— Бланманже — це класичний французький десерт.
На смак ніжний, по-весняному легкий і в міру солодкий.
Ним можна і щодня ласувати, і на святковий стіл поставити, — каже 35-річна Ірина Іванчук із Кривого Рогу Дніпропетровської області.Для приготування бланманже бере півкіло домашнього сиру, 250 мл жирних вершків, 1 склянку молока, 100 грамів цукрової пудри, 3 столові ложки желатину, 150 грамів сезонних фруктів або ягід.— Желатин замочую в молоці на двадцять хвилин.
Коли розбухає, ставлю на слабкий вогонь.
Безперервно помішую, доки не розчиниться.
При цьому стежу, щоб молоко не закипіло.
Коли желатин розчинився, знімає з вогню й лишає охолоджуватися.
Тим часом перетирає через дрібне сито сир.
Додає до нього цукрову пудру.
Збиває до утворення однорідної маси.— Поєдную сирно-цукрову суміш із вершками.
Тонким струмком вливаю желатин.
Ретельно перемішую.
Розливаю отриману масу по формочках.
Якщо немає порційних, можна в одну загальну.
Тоді просто довше застигатиме.
Занурює в кожну формочку невелику кількість нарізаних шматочками фруктів або ягід.
Ставить у холодильник на 2–3 години.
Дістає, коли маса повністю застигне.
Перед подачею дістає десерти з формочок.
Прикрашає зверху фруктами.— Щоб легше дістати, спершу кожну формочку занурюю в гарячу воду.
Не глибше ніж до середини.
Тримаю у воді протягом декількох секунд.
Тоді просто ставлю зверху на формочку тарілку й перевертаю.