/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F278%2F7dde3ee89739abbfe73fc3c56a51544d.jpg)
На Лівому березі Києва відкривають новий фуд-хол «КИЇВ ЇЖА». Де саме і що там планують?
Ми поспілкувались з організаторами та інвесторами «КИЇВ ЇЖА» про плани та концепцію простору.
Що тут буде?
Організатори планують поєднати під одним дахом відомі ресторани та нові фуд-заклади.
На першому поверсі розмістяться еко лавки з фермерськими продуктами натурального виробництва, свіжими овочами, фруктами, а також магазини з крафтовими сирами, кавою, молочними продуктами, прянощами та іншим.
Окрім цього саме на першому поверсі розташується й великий фуд-корт із сучасною кухнею. Там планують організувати заклади на будь-який смак — азіатську, американську, італійську кухні та вегетаріанські страви.
«За структурою фуд-мол можна розділити на дві частини — ринкову та ресторанну. Ринкова частина, розташована на 1-ому поверсі, являтиме собою лавки зі свіжими продуктами, бакалією та іншим», — пояснюють власники.
На другому поверсі фуд-маркету планується зона для ресторанів відомих українських та зарубіжних мереж. За планом, переважатиме формат Casual dining — демократичні ресторани з високим рівнем сервісу, невимушена атмосфера та комфорт. Але й будуть заклади у форматі Fine Dining — ресторани високої кухні для особливих випадків.
Які саме ресторани будуть в просторі нині організатори не кажуть.
«Наразі не можемо сказати, тому що активно ведемо перемовини з різними орендарями, а вся інформація буде згодом висвітлюватись в наших соціальних мережах», — кажуть інвестори.
Усього простір розрахований на 408 посадкових місць.
«Другий поверх розрахований на 5 ресторанів, але ми також розглядаємо варіант під одного орендаря, який зробить класний проєкт на всю площу другого поверху, або це може бути 2-3 ресторани залежно від площі, яку захоче орендар», — розповідають організатори.
Де це буде?
Новий проєкт відкриють в одному з найбільш густонаселених спальних районів Києва — на Позняках. Цю локацію власники обрали саме через високий піший потік — фуд-хол розташовується близько до метро, буквально за 100 метрів, всередині розв’язки-клевера на проспекті Бажана. Середній пасажиропотік станції «Позняки» 78 000 осіб/добу, та й загалом район густонаселений — станом на 2020 рік у Дарницькому районі проживало 348 000 осіб.
За проєктом, перший поверх простору залишають відкритим для наскрізного проходу пішоходів. Очікується, що таке рішення буде зручним для мешканців району: повертаючись додому вони зможуть користуватись спеціальними проходами від метро прямісінько до житлового масиву.
«Зручне розташування дозволяє купувати свіжі продукти, повертаючись після робочого дня додому або по дорозі в гості до близьких друзів, рідних», — кажуть інвестори.
На верхньому поверсі «КИЇВ ЇЖА» розташований паркінг, заїзд на нього відбувається прямо зі з’їзду з проспекту Бажана. Розрахований він на 42 паркомісця.
А що ще?
У просторі не проєктували окреме укриття, оскільки будівля знаходиться в безпосередній близькості до станції метро.
Проте організатори обіцяють безбар’єрність простору.
«У нас інклюзивний проєкт: є зручний пандус зроблений по всім нормам, а саме правильний ухил, ширина та поручні. Також, в середині приміщення є ескалатор, ліфт», — повідомили нашій редакції.
Також у просторі розглядають можливість проведення культурних заходів.
«Ми плануємо проводити дегустаційні івенти нових страв, напоїв, фермерських продуктів. Кулінарні майстер-класи для дітей, дорослих або цілих сімей. Тематичні події з інфлюенсерами/фуд блогерами. Гастрономічні фестивалі сезонні, наприклад «Фестиваль сиру», «Тиждень Азійської кухні» та інших», — кажуть інвестори «КИЇВ ЇЖА».
Відкриття простору планують у жовтні або листопаді 2025 року.
Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» всього від 100 грн/місяць!
- #їжа
- #Київ
- #Позняки
Найпопулярніше за тиждень
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті