На українські весілля обирають торти, вкриті мастикою.
У Європі це — антитренд.
Про це розповіла журналісту Gazeta.
ua Вероніка Петрова із Нових Санжар, що на Полтавщині.Дівчина 6 років пече торти на весілля, тож постійно слідкує за трендами."У Європі беруть "голі" торти.
Це просто бісквіти, перемазані кремами і прикрашені ягодами.
По бокам вони нічим не вкриті,і у цьому щось є.
Проте недоліком таких тортів є те, що вони можуть перекошуватися під вагою тих же ягід.
Та і вони ніколи не будуть рівними — як би ти не намагалася рівномірно його покривати, десь бісквіт буде вологіший, а десь сухіший.
І навіть незначна різниця, яку на смак не відчуєш, приведе до того, що ярус весь похилиться", — розповіла дівчина.
Порадила обирати не те, що модне, а те, що смачне і подобається саме вам."Найчастіше на весілля замовляли бісквітні торти з фруктовим наповнювачем, повністю вкритими мастикою — білого або блідо-рожевого кольору.
Це популярно і зараз, бо білий колір універсальний і асоціюється із нареченою", — додала дівчина.
За словами Вероніки, зараз усе частіше замовляють торти, прикрашені під стиль весілля.
При чому, не лише в кольорах."Були в мене замовники, які святкували в стилі із "Гаррі Поттера".
Торт пекла у вигляді Сортувального капелюха.
Також був торт із "Зіркових воїнів", "Месників".
І це не на День народження, а на весілля!" — наголосила дівчина.
Також вказала на те, що популярними лишаються торти, прикрашені квітами з мастики та узором, виконаним зі спеціальними трафаретами."Основою для торту беруть бісквіти.
Вони гарно тримають форму, тож витримають важкий декор.
Популярний крем — заварний, сметанний або вершковий.
Печуть по чотири- шість коржів для кожного ярусу.
А їх може бути до чотирьох", — розповіла дівчина.