MY.UAСтатті
3 рецепти домашнього морозива від українських food-блогерок
3 рецепти домашнього морозива від українських food-блогерок

3 рецепти домашнього морозива від українських food-блогерок

Прості рецепти домашнього морозива — на вагу золота. Особливо, якщо рецепти передбачають з інгредієнтів, які можна знайти на кожній кухні. Три українських food-блогерки поділилися перевіреними рецептами домашнього морозива, яке точно сподобається вам і вашим близьким.

Полуничне семіфредо: покроковий рецепт

Семіфредо в перекладі з італійської означає «напівзаморожений» — це і є його головна відмінність від морозива у тому вигляді, до якого ми звикли. Окрім ніжного вершкового смаку та мусоподібної текстури у цього десерту є ще один плюс — його легко приготувати з мінімальним набором продуктів, а смаки та добавки можна змінювати хоч щодня.

Українська food-блогерка Анастасія Ганджа поділилася покроковим рецептом справжнього італійського семіфредо.

Інгредієнти на 6-8 порцій:

3 яйця;

180 г цукру;

300 г жирних вершків (мін 30% жирності);

600 г полуниць;

Цедра та сік лайма

Спосіб приготування:

  1. Яйця змішати з цукром та цедрою лайма в великій мисці. Поставити миску на каструлю з киплячою водою таким чином, щоб її дно не торкалося до води. Збивати міксером на високій швидкості протягом восьми хвилин, потім зняти миску з каструлі та збивати ще протягом п’яти хвилин.
  2. Холодні вершки збити до середніх піків, обережно перемішати силіконовою лопаткою з яєчною сумішшю.
  3. Полуниці перетерти блендером з соком лайма, додати пюре до нашого майбутнього морозива.
  4. Перемішати все до однорідності! Це важливо, оскільки в такому випадку я перемішана не до кінця — хотіла, щоб моє морозиво було з красивими полуничними смужками. Але ці ділянки перетворилися в лід, що вплинуло на консистенцію.
  5. Готову суміш вилити в підготовлену форму (в ідеалі — силіконову, щоб було зручно виймати готовий десерт, але я скористалася формою для хліба, яку заздалегідь простелила пергаментом) та заморозити на 12 годин.
  6. Заморожене семіфредо вийняти з форми на посуд, на якому будете подавати. Прикрасити на ваш розсуд та з`їсти з задоволенням.

Вершково-йогуртове морозиво: покроковий рецепт

«Це дуже просте морозиво, яке нагадує за смаком пломбір, але з йогуртовими нотками. Мені дуже подобається. Робити можна як у морожениці, так і без неї (можна просто все змішати і розлити у формочки для морозива).

Інгредієнти я даю, виходячи з об`єму моєї морожениці (у мене вона вміщує 600 г рідини). Якщо у вас немає морожениці і ви робитимете морозиво у формочках, зменшіть кількість наполовину, або робіть менше половини, все залежить від кількості та об`єму ваших формочок», — каже food-блогерка Олена Сагун.

Отже, ось мої ідеальні пропорції для вершково-йогуртового морозива:

270 г холодних вершків 33%

150 г холодного згущеного молока (НЕ вареного)

180 г холодного густого грецького або турецького йогурту жирністю 8-10%

(за бажанням можна додати ванільну есенцію (1 ч. л.) або інший рідкий ароматизатор зі смаком ванілі, але не ванільний цукор, він не розчиниться).

Готуємо морозиво:

  1. Усе максимально просто. Змішуємо всі інгредієнти в глибокій ємності за допомогою вінчика.
  2. Якщо є морожениця, то робимо морозиво за інструкцією цієї морожениці. Якщо морожениці немає, то розливаємо рідку заготовку по формах, вставляємо палички, відправляємо в морозилку годин на 7-8 (можна і менше, але я зазвичай залишаю на ніч і більше).
  3. І потім виймаємо і їмо.

Персикове морозиво: покроковий рецепт

«Якщо ви давно хотіли спробувати зробити домашнє морозиво, але не знали, з чого почати, — цей рецепт спеціально для вас! Чудовий літній десерт із ніжною кремовою текстурою та ароматним персиковим смаком!», — розповідає українська food-блогерка Антоніна Латайко.

Для приготування нам знадобиться:

8 середніх персиків

300 мл вершків для збивання (33-36%)

3 жовтки

75 г цукру

ваніль

Персикове морозиво: покроковий рецепт

  1. Почнемо з приготування персикового пюре. Персики миємо, чистимо від шкірки (для цього робимо на них хрестоподібні надрізи та занурюємо в окріп або ж просто за допомогою овочечистки). Видаляємо кісточки, розрізаємо на частини.
  2. За допомогою занурювального блендера подрібнюємо персики в пюре до однорідного стану. Тепер, щоб домогтися ідеальної текстури майбутнього морозива, потрібно пропустити подрібнені персики через сито. Якщо часу обмаль, цей крок можна опустити.
  3. Жовтки збиваємо міксером, додаємо цукор і ваніль. Вони мають помітно посвітлішати. Додаємо сюди кілька столових ложок персикового пюре і ставимо отриману суміш у каструльці з товстим дном на невеликий вогонь на 8-10 хвилин.
  4. Постійно помішуємо! Кипіти не повинно. Маса має лише трошки загуснути.
  5. Накриваємо каструльку кришкою і ставимо її охолоджуватися. Після, додати сюди персикове пюре, що залишилося.
  6. Тепер беремося до вершків. Збиваємо їх міксером до міцних піків. А тепер акуратно (рухами зверху вниз) вводимо їх у жовткову масу. Має вийти ось така ніжна однорідна суміш кремоподібної текстури.
  7. А тепер найцікавіше! Зазвичай масу для морозива заморожують в одній місткості, але тоді потрібна або морожениця, або деякі зусилля, щоб постійно перемішувати морозиво.
  8. Якщо скористатися силіконовими або іншими невеликими формами, то нічого перемішувати не потрібно! просто розлити готову суміш по порціях і поставити в морозилку.
  9. Через 1-2 години у вас готове смачне морозиво! Я використовувала спеціальні пластикові формочки для ескімо на паличці та звичайні силіконові для кексів. Морозиво відмінно виходить із формочок. І жодних кристаликів, лише цілісна, гладка, однорідна текстура.
  10. Перед подачею морозиву краще дати постояти хвилин 5, щоб воно злегка підтануло, так смачніше.

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Анжелік Кіджо – перша темношкіра африканка, яка отримає зірку на Алеї слави Голлівуду
Ukraine Art News
2025-07-04T15:18:43Z
"Не жест митця, а акт відчаю": Тіна Кароль відреагувала на використання її ШІ-генерованого зображення у відео Потапа
Ukraine Art News
2025-07-04T15:06:46Z
Скільки заробили модні бренди завдяки весіллю Джеффа Безоса й Лорен Санчес
Elle
2025-07-04T11:57:46Z
Від барокового Львова до монументальних розписів Канади: непересічна доля українського митця-воїна
Photo Lviv
2025-07-04T05:03:24Z
Таксисту, який двічі вдарив Тоню Матвієнко, повідомили про підозру
Ukraine Art News
2025-07-03T16:27:36Z
Каньє Весту відмовили у в'їзді до Австралії через пісню про Гітлера
Ukraine Art News
2025-07-03T09:00:49Z
Суд виправдав Шона Diddy Комбза у справі про торгівлю людьми з метою сексуальної експлуатації
Ukraine Art News
2025-07-03T08:31:10Z
10 найкращих зіркових образів Вімблдону за всю історію турніру
Elle
2025-07-03T07:21:44Z
Танцівник із кліпу Diddy звинуватив репера в зґвалтуванні й вимагає $10 млн
Ukraine Art News
2025-07-02T17:42:42Z
Фестиваль книжок про культуру «Фундамент» вдруге проведуть у Києві
Ukraine Art News
2025-07-05T18:48:46Z
Майстерня-калейдоскоп: Як тчуть решетилівські килими
Ukraine Art News
2025-07-05T09:00:35Z
Третій епізод подкасту «Стара Брама» відкриває нові таємниці Львова
Photo Lviv
2025-07-05T05:03:21Z
Прощання з пілотом F-16, Алея незламних міст і «Кімната, якої немає»
Ukraine Art News
2025-07-04T16:27:41Z
У Батумі відбувся фестиваль «Діалог культур» за участю українських і грузинських дітей
Ukraine Art News
2025-07-04T16:03:45Z
Україна прозвучала на Вечорі європейської літератури в Нідерландах
Ukraine Art News
2025-07-04T14:48:33Z
Etnodim присвятив нову колекцію Qırım» Кримському півострову та його корінному населенню
Elle
2025-07-04T14:21:36Z
Діалог між структурою й плинністю: колекція LITKOVSKA Pre-Fall 2025
Elle
2025-07-04T13:36:37Z
У Неаполі виступить український ансамбль народного танцю з Канади
Ukraine Art News
2025-07-04T12:33:35Z
У віці 56 років помер зірка серіалу "Всі жінки – відьми" Джуліан Мак-Магон
Ukraine Art News
2025-07-05T14:30:44Z
Помер актор Джуліан Мак-Магон – зірка серіалів «Зачаровані» та «FBI: Найрозшукуваніші»
Ukraine Art News
2025-07-05T11:33:42Z
Помер актор Джуліан МакМехон, який грав Коула в серіалі «Всі жінки – відьми»
KinoFilms
2025-07-05T09:36:31Z
Кеті Перрі і Орландо Блум розійшлися через 6 років після заручин
Ukraine Art News
2025-07-05T08:15:41Z
Художник-костюмер Джуліан Дей — про стиль героїв «F1 ФІЛЬМ»
Elle
2025-07-04T21:03:31Z
Дивимося трейлер серіалу «Занадто» — найочікуванішого ромкому літа на Netflix
Elle
2025-07-04T18:27:41Z
«Стів»: перший погляд на Кілліана Мерфі в новому фільмі Netflix, що вийде цього року
KinoFilms
2025-07-04T17:06:32Z
На кінофестивалі у Карлових Варах покажуть 4 українських фільми — усі про війну
Ukraine Art News
2025-07-04T16:54:34Z
Фанати "Супермена" Джеймса Ганна зможуть побачити залаштунки фільму в унікальній фотокнизі
Ukraine Art News
2025-07-04T16:21:35Z
Романтичний район Львова – Богданівка
Photo Lviv
2025-07-05T05:12:26Z
Стрийські репери, або німі свідки висотної історії міста
Photo Lviv
2025-07-04T05:12:28Z
У США ідея про розповзання міст знову популярна — через брак житла. Чому це не вихід?
Хмарочос
2025-07-03T11:19:01Z
Travel-щоденник ветеранки Олени Каспрович: подорож до египетського Марса-Аламу разом із трьома дітьми
Elle
2025-07-03T09:42:35Z
Громадський центр від Snøhetta у Швеції ніби виростає зі скелі та лісу
Хмарочос
2025-07-03T08:22:05Z
Польська залізниця запускає прямий потяг до узбережжя Хорватії
Хмарочос
2025-07-01T15:34:00Z
Тиха розкіш Аліканте: повний гід найзатишнішим курортом Іспанії
Elle
2025-07-01T12:15:40Z
ЄС нібито заборонить авіакомпаніям стягувати плату за ручний багаж. Це перемога чи навпаки?
Хмарочос
2025-07-01T11:34:00Z
Львів – місто єретиків, або як міщани конфліктували
Photo Lviv
2025-07-01T05:12:29Z
Незламні мрійники: три історії зі Спеціальної Олімпіади України
Ukraine Art News
2025-07-05T17:00:44Z
Далай-лама зробив передбачення, що він доживе до 130 років
Ukraine Art News
2025-07-05T16:15:52Z
Пропаганда РФ «протягує минуле», наша справа розʼяснити причини і наслідки - голова Інституту нацпам’яті
Ukraine Art News
2025-07-05T13:27:36Z
Забудовників хочуть зобов’язати зводити дитсадок в ЖК до закінчення будівництва всього комплексу
Хмарочос
2025-07-05T08:42:46Z
У США вперше почали продавати штучний лосось
Хмарочос
2025-07-05T07:01:09Z
Як вижити під завалами: поради від психологів та рятувальників
Photo Lviv
2025-07-05T05:06:25Z
Макіяж Guava Girl — головний тренд літа-2025
Elle
2025-07-04T18:54:32Z
5 дуже смачних прохолодних напоїв на основі кави
Elle
2025-07-04T17:57:44Z
Унаслідок атаки РФ на Київ пошкоджено склад видавництва "Наш Формат". Книжки тимчасово не відправлятимуть
Ukraine Art News
2025-07-04T12:06:53Z
Оплата домашнього інтернету Sword: найкращі способи для мешканців Києва і передмістя
Хмарочос
2025-07-02T07:03:48Z
Стрімінг на космічному рівні: Netflix у колаборації з NASA показуватиме запуск ракет
Ukraine Art News
2025-07-01T01:00:55Z
Під Меджибізьким замком на Хмельниччині археологи виявили скелет дитини й артефакти XVII-XVIII ст
Ukraine Art News
2025-06-30T17:21:59Z
За два місяці до релізу: у мережу злили фото майбутніх iPhone 17 Pro та iPhone 17 Air
Gloss
2025-06-26T17:30:41Z
Суд у США відхилив позов 13 письменників про порушення авторських прав для навчання ШІ на їхніх книжках
Ukraine Art News
2025-06-26T14:24:42Z
У Франції знайшли залишки давньоримського поселення з унікальною мозаїкою
Ukraine Art News
2025-06-26T14:21:48Z
50% знижки на всі сервіси Bolt. Як отримати?
Хмарочос
2025-06-25T14:07:03Z
Яскравому — бути: тест-драйв міського кросовера Nissan Juke N-Sport
Elle
2025-06-23T17:45:41Z
Данські архітектори представили концепцію LivingPlaces, що змінює традиційні уявлення про житло
Хмарочос
2025-06-19T14:24:50Z
ТОП-5 легких літніх закусок
Elle
2025-06-17T14:30:38Z
«ТопШефи х WINETIME. Готуємо разом»: Влад Кіндер ділиться рецептом тунця татакі
Elle
2025-06-06T12:49:01Z
8 найкращих лимонадів у літню спеку
Krasinfo
2025-06-03T07:09:43Z
Весняне меню: детокс-салат із цибулі-порею з креветками
Elle
2025-05-20T19:09:34Z
«ТопШефи х WINETIME. Готуємо разом»: Анастасія Степанова ділиться рецептом лимонного тарту
Elle
2025-05-14T19:03:31Z
Сирники з лекваром: готуємо українську страву за 20 хвилин
Elle
2025-05-12T11:00:56Z
Сезонний рецепт: найсмачніший кіш зі спаржею
Elle
2025-05-09T18:34:08Z
Ідеальні літні сніданки
Krasinfo
2025-05-07T11:50:46Z
Великоднє меню: дуже смачна домашня куряча ковбаска
Elle
2025-04-18T18:10:02Z