/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F207%2F98eb580a22bccaca41eb19761c26cac4.jpg)
Кава з морозивом «Джелато»: напій чи десерт?
Сьогодні, в рамках недільної кавової рубрики, разом з нашим хорошим партнером Торговою Маркою Кава Старого Львова, хочу запропонувати вам визначитися самим чого більше в цьому рецепті- напою чи десерту.
Цей рецепт поєднує насичений смак кави з ніжністю італійського морозива «джелато». Ароматний, вершковий та освіжаючий — цей десерт стане ідеальним завершенням будь-якої трапези. Приготуйте його вдома та насолоджуйтеся!
Незвичний рецепт приготування кави. За основу взяти італійське морозиво «джелато». Точно складно сказати — напій це чи десерт. Він має неперевершений аромат під час приготування і чарівний вершковий смак.
- 500 мл молока
- 1 ст. ложка лікеру
- 125 мл кави
- 5 жовтків
- 0,5 склянки цукру
Збити жовтки з половиною цукру на однорідну масу.
Молоко, каву і цукор, що залишився, скласти в сотейник і довести до кипіння. Зняти з вогню. Інтенсивно розмішуючи, влити молочну суміш у жовтки. Повернути в сотейник і готувати на мінімальному вогні, постійно помішуючи і не доводячи до кипіння, поки суміш не загусне.
Перелити суміш у миску, поставити на лід і дати охолонути.
Влити лікер, перемішати. Накрити і поставити в морозильну камеру на 2 год. Збити міксером і повернути в холодильник до подачі на стіл. Перед подачею розкласти у келихи.
Наталка СТУДНЯ