MY.UAСтатті
Листопад подій у Львівській філармонії
Листопад подій у Львівській філармонії

Листопад подій у Львівській філармонії

Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика

Музиканти знають, що чим довшими стають вечори, тим більш наповненими музикою вони мають бути, а, отже, запрошують слухачів відвідати майбутні концерти. 

Листопад складатиметься з більш як 25 подій симфонічної та камерної музики та двох масштабних фестивалів.

ХХІ Фестиваль Давньої Музики у Львівській філармонії оголосив програму

П’ятниця 01.11.2024 / 19:00. ХХІ Фестиваль Давньої Музики у Львові | A cappella Leopolis

Медіантою ХХІ едиції Фестивалю Давньої Музики у Львові стане програма італійської духовної музики від «A capella Leopolis». Під керівництвом Людмили Капустіної на один вечір оживуть найбільш наповнені хоровою музикою епохи – доба ренесансу та бароко, а саме – довершені композиції Джованні П’єрлуїджі да Палестріна, Джованні Марія Наніно, Лодовіко Ґроссі да Віадана, Феліче Анеріо, Ґреґоріо Аллеґрі та Антоніо Лотті.

Субота 02.11.2024 / 17:00. XXI Фестиваль Давньої Музики у Львові | Акордеон & бароко

Музей історії релігії

Пʼєси Жана-Філіппа Рамо, сонати Доменіко Скарлатті, увертюра Йоганна Себастьяна Баха… На перший погляд, це блискуча програма для піаніста, або ж клавесиніста, однак третій фестивальний вечір пройде під егідою нових інтерпретацій. Так класика клавірного репертуару доби бароко прозвучить на акордеоні у майстерному виконанні Богдана Кожушка, програма якого є сміливим викликом фестивалю, адже на один вечір історичне виконавство поступиться місцем новому прочитанню, а музичні артефакти ХVІІ століття озвучить молодший на декілька століть акордеон. Проте, чи не є наслідування жаги до відкриттів та експериментів властивою рисою бароко? Не лише сучасні виконавці, а й майстри давнини ставали на стежку новизни.

Подібно до птахів Рамо, генії давнини перегукуватимуться у програмі Богдана Кожушко, який запрошує (також наслідуючи Рамо) вслухатись у звучання кожного з них.

Шенберг. 150 — Бернстайн

Субота 02.11.2024 / 18:00. Шенберг. 150 — Бернстайн

Ікона музичного модернізму святкує свій день народження. Ювілейний 2024 рік відзначатиметься на концертних майданчиках, в музеях та установах по всьому світу. Австрійське бюро кооперації у Львові  та Ukraine Office Austria також долучаються до святкування ювілею великого австрійського композитора.

У виконанні Академічного камерного оркестру «Віртуозів Львова», скрипальки Віри Жук, перкусіоніста Володимира Веретельника та диригента Парвіза Яхʼяві .прозвучить знаковий твір Арнольда Шенберга «Просвітлена ніч» та львівська премʼєра «Серенади» за мотивами «Симпозіуму Платона» для скрипки соло, струнних і ударних Леонард Бернстайна.

Субота 02.11.2024 / 20:00. Органні фантазії

Латинський катедральний собор

Він ініціював у Варшаві регулярну серію концертів ораторіальної музики, під час якої вперше в Польщі на історичних інструментах була виконана зокрема славетна Меса сі мінор Баха. Багато творів європейської музики також було виконано та вперше записано під його керівництвом, тож на цьому концерті львівським слухачам пощастить почути ікону історично інформованого виконавства — Марека Топоровського.

Неділя 03.11.2024 / 18:00. Закриття

Елегантний шарм оркестрового письма поряд з іскристим запалом музики Гассе, суперзірки епохи бароко, розпочне заключну подію Фестивалю Йоганна Адольфа, уродженця невеликого німецького містечка Бергедорф, що зараз є частиною Гамбурга, шанували й любили у XVIII столітті. Подібно до Гассе, славу Телеманна добре знали в Італії та його рідній Німеччині. За натурою та широтою світогляду Георг Філіпп був космополітом, а ще бібліофілом: про це свідчить й обрана музикантами композиція «Бурлеск Дон Кіхота» за пригодницьким романом іспанця Мігеля де Сервантеса. Від літературних сюжетів та оперного мислення цей концерт проведе вас до музики, що є есенцією барокового мистецтва: творчості Йоганна Себастьяна Баха, а також його кузена Йоганна Бернгарда, твори яких прозвучать у програмі від Оркестру Барокової капели Львівської національної музичної академії на чолі з Анною Іванюшенко та солістами: Назаром Шутком, Сергієм Гаврилюком та Уршулеб Ставіцькою. Диригуватиме Павел Осуховський.

Вівторок 05.11.2024 / 19:00. Латинські музи

Характерні емоційність та запал, а поза тим — глибина почуттів: з цих червоних ниток зіткано програму особливого вечора. Її неповторність полягає у поєднанні оркестру та соло гітари, що славиться першістю у змалюванні найінтимніших людських думок і бажань.

Звучатимуть оригінальні знакові твори, що полюбились слухачам по всьому світу. Спектр історій, у які з допомогою музики вдасться зануритись, — це і святковий карнавальний танок, і патетичний, відчайдушний крик, і звісно ж, любовний романс.

На крутих емоційних гірках слухачів супроводжуватимуть іспанський виконавець Рафаель Серралле та українські музиканти Академічного симфонічного оркестру під орудою Сергія Хоровця.

Середа 06.11.2024 / 18:30. Микола Петренко. Назавжди молодий

Концерт-вшанування 99-річниці від дня народження поета

У програмі відомі шляґери, незнані та призабуті пісні українських композиторів на слова визначного українського поета Миколи Петренка.

Петренко – це про українську душу, нескорену, пошарпану вітрами часу, але таку молоду та невловну. Його пісні дають наснаги, вони міцно тримають своєю впевненістю у завтрашній Україні, вони парубочою щирою любов’ю до Неї, як до жінки, промовляють сьогодні.

Цей концерт є містком між минулим і сучасним, який зберігає пам’ять про поета і його неперевершений внесок у літературу України.

FueGoОrchestra. Танго Свободи

Четвер 07.11.2024 / 19:00. FueGoОrchestra. Танго Свободи

Стиль, неймовірна енергетика, високий художній та професійний рівень виконання в елегантному обрамленні, а також фірмове звучання — все це квартет «FueGo Orchestra».

Щобільше, на думку багатьох, «FueGo Orchestra» — це справжній музичний феномен України! Концерти «FueGo Orchestra» — завжди грандіозна подія та яскраве свято, адже майстерність музикантів і вишуканий стиль виконання з перших акордів вражають і повністю захоплюють слухача, занурюючи його у світ високої музики. У 2021 році «FueGo Orchestra» підірвав культурний простір України, кардинально змінивши уявлення багатьох про стиль танго. Сьогодні це єдиний в Україні танго-оркестр, який виконує музику у традиційному складі: скрипка, бандонеон, рояль і контрабас.

Диригенти. Українською: Лебедєва

П’ятниця 08.11.2024 / 19:00. Диригенти. Українською: Лебедєва

Диригенти. Українською — вже знаний проєкт Львівської національної філармонії, заснований у 2020 році.

Завдяки проєкту молоді й талановиті музиканти з різних куточків України мають можливість гучно заявити про себе на весь світ, адже усі події проєкту транслюються онлайн. Виступають українські майстри батути з одним із найстаріших та найіменитіших українських колективів — Академічним симфонічним оркестром Львівської національної філармонії імені Мирослава Скорика.

Завдяки таким мистецьким тандемам «народжуються» потужні симфонічні програми, що поєднують як українську, так і європейську музику.

Неділя 10.11.2024 / 18:00. Непрочитані листи

Львівська національна філармонія та Ірина Доля презентують авторський сольний проєкт співачки

До солістки долучаться: Софія Сливка, Анастасія Мудрик, Павло Ільницький, Олексій Прокопович, Андрій Яцків, Едуард Мокось (ударні), Юрко Мельник (клавіші), Тарас Яцишин (бас-гітара), Володимир Возняк (гітара), а також ТанцТеатр «Життя»

З Болоньї до Львова

Середа 13.11.2024 / 19:00. З Болоньї до Львова

Ця програма має на меті продемонструвати тісний звʼязок української музики з європейською. Своєрідною «точкою перетину» композиторів зі різних країн стала Болонська академія. У 1670 році до неї вступив сімнадцятирічний італієць Арканджело Кореллі. Кількома роками пізніше іспити на звання почесного академіка там успішно склали українці Дмитро Бортнянський, Максим Березовський, а ще — славетний австрієць, тоді зовсім юний Моцарт.

Четвер 14.11.2024 / 19:00. Пісня Пісень

Національна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» запрошує на особливий авторський концерт-презентацію і творчості, і самої композиторки, сестри Марії Слєпченко. У програмі концерту «Симфонічна поема» для симфонічного оркестру і ораторія для солістів, хору та симфонічного оркестру «Пісня Пісень».

Учасники і виконавці: Назар Омельчук — баритон, Людмила Корсун — сопрано, академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії, національна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» художній керівник Дмитро Кацал. Диригент: Юрій Бервецький.

П’ятниця 15.11.2024 / 19:00 Незалежна | Відкриваючи Падеревського

Неділя 17.11.2024 / 18:00 Гала опера | Відкриваючи Падеревського

ХІІІ Міжнародний фестиваль «Відкриваємо Падеревського» присвячений постатям і подіям польської історії та культури, тісно пов’язаним  зі Львовом. Фестивальні заходи відзначатимуть ювілеї особистостей, яких безперечно можна назвати титанами польської культури, і які своєю діяльністю мали вплив на формування культурного простору Львова,  а саме: 150-річчя від дня народження Адама Дідура, відомого як баса «усіх часів»,  100-річчя від дня народження Збіґнєва Герберта — багаторазового кандидата на Нобелівську премію, а також відзначимо 120-річчя встановлення пам’ятника Адаму Міцкевичу у Львові.

Пам’ятник Адаму Міцкевичу, який урочисто відкрито 30 жовтня 1904 року і який зберігся неушкодженим донині, є символом сучасного Львова, і,  водночас, матеріальним доказом внеску поляків і польської культури в імідж цього непересічного міста.  Ювілей пам’ятника А. Міцкевича у Львові стане чудовою нагодою послухати музичні інтерпретації натхненні творчістю поета. У музичній програмі «переплітаються» твори українських та польських композиторів, а на завершення прозвучать найпопулярніші  танго, створені  під час «золотої доби польського танго», символічно переносячи слухачів до Львова початку минулого сторіччя.

150-річчя від дня народження Адама Дідура стало нагодою до організації гала-концерту у Львівській національній філармонії ім. М. Скорика у співпраці з Львівським театром опери та балету імені С. Крушельницької (який був впродовж років «рідним» для артиста) та Сілезькою оперою, заснованою Адамом Дідуром у 1945 році. Традиційною частиною фестивалю стане церемонія вручення Відзнаки PADEREWSKI за особливий внесок до справи польсько-українського поєднання.

Четвер 21.11.2024 / 19:00. Пісні п’яти століть. Стрільці

До репертуару увійшли знані і незнані стрілецькі і жовнірські пісні, особливою і несподіваною окрасою вечора стануть авторські твори Олени Теліги, Михайла Вербицького. Програму виконує чоловічий склад капели у супроводі автентичного оркестру. Солісти – колоритні голоси: Дарія Кудрик, Юрій Йосифович, Назар Омельчук, Роман Липак та солісти капели.

Ця програма майже на 100 відсотків унікальна і складається з творів, що виконуватимуться капелою вперше. Увесь репертуар концерту спеціально аранжовано і поставлено для цього концерту.

П’ятниця 22.11.2024 / 19:00. Вечір з симфонічним оркестром

Черговий вечір з Академічним симфонічним оркестром Львівської філармонії обіцяє знайомство з креативними та новаторськими композиціями свого часу. Музика Моцарта-батька, шанувальника карнавальних свят, була написана за декілька тижнів до народження його сина-генія Вольфганга. Це радісний провісник щасливого дитинства, спогад про зимові пустощі та жартівлива вистава, у якій оркестр постає майстерним живописцем картини останньої частини “Дитячої симфонії” — “Катання на санчатах”!

На сцені цього вечора виступить і Даніель Комонько, юний скрипаль, що солюватиме в одному із найскладніших концертів для скрипки з оркестром, Концерті Мендельсона. Під орудою відомого диригента з Ісландії, Гудні Емільсона, пролунає і остання симфонія Вольфганга Моцарта з назвою “Юпітер”. Виняткова потужність Симфонії № 41 полягає в її витонченій структурі. Саме в останній частині твору Моцарт створює особливу взаємодію п’яти різних тем, використовуючи фугу, що їй безпрецедентної величі.

Неділя 24.11.2024 / 11:30. Лісова музична школа. Клас ритміки

Вхід для дітей до 3-х років вільний!

Лісова музична школа — це особливе чарівне місце, де кожен зможе доторкнутися до магічного світу музики. Саме туди поспішає потрапити на навчання славнозвісний хлопчик-звук Дзень-Бум, який тепер, проживаючи на планеті Земля, вирішив поповнити свій музичний багаж знань. У лісовій школі, як і у справжній музичній школі, є спеціальні музичні класи, які ведуть особливі вчителі та наставники. Після «проходження» такого класу — кожен отримає спеціальну відмітку і, що найголовніше, вміння та знання, аби наприкінці з відзнакою закінчити своє навчання і отримати «золоту медаль» випускника. Також перед кожним концертом, об 11:00 на маленьких слухачів чекатимуть веселі інтерактиви від Центру музичного розвитку “TEMPO”.

Авторка сценарію дійства: Наталія Завісько. Авторка проєкту: Ірина Вакуліна.

Вівторок 26.11.2024 / 18:00. Надсяння | Урочиста академія на 35-річчя

Львівське регіональне суспільно-культурне товариство «Надсяння» – організація українців, переселених з етнічних українських земель з регіону Надсяння (теперішня Польща). Члени Товариства беруть участь у громадських і релігійних заходах, спрямованих на розвиток українства у Надсянні, а також у культурному житті Львівщини.

Традиційно до музичної частини відзначення 35-ліття увійдуть знакові українські твори, зокрема написані композитором Михайлом Вербицьким – автором Державного Гімну України, малою батьківщиною якого є село Явірник, що належить до Надсяння.

Також у виконанні хору «Надсяння» прозвучать композиції патрона концертного залу філармонії, також цьогорічного ювіляра, Станіслава Людкевича, хорові обробки яких, створив диригент та композитор Володимир Пасічник, чиї твори також представить колектив.

Також рекомендуємо відвідати:

Ольга МАКСИМ’ЯК

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Рэпер Эминем впервые станет дедушкой: видео его реакции на новость
Gloss
2024-10-04T16:48:49Z
Linkin Park возвращается с новой вокалисткой спустя 7 лет после смерти фронтмена
Gloss
2024-09-06T15:22:47Z
Мадонна отметила свой 66-й день рождения в шляпе от украинского бренда
Gloss
2024-08-28T12:00:55Z
Анонимная певица Klavdia Petrivna впервые показала свое лицо в новом клипе с группой Tvorchi
Gloss
2024-08-23T15:52:15Z
Первая среди украинских звезд: Светлана Лобода спела для Грэмми
Gloss
2024-08-20T13:43:04Z
Лариса Долина заявила, что стала жертвой мошенников из Украины: артистка потеряла почти 2 миллиона долларов
Gloss
2024-08-13T15:51:51Z
61-летний Джонни Депп начал новые отношения с 28-летней россиянкой: кто она
Gloss
2024-07-17T14:43:11Z
Неожиданный сюжетный поворот: Лобода выпустила клип, в котором она ломает руку
Gloss
2024-07-05T12:43:16Z
Звезда "Эмили в Париже" снялась в рекламе BMW в жакете от украинского бренда
Gloss
2024-04-24T14:49:11Z
Самые смешные фотографии дикой природы: финалисты конкурса Nikon Comedy Wildlife Awards 2024
Gloss
2024-09-30T13:13:29Z
Надя Дорофеева презентовала клип на новую песню «Нитроглицерин»
Gloss
2024-08-07T15:40:50Z
Balenciaga выпустили самую дорогую в мире авоську за 7 тысяч долларов
Gloss
2024-07-17T16:30:55Z
В Steam стартовал фестиваль файтингов
Overclockers
2024-07-16T06:52:19Z
ЗНАКОМСТВО С ЛОНДОНСКОЙ ХУДОЖНИЦЕЙ ЛАРОЙ ДЖУЛИАН
Ukraine Art News
2024-06-08T15:42:56Z
Right 2 Fitness Unveils New Metabolic Ignition System for Women Over 30
Elle
2024-05-27T13:28:03Z
MONATIK выпустил новый клип на песню «А что?», режиссером которого стала Таню Муиньо
Gloss
2024-05-24T13:49:13Z
Princess Karibo's Art Celebrates Diversity in Children's Literature
Elle
2024-05-22T15:31:23Z
Работы украинского художника украсили витрины магазина Hermes в Японии
Gloss
2024-05-07T14:22:20Z
Больше информации об игре Atomfall в новом трейлере
Overclockers
2024-10-21T06:31:55Z
«Хроники Силы»: Алан Бадоев и Ольга Навроцкая создали первую украинскую фэнтези-вселенную
Gloss
2024-10-15T14:42:50Z
Украинский тизер-трейлер «Мертвые земли» с Энтони Маки
KinoFilms
2024-10-15T08:03:27Z
Украинский трейлер мультфильма «Людопес»
KinoFilms
2024-10-13T22:33:25Z
Опубликован релизный трейлер Until Dawn — игра выходит уже завтра
Overclockers
2024-10-03T08:07:58Z
Netflix показал тизер второго сезона «Уэнсдей» и трейлер новой части «Игры в кальмара»
Gloss
2024-09-20T15:58:14Z
FILM.UA Group выпустили трейлер фильма «БожеВільні» о советской карательной психиатрии
Gloss
2024-09-19T12:24:44Z
«Киевская Неделя Критики – программа «Фокус: Украина – Нидерланды»»: смотрите с 17 октября
KinoFilms
2024-09-19T10:51:28Z
Украинский тизер мультфильма «200% Волк»
KinoFilms
2024-09-19T10:24:27Z
Стала известна судьба собаки, которую заметили на вершине 140-метровой пирамиды Египта
Gloss
2024-10-24T17:16:12Z
В Берлине открыли самые высокие качели в Европе – видео
Gloss
2024-10-14T15:15:49Z
Доступ к реке: 6 идей, как киевляне могут получить комфортные набережные
Хмарочос
2024-09-30T13:23:52Z
ТОП-8 экстремальных видов спорта
Men's Life
2024-08-19T07:57:54Z
В Китае открыли 24-километровый морской мост, который побил сразу 10 мировых рекордов
Gloss
2024-07-03T12:40:09Z
Самый большой в мире круизный лайнер Icon of the Seas отправился в свой первый рейс
Gloss
2024-01-29T17:51:45Z
Самые комфортные места для жизни уже в недалеком будущем
Men's Life
2024-01-24T08:33:40Z
Культурное значение шампанского в разных странах
Gloss
2023-11-29T10:12:53Z
Лас-Вегас: удивительная история города азарта, мафии и головной боли для архитектора
MC Today
2023-11-24T17:21:39Z
Analucia™Jewelry Cleaner: your jewelry’s new best friend
Elle
2024-10-25T11:22:25Z
Экспресс тесты для лабораторий: виды, особенности и плюсы
Ukraine Art News
2024-10-25T10:04:11Z
Усик и Фьюри провели первую встречу перед боем-реваншем: дата поединка
Gloss
2024-10-24T16:36:56Z
Лишний вес укорачивает жизнь на 8 лет
Men's Life
2024-10-24T07:33:42Z
Утренний секс способствует карьерному росту
Men's Life
2024-10-24T07:33:41Z
Одессит получил штрафы на 37 тысяч гривен и блокировку карт от военкомата
Gloss
2024-10-23T13:46:38Z
How the Rare Gemstone Company’s Provenance blockchain changes the game in fine jewelry
Elle
2024-10-23T11:00:52Z
Дайте медаль тому, кто придумал этот рецепт! Великолепно! Так хворост готовит только моя мама!
InfoHome
2024-10-23T09:39:39Z
Питьевая вода: нужно ли делать анализ воды?
Gloss
2024-10-23T07:31:48Z
Установлен новый рекорд разгона ОЗУ: память Kingston FURY DDR5 CUDIMM покорила 12108 МТ/с
Overclockers
2024-10-25T10:31:46Z
Европейский суд поставил точку в 15-летнем антимонопольном деле против Intel
Overclockers
2024-10-25T09:55:24Z
G.Skill выпускает комплекты памяти Trident Z5 CK DDR5 стандарта CUDIMM: до 9600 МТ/с
Overclockers
2024-10-25T08:28:34Z
Thermal Grizzly подготовила серию продуктов для платформы Intel LGA1851
Overclockers
2024-10-25T06:37:14Z
Дженсен Хуанг подтвердил наличие проблем в дизайне чипов Blackwell, но они уже устранены
Overclockers
2024-10-24T10:49:40Z
В ускорителях для ИИ Huawei Ascend 910B обнаружены чипы производства TSMC
Overclockers
2024-10-24T09:25:18Z
Бесплатный доступ к Fallout 76 и большая распродажа серии в честь Дня Fallout
Overclockers
2024-10-24T08:25:26Z
Фальстарт: опубликован первый обзор процессоров Intel Core Ultra 200K
Overclockers
2024-10-23T15:22:49Z
В декабре стартует открытая «бета» шутера Delta Force
Overclockers
2024-10-23T08:31:02Z
Так маринует капусту уже много лет моя мама : ну очень вкусная
InfoHome
2024-10-26T05:42:36Z
Вареники «Бомба», если еще так не готовили, обязательно приготовьте
InfoHome
2024-10-26T05:39:39Z
Пирожки из необыкновенно вкусного теста: таким вкусным еще не делилась и мамина картофельная начинка
InfoHome
2024-10-26T05:39:39Z
Боже! Как же это вкусно! Рецепт бомба и я хочу делать этот тающий во рту пирог вишня и творожная начинка
InfoHome
2024-10-25T10:12:53Z
Вас будут носить на руках за этот ужин! Сочный рис с курицей, 2 рецепта в мультиварке
InfoHome
2024-10-25T10:12:52Z
Вкуснее пирога не ел! Потрясающая начинка, изумительное тесто! Рыбный пирог с консервированной рыбой
InfoHome
2024-10-25T10:07:24Z
Вас будут носить на руках за этот завтрак десерт! Воздушный блинчик с кремом и бананом
InfoHome
2024-10-25T07:07:46Z
Немного творога и яблок - готовлю очень вкусное творожное печенье с яблоками! Идеально к чаю!
InfoHome
2024-10-24T07:45:59Z
Просто смешайте капусту и 3 яйца! Этот рецепт сведет вас с ума! Семейный рецепт
InfoHome
2024-10-24T06:30:44Z