-19T07:32:19Z
    Ідеальний соус до будь-яких страв: чатні з помідорів
    Elle
    2024-09-17T16:04:06Z
    Від Бенедикта до шакшуки: 7 смачних способів приготування яєць
    Elle
    2024-09-13T11:13:30Z
    Фетучіні зі шпинатом і сиром горгондзола
    Elle
    2024-08-30T13:09:44Z
    Готуємо рататуй: елементарний рецепт
    Elle
    2024-08-29T13:21:51Z
    Рецепт легендарного сливового пирога з New York Times
    Elle
    2024-08-27T10:55:13Z
    Яблучний пиріг з яблуком, мигдалем і ромом
    Elle
    2024-08-16T14:49:09Z
    Літній пиріг із ягодами та кедровими горішками
    Elle
    2024-08-09T10:46:05Z