/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F193%2F7f49292a1c005e4bb2622dc7bb7ad053.jpg)
Козацький куліш і вареники: у Буенос-Айресі популяризували автентичну українську кухню
Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила дружина посла України в Аргентині Зоя Клименко.
Учасники кулінарної події варили козацький куліш, куштували ікру з баклажанів, куштували мариновані овочі і, звичайно ж, ліпили вареники.
Цього разу акцент був зроблений на варениках із різноманітними начинками, зокрема: зелені вареники на пару – із сиром та шпинатом, вареники з грибами та м'ясом, вареники з фруктовими начинками (замість вишень використовували яблука, полуницю та ожину.
Зоя Клименко зазначила, що хоча карпатську бринзу в Аргентині знайти неможливо, її замінник теж дозволив отримати дуже непоганий результат.
Дружина посла подякувала Союзу українок Аргентини за долучення до проєкту та щире бажання відкривати для себе нові смаки та страви. Окрема подяка висловлена Тетяні Вовк за кулінарну майстерність і підтримку в реалізації проєкту, а також отцю Назарію Кащаку за гостинно надане приміщення у Покровському українському католицькому соборі.
«Чудовий досвід! Нехай українські смаки й надалі захоплюють та надихають», – підсумувала Зоя Клименко.
Нагадаємо, Український інститут провів у Буенос-Айресі низку культурних заходів, що мали на меті зміцнити зв'язки між Україною та Латинською Америкою. Кількаденна програма включала публічні лекції, презентації, концерти та важливі зустрічі з культурними та освітніми інституціями.
Фото: Zoia Klymenko / Фейсбук