MY.UAСтатті
3 рецепти домашнього морозива від українських food-блогерок
3 рецепти домашнього морозива від українських food-блогерок

3 рецепти домашнього морозива від українських food-блогерок

Прості рецепти домашнього морозива — на вагу золота. Особливо, якщо рецепти передбачають з інгредієнтів, які можна знайти на кожній кухні. Три українських food-блогерки поділилися перевіреними рецептами домашнього морозива, яке точно сподобається вам і вашим близьким.

Полуничне семіфредо: покроковий рецепт

Семіфредо в перекладі з італійської означає «напівзаморожений» — це і є його головна відмінність від морозива у тому вигляді, до якого ми звикли. Окрім ніжного вершкового смаку та мусоподібної текстури у цього десерту є ще один плюс — його легко приготувати з мінімальним набором продуктів, а смаки та добавки можна змінювати хоч щодня.

Українська food-блогерка Анастасія Ганджа поділилася покроковим рецептом справжнього італійського семіфредо.

Інгредієнти на 6-8 порцій:

3 яйця;

180 г цукру;

300 г жирних вершків (мін 30% жирності);

600 г полуниць;

Цедра та сік лайма

Спосіб приготування:

  1. Яйця змішати з цукром та цедрою лайма в великій мисці. Поставити миску на каструлю з киплячою водою таким чином, щоб її дно не торкалося до води. Збивати міксером на високій швидкості протягом восьми хвилин, потім зняти миску з каструлі та збивати ще протягом п’яти хвилин.
  2. Холодні вершки збити до середніх піків, обережно перемішати силіконовою лопаткою з яєчною сумішшю.
  3. Полуниці перетерти блендером з соком лайма, додати пюре до нашого майбутнього морозива.
  4. Перемішати все до однорідності! Це важливо, оскільки в такому випадку я перемішана не до кінця — хотіла, щоб моє морозиво було з красивими полуничними смужками. Але ці ділянки перетворилися в лід, що вплинуло на консистенцію.
  5. Готову суміш вилити в підготовлену форму (в ідеалі — силіконову, щоб було зручно виймати готовий десерт, але я скористалася формою для хліба, яку заздалегідь простелила пергаментом) та заморозити на 12 годин.
  6. Заморожене семіфредо вийняти з форми на посуд, на якому будете подавати. Прикрасити на ваш розсуд та з`їсти з задоволенням.

Вершково-йогуртове морозиво: покроковий рецепт

«Це дуже просте морозиво, яке нагадує за смаком пломбір, але з йогуртовими нотками. Мені дуже подобається. Робити можна як у морожениці, так і без неї (можна просто все змішати і розлити у формочки для морозива).

Інгредієнти я даю, виходячи з об`єму моєї морожениці (у мене вона вміщує 600 г рідини). Якщо у вас немає морожениці і ви робитимете морозиво у формочках, зменшіть кількість наполовину, або робіть менше половини, все залежить від кількості та об`єму ваших формочок», — каже food-блогерка Олена Сагун.

Отже, ось мої ідеальні пропорції для вершково-йогуртового морозива:

270 г холодних вершків 33%

150 г холодного згущеного молока (НЕ вареного)

180 г холодного густого грецького або турецького йогурту жирністю 8-10%

(за бажанням можна додати ванільну есенцію (1 ч. л.) або інший рідкий ароматизатор зі смаком ванілі, але не ванільний цукор, він не розчиниться).

Готуємо морозиво:

  1. Усе максимально просто. Змішуємо всі інгредієнти в глибокій ємності за допомогою вінчика.
  2. Якщо є морожениця, то робимо морозиво за інструкцією цієї морожениці. Якщо морожениці немає, то розливаємо рідку заготовку по формах, вставляємо палички, відправляємо в морозилку годин на 7-8 (можна і менше, але я зазвичай залишаю на ніч і більше).
  3. І потім виймаємо і їмо.

Персикове морозиво: покроковий рецепт

«Якщо ви давно хотіли спробувати зробити домашнє морозиво, але не знали, з чого почати, — цей рецепт спеціально для вас! Чудовий літній десерт із ніжною кремовою текстурою та ароматним персиковим смаком!», — розповідає українська food-блогерка Антоніна Латайко.

Для приготування нам знадобиться:

8 середніх персиків

300 мл вершків для збивання (33-36%)

3 жовтки

75 г цукру

ваніль

Персикове морозиво: покроковий рецепт

  1. Почнемо з приготування персикового пюре. Персики миємо, чистимо від шкірки (для цього робимо на них хрестоподібні надрізи та занурюємо в окріп або ж просто за допомогою овочечистки). Видаляємо кісточки, розрізаємо на частини.
  2. За допомогою занурювального блендера подрібнюємо персики в пюре до однорідного стану. Тепер, щоб домогтися ідеальної текстури майбутнього морозива, потрібно пропустити подрібнені персики через сито. Якщо часу обмаль, цей крок можна опустити.
  3. Жовтки збиваємо міксером, додаємо цукор і ваніль. Вони мають помітно посвітлішати. Додаємо сюди кілька столових ложок персикового пюре і ставимо отриману суміш у каструльці з товстим дном на невеликий вогонь на 8-10 хвилин.
  4. Постійно помішуємо! Кипіти не повинно. Маса має лише трошки загуснути.
  5. Накриваємо каструльку кришкою і ставимо її охолоджуватися. Після, додати сюди персикове пюре, що залишилося.
  6. Тепер беремося до вершків. Збиваємо їх міксером до міцних піків. А тепер акуратно (рухами зверху вниз) вводимо їх у жовткову масу. Має вийти ось така ніжна однорідна суміш кремоподібної текстури.
  7. А тепер найцікавіше! Зазвичай масу для морозива заморожують в одній місткості, але тоді потрібна або морожениця, або деякі зусилля, щоб постійно перемішувати морозиво.
  8. Якщо скористатися силіконовими або іншими невеликими формами, то нічого перемішувати не потрібно! просто розлити готову суміш по порціях і поставити в морозилку.
  9. Через 1-2 години у вас готове смачне морозиво! Я використовувала спеціальні пластикові формочки для ескімо на паличці та звичайні силіконові для кексів. Морозиво відмінно виходить із формочок. І жодних кристаликів, лише цілісна, гладка, однорідна текстура.
  10. Перед подачею морозиву краще дати постояти хвилин 5, щоб воно злегка підтануло, так смачніше.

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Помер перший вокаліст гурту Iron Maiden Пол Маріо Дей
Ukraine Art News
2025-07-31T15:45:42Z
Чому Сідні Свіні критикують через сексуалізацію в рекламі джинсів
Elle
2025-07-30T13:42:37Z
Юристка, яку призначили керувати культурою: що відомо про уродженку Прикарпаття Тетяну Бережну, яка тепер буде керувати Мінкультом
Ukraine Art News
2025-07-30T11:15:47Z
Оззі Осборна поховають у Бірмінгемі 30 липня
Ukraine Art News
2025-07-30T08:00:46Z
Андрей Шептицький: Невідомі грані життя титана, який перевершив епоху
Photo Lviv
2025-07-30T05:12:25Z
"Мене німіє душа, коли на нас тиснуть США". OTOY випустив пісню про кохання під час війни
Ukraine Art News
2025-07-28T07:16:27Z
Макс Барських 3 серпня виступить у Sirka Camp
Photo Lviv
2025-07-27T05:06:24Z
Мирон Коновалець. “Він ніколи не афішував те, що робив для брата”
Photo Lviv
2025-07-26T05:12:26Z
Раптова загибель Ярослава Рущишина: Україна втратила видатного політика та громадського діяча
Photo Lviv
2025-07-25T06:03:29Z
Інклюзивність у культурі: Національний заповідник «Замки Тернопілля» презентує 11 пам'яток краю
Ukraine Art News
2025-07-31T18:33:34Z
У Бірмінгемі попрощалися з британським музикантом Оззі Осборном
Ukraine Art News
2025-07-31T10:45:50Z
“Simply The Best”. Львів’ян запрошують на концерт легендарних хітів при світлі 1000 свічок
Photo Lviv
2025-07-31T05:06:24Z
Як минув 10-тий ювілейний найбільший літфестиваль Центральної Європи
Photo Lviv
2025-07-31T05:00:31Z
Українців Варшави запрошують долучитися до створення виставки «Спільні домівки»
Ukraine Art News
2025-07-30T21:42:57Z
"Крихітка", Марина Круть та інші: хто з музикантів і стендаперів долучиться до фестивалю "Фронтера" в Луцьку
Ukraine Art News
2025-07-30T19:30:53Z
ЦУМ Київ запустив новий модний бренд BASIX
Elle
2025-07-30T18:42:33Z
У Соборі Святого Юра відбувся вечір пам’яті до 160-ліття митрополита Шептицького
Ukraine Art News
2025-07-30T16:42:40Z
Житній ринок у Києві внесли до переліку об’єктів культурної спадщини
Ukraine Art News
2025-07-30T15:18:47Z
Унаслідок атаки РФ на Київ 31 липня пошкоджено будівлю кіностудії Довженка
Ukraine Art News
2025-07-31T17:45:53Z
6 бестселерів, які екранізують у 2025 році
Elle
2025-07-31T17:12:46Z
Ель Фаннінґ, Мая Говк та Кіран Калкін зіграють у новому приквелі «Голодних ігор»
KinoFilms
2025-07-31T13:45:32Z
Меделін Петш повертається в українському трейлері фільму жахів «Незнайомці: Частина друга»
KinoFilms
2025-07-31T13:12:31Z
«Хижак: Дикі землі» — український трейлер нового розділу франшизи за участю Ель Фаннінґ
KinoFilms
2025-07-31T12:57:35Z
5 найкращих фільмів із Педро Паскалем
Elle
2025-07-31T11:33:41Z
На горизонті нова зіркова пара: Том Круз підтвердив роман з молодшою на 26 років акторкою Аною де Армас
Elle
2025-07-31T09:21:38Z
Netflix назвав найпопулярніший мультфільм за всю історію платформи
Ukraine Art News
2025-07-31T09:12:45Z
Після розриву заручин з Орландо Блумом: Кеті Перрі повечеряла разом з Джастіном Трюдо
Elle
2025-07-30T15:39:42Z
Ikos Kissamos: Де Мрії Зустрічають Середземноморське Сонце на Криті
Elle
2025-07-31T13:45:44Z
Як вигідно доїхати до Польщі автобусом: маршрут Київ — Варшава
Хмарочос
2025-07-31T07:16:00Z
Французький хутір перетворили на йога-ретрит
Хмарочос
2025-07-29T11:16:00Z
Корчми-щурі та млини за мостами, або замальовка з давнього минулого Львова
Photo Lviv
2025-07-29T05:12:23Z
Курортне Славсько на ретро фото
Photo Lviv
2025-07-28T05:12:28Z
Фонтан посеред транспортної розв’язки в Іспанії перетворили на міську купальню
Хмарочос
2025-07-27T06:07:03Z
Як створювати комерційні архітектурні проєкти: особистий досвід за останні роки
Хмарочос
2025-07-24T10:48:57Z
Місце, куди хочеться повертатися: УЛІС відкрив подієвий простір, басейн просто неба і формат вечерь у лісі
Elle
2025-07-24T08:30:43Z
Церква св. Климента в Белзі. Археологічні розкопки 1930-х років
Photo Lviv
2025-07-24T05:12:23Z
Пташки надії на рушнику: захистити традицію кролевецького переборного ткацтва можна через залучення нових учнів
Ukraine Art News
2025-07-31T18:30:47Z
«Життя обертається навколо театру і має дійти до логічного завершення — премʼєри». Спільне інтерв’ю Олександра й Марії Рудинських
Elle
2025-07-31T16:21:32Z
«Життя» без прикрас: новий київський ресторан з концепцією «keep it simple»
Elle
2025-07-31T16:15:38Z
Як зробити макіяж без тонального крему: розповідає візажистка
Elle
2025-07-31T14:00:45Z
Бахматов зробив парковку Деснянської РДА відкритою для громадськості. Раніше невідомі брали за це по 200 гривень
Хмарочос
2025-07-31T13:12:58Z
Киянина не пустили в метро на колісному кріслі через «філологічну суперечку»
Хмарочос
2025-07-31T11:09:56Z
Місячний календар стрижок на серпень 2025 року
Elle
2025-07-31T10:24:41Z
У передмісті Львова повністю вирізали центральний сквер. Мер пояснив, що 70 дерев були радянськими
Хмарочос
2025-07-31T08:49:03Z
На Рівненщині не можуть демонтувати радянський пам’ятник через лелече гніздо
Хмарочос
2025-07-31T08:16:03Z
ШІ як репетитор: OpenAI представила нову функцію ChatGPT – режим навчання
Gloss
2025-07-31T14:27:52Z
За пів року «Аврора» зібрала та передала на переробку 1,5 мільйони батарейок
Хмарочос
2025-07-31T10:03:46Z
Українська компанія представила у Стамбулі мінувальний дрон «Тримінер»
Ukraine Art News
2025-07-28T16:45:39Z
Bolt запускає підписку. Вона дає бонуси під час замовлення поїздок і доставки
Хмарочос
2025-07-24T08:22:00Z
25 найкращих архітектурних студій з України — за версією Architizer
Хмарочос
2025-07-23T09:09:47Z
У відділеннях Нової пошти можна лишити багаж перед потягом чи автобусом
Хмарочос
2025-07-18T10:12:57Z
МКСК запускає електронний Реєстр базової мережі закладів культури
Ukraine Art News
2025-07-17T17:03:42Z
Пентагон показав прототипи майбутніх дронів
Ukraine Art News
2025-07-17T05:57:53Z
Жуки можуть знищити історію: найстарішу бібліотеку Угорщини рятують від нашестя комах
Ukraine Art News
2025-07-15T11:58:14Z
Смачне детокс-меню для спекотних днів від відомої української нутриціологині
Elle
2025-07-23T11:45:38Z
Простий рецепт найсмачнішої окрошки
Elle
2025-07-16T09:46:20Z
Готуємо гаспачо за рецептом знаменитого іспанського шеф-кухаря Хосе Андреса
Elle
2025-07-09T12:21:43Z
5 рецептів літніх смузі: прості та дуже корисні
Elle
2025-07-08T15:36:36Z
ТОП-5 легких літніх закусок
Elle
2025-06-17T14:30:38Z
«ТопШефи х WINETIME. Готуємо разом»: Влад Кіндер ділиться рецептом тунця татакі
Elle
2025-06-06T12:49:01Z
8 найкращих лимонадів у літню спеку
Krasinfo
2025-06-03T07:09:43Z
Весняне меню: детокс-салат із цибулі-порею з креветками
Elle
2025-05-20T19:09:34Z
«ТопШефи х WINETIME. Готуємо разом»: Анастасія Степанова ділиться рецептом лимонного тарту
Elle
2025-05-14T19:03:31Z