/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F201%2F93c8a563fcd4c7b71b9041b3b78cc5a1.jpg)
Сирники з лекваром: готуємо українську страву за 20 хвилин
«На моєму сайті рецепт сирників залишається одним з найпопулярніших протягом цілих шести років! А я особисто переконаний, що вони є частиною нашої кулінарної спадщини та точно заслуговують на захист ЮНЕСКО! Сирники ніби страва проста, але в кожному регіоні їх готують трішки по-різному. Сьогодні покажу вам рецепт із Франківщини, яким зі мною поділився ведучий Сергій Лиховода», — ділиться український шеф-кухар Євген Клопотенко.
Що таке леквар
Леквар — це сливове варення із Закарпаття. Його особливість полягає у непересічній густоті: правильний леквар настільки густий, що його можна нарізати ножем. Якщо такого автентичного смаколика під рукою немає, замініть леквар звичайним варенням чи джемом, все одно буде смачно! Раджу подавати страву зі сметаною жирністю 20 %, вона гарно доповнить смак сирничків.
Готуємо сирники з лекваром
Інгредієнти для сирників з лекваром:
300 г сиру
60 г бринзи
1 яйце
1-2 ст. л. цукру
2-3 ст. л. пшеничного борошна
2 ст. л. олії для смаження
1 ст. л. пшеничного борошна для панірування
леквар до смаку (для подачі)
сметана до смаку (для подачі)
Покроковий рецепт сирників з лекваром
У чашу блендера викладіть 300 г сиру, 60 г бринзи, 1 яйце та 1-2 ст. л. цукру. Перебийте інгредієнти до однорідності.
Викладіть сирну масу в миску, додайте до неї 2-3 ст. л. борошна і ретельно перемішайте.
Присипте робочу поверхню 1 ст. л. борошна. Вологими руками сформуйте сирники, запаніруйте їх у невеликій кількості борошна з усіх боків.
Розігрійте пательню з 2 ст. л. олії та викладіть сирнички. Смажте їх до рум`яності з обох боків, приблизно по 2-3 хв.
Готові сирнички подавайте гарячими разом зі сметаною та лекваром.