Ця смачна ягода здатна позитивно впливати на нашу шкіру, а через низьку калорійність їсти її можна навіть тим, хто на дієті.У 100 г малини міститься :46 Ккал;25 мг вітаміну С (трохи більше чверті добової норми);півсклянки малини вп'ятнадцятеро перекриває добову потребу організму у вітаміні Р;трохи заліза — 6,7% від добової норми;20% добової норми кобальту;10% марганцю;17% міді;21% добової норми молібдену.
Зазначені мікроелементи необхідні для нормального перебігу хімічно-біологічних процесів у людському організмі.Чим ще корисна:1.
У народній медицині плоди малини використовують як потогінний засіб.2.
Сироп з ягід — для поліпшення смаку мікстур.3.
Відвар з листя застосовують для полоскання у разі захворювання горла, а також для вмивання під час захворювань шкіри.4.
За наявності каменів у нирках і подагри малина протипоказана через вміст солей сечової та щавлевої кислот.5.
У ягодах відсутня сахароза, тому малина — чудовий компонент здорового харчування.6.
Містить саліцилову кислоту (активна речовина аспірину), є хорошим жарознижувальним засобом без побічних ефектів.7.
Містить велику кількість вітаміну С, А, рутину, який зміцнює стінки судин, покращує імунітет і сприяє травленню їжі.8.
Кумарин (потужний антиоксидант), що міститься в малині, зумовлює здатність малини нормалізувати згортання крові та зміцнювати судини.9.
Має високу харчову цінність навіть у заморожених ягодах.Їжте малину та не хворійте!.