/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F278%2F0150574af4c70a3ee90d0d57d6e66209.jpg)
У Країні Басків збудували центр місцевої кулінарії за проєктом BIG
У місті Сан-Себастьян (Доностія баскською мовою), що у Країні Басків, збудували дослідницький центр їжі, спроєктований данською компанією BIG і місцевою Bat Architecture, повідомляє Dezeen.
Назва центру, GOE, є абревіатурою від «Відкрита гастрономічна екосистема». Тут розміщаються стартапи, дослідницькі групи та кухарі, які досліджують інновації в баскській кулінарії.
Будівлю розташовано на схилі гори Улія, й перепад висоти фундаменту становить 10 метрів. Сам дах споруди є низкою терас, якими можна переміщатися.
Основа інтер’єру — центральна гастрономічна зала на першому поверсі, яка піднімається вгору східчастими місцями для сидіння. Тут можна проводити різні заходи.
Інші простори — кухні, лабораторії, аудиторії — є гнучкими, їх можна перебудовувати для різних потреб. В інтер’єрі використали природні поверхні, такі як дерево та камінь.
Відкритий громадський простір та ландшафтний дизайн було задумано як сполучення GOE з паломницьким маршрутом Каміно-де-Сантьяго.
«Завдяки розташуванню на популярному шляху Святого Якова, вважаємо, що це архітектурне поєднання гастрономії та технологій, міста та ландшафту, будівлі та парку має потенціал стати самостійним місцем призначення для кулінарних паломників з усього світу», — зазначає засновник BIG Б’ярке Інгельс.
- #BIG-BJARKE INGELS GROUP
- #Іспанія
- #Архітектура
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті