Склянка свіжовичавленого яблучного соку підвищує рівень глюкози в крові, що є зовсім небажаним при наявних метаболічних порушеннях, ожирінні, діабеті, пре діабеті.
"Сік може різко підвищити рівень глюкози в крові.
Здоровим людям краще його пити в першій половині дня", – зазначає дієтолог.
Яблучний сік володіє високою кислотністю і тому здатний зашкодити цілісності слизової шлунково-кишкового тракту.
Людям з ослабленим шлунком, ерозіями, виразковою хворобою яблучний сік протипоказаний.
Через підвищений вміст органічних кислот у яблучному соку, навіть при відсутності вищезгаданих хвороб, лікарі радять пити не більше трьох склянок на тиждень.
Кислоти яблука можуть пошкоджувати зубну емаль.
Свіжовичавлений яблучний сік краще пити через трубочку: його кислоти здатні шкодити зубній емалі.
Після пиття соку рот слід прополоскати чистою водою.