/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F278%2F71e9e25db7853a127882c2a386d0bd0d.jpg)
Їдальня в Італії з дахом, вкритим півметровим шаром землі, і підлогою з томатних шкірок
Компанія Carlo Ratti Associati реалізувала проєкт їдальні для компанї лідера у виробництві продуктів на основі томатів – Mutti Pomodoro.
Будівля має оригінальний дах, що фактично є шаром землі з рослинністю товщиною майже півметра, та підлогою, виготовленою з томатної шкірки.
Навколо їдальні, італійський ландшафтний дизайнер Паоло Пейрон, спроєктував сад площею майже півтора гектари.
Дах, який є головною особливістю їдальні, складається з 45 сантиметрового шару утрамбованої землі.
Це надає будівлі природного вигляду та допомагає їй зливатися з навколишнім середовищем. Землю для даху викопали прямо на місці будівництва, і за задумом архітекторів, це допомагає інтегрувати будівлю у навколишнє середовище. Крім того, у будівлі застосовані інноваційні екологічні технології для зменшення викидів вуглекислого газу.
Підлога в їдальні виготовлена з томатної шкірки, що є побічним продуктом виробництва Mutti. Для створення підлоги було використано понад три тонни томатних відходів.
Також CRA переобладнала сусідню таверну Mutti, перетворивши її на кухню для цієї їдальні. Нагадуємо, що проєкт бульвару у Дніпріувійшов до збірника сучасних шедеврів ландшафтного дизайну
- #Архітектура
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті