/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F201%2Fef57cb14f95a8ffae52381d6aac6437c.jpg)
Песто з руколою: смачний весняний рецепт
Що їсти навесні, якщо ви хочете збалансувати здоров`я і самопочуття? Рукола — вельми корисний продукт, який варто додати до щоденного раціону, якщо ваша мета — харчуватися здоровіше і правильніше.
Рукола, так само як куркума і базилік, сприяє відтоку жовчі в організмі та тим самим покращує обмін речовин. У руколі дуже багато вітамінів групи В, вітаміну С, заліза, а також є мідь, цинк, селен, магній, калій і кальцій. Руколу часто додають у песто. Приготуймо цю страву разом — вийде дуже смачно і корисно!
Рецепт песто з руколою
Інгредієнти:
Базилік — 60 г
Насіння пінії або кедрові горішки — 3 ст. ложки
Тертий овечий сир — 2 ст. ложки
Пучок руколи
Часник — 2 зубчики
Тертий пармезан — 3 ст. ложки
Оливкова олія — 100 мл
Сіль — на смак
Спосіб приготування песто з руколою:
- Базилік вимити та обсушити. Сир натерти на тертці. Часник очистити та дрібно нарізати.
- Кедрові горішки можна обсмажити на сковороді без олії, але можна залишити як є.
- У блендері або за допомогою мармурової ступки подрібніть кедрові горішки (або насіння пінії), часник, сир.
- Додайте сіль і поступово розбавляйте отриману масу оливковою олією холодного віджиму до консистенції сметани.
- Соус можна розтерти ложкою в мисці або подрібнити за допомогою блендера.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала