/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F201%2F85346a52956dc174b674db14a9cdb2c9.jpg)
Готуємо болгарський таратор із волоськими горіхами, оливковою олією та грецьким йогуртом
Холодний суп — що перше спадає вам на думку, коли ви чуєте це словосполучення? Вважаємо, що це буде окрошка! На кефірі, сироватці, домашньому квасі чи мінеральній воді — не має значення. Важливо лише те, що цією стравою палітра холодних супів не обмежується.
Авторка фудблогу «Котлетка» і головна редакторка гастрономічного порталу SHUBA Маша Сердюк поділилася простим рецептом холодного супу таратор, який можна приготувати у спеку замість окрошки.
Болгарський таратор
Ця форма таратора виникла в Болгарії в середині 20-го століття. До цього часу назву «таратор» болгари використовували для багатьох холодних супів і соусів, які готували на основі оцту, кунжутної пасти тахіні та волоських горіхів, що надходили на Балкани з кухні Близького Сходу.
Сучасний таратор близький за своїм складом до грецького соусу дзадзікі та турецького джаджика з тією лише різницею, що греки та турки готують цю страву без додавання води, тому вона має густішу та щільнішу консистенцію і подається у складі закусок мезе.
Як приготувати таратор: покроковий рецепт
Інгредієнти для супу
грецький йогурт — 1 склянка
мінеральна вода — 1 склянка
огірки — 200 г
часник — 3 зубчики
кріп — 30 г
волоські горіхи — 30 г
оливкова олія — 1 ст. л.
сіль на смак
Готуємо холодний літній суп таратор
- Огірки почистити та натерти на грубій тертці в глибоку миску або каструлю. Вичавити з них сік, але не виливати. Часник почистити та пропустити через прес або дрібно нашаткувати ножем. Додати часник до натертих огірків.
- Горіхи подрібнити — розкачати качалкою або порізати ножем. Додати до огірків із часником. Дрібно порізати кріп, додати до огірків.
- Додати грецький йогурт, сіль і оливкову олію, перемішати. Додати сік з огірків і мінеральну воду. Кількість води можна змінювати на власний смак, залежно від консистенції супу, яку ви хочете отримати.