/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F278%2F811e67f2ede3149e7e954216d66640ad.jpg)
В Чернівцях відкривається магістерська програма з кавових технологій. Шоста у світі
Чернівецький національний університет з вересня 2025 року запускає на Факультеті харчових технологій нову магістерську програму — «Експертиза та технології продуктів із субтропічної сировини: кава, чай, какао».
Це перша в Україні та шоста у світі спеціалізована програма, яка готує міжнародних фахівців з технологій, якості та експертизи кави, чаю і какао.
Читайте також: «Кавова супердержава». Як в Україні утворилась динамічна культура кави і що з нею буде далі
Курс поєднує знання з харчових технологій, хімії, біотехнологій, логістики та міжнародної сертифікації. Студенти працюватимуть у сучасних лабораторіях, де навчатимуться:
- проводити сенсорну оцінку (капінг),
- здійснювати фізико-хімічні аналізи,
- використовувати аналітичне обладнання та HPLC-дослідження.
Це дозволить здобути практичні навички та брати участь у наукових дослідженнях міжнародного рівня. До викладання залучатимуть фахівців із досвідом у виробництві, торгівлі та сертифікації. Програма також охоплює сучасні напрямки:
- органічне виробництво,
- сталий розвиток,
- ферментація і переробка,
- міжнародні стандарти (ISO, HACCP, SCA).
Студенти матимуть можливість проходити стажування в Україні, Європі та Латинській Америці. Програма триватиме 1 рік і 4 місяці, з можливістю обрати денну або змішану форму навчання. Випускники отримають диплом магістра з харчових технологій зі спеціалізацією «субтропічна сировина» та компетенції, які дозволяють працювати в міжнародних компаніях.
- #кава
- #Чернівці
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті