Фермерське господарство "Західний равлик" у селі Солонка Пустомитівського району Львівщини вирощує їстівних змій.
Це перша в Україні зміїна ферма.
Співвласниця ферми Ірина Юскевич говорить, що змій вирощують на фермі два місяці.
Приблизно 70 неотруйних плазунів містяться в спеціальному вольєрі.
Фермери вирощують рептилій для продажу в ресторани, пише Fermer.
Лише недавно власникам вдалося отримати необхідні дозволи.
Для фахівців Госпродпотребслужби Пустомитівського району це був несподіваний вид бізнесу.
Ферма знаходиться на стандартній ділянці між приватними будинками в Солонці.Подружжя-фермери не хочуть зупинятися на розведенні равликів і змій.
Планують вирощувати жаб і сарани.
Страва, приготована зі змії буде коштувати в межах 3-4 тис.
грн за порцію.
При цьому з однієї змії можна приготувати їжі на трьох осіб.
Щоб змії досягли товарних кондицій, їх вирощують на протязі трьох років.
На корм їм йдуть перепелині яйця, молоко і свіжий мальок з рибних господарств.
На думку Ірини Юскевич, зміїне м'ясо не придбає велику популярність, але завжди знайдуться люди, які захочуть спробувати щось незвичайне.
Фермери планують запустити вирощування і отруйних змій для отримання отрут, що використовуються в фармацевтиці.У селі Солонка біля Львова розташована ферма, яка експортує до ЄС 25 тонн равликів.
Це стало доступним у Європі через заборону збирати там природного равлика, - про це пише agronews.
Подружжя Юськевичів чотири роки вивчає як вирощувати равликів.
З 2017-го зареєстрували сімейне фермерське господарство.
Вирощують слимаків максима та мюллер, яких полюбляють європейці.
Восени будуть готові експортувати у ЄС до 25 тонн делікатесу.
Зараз займаються їхньою репродукцією.
Фермерський слимак стає дорослим за дев'ять місяців, тоді як природному потрібно три роки.