Навіть якщо не посипати сіллю овочі або м'ясо, її можна непомітно вживати в їжу в прихованому вигляді.
Сіль у великій кількості присутня в маринадах, консервах або ковбасах, не кажучи вже про картопляні чіпси.
Вживання пересоленої їжі сприяє підвищенню артеріального тиску, розвитку серцевих захворювань та атеросклерозу.
Це відбувається, тому що солоні продукти провокують спрагу і затримують воду в організмі.
Погіршується робота кровоносних судин та змінюється згортання крові.
На думку вчених, тіло людини старіє швидше, в тому числі через надмірне вживання солі.☹Повна відмова від вживання солі теж призводить до негативних наслідків для організму.
Наприклад, брак солі приведе до накопичення «поганого» холестерину в організмі.
Нестача натрію хлориду викликає апатію, швидку втому, депресивні стани та слабкість в м'язах.
Обмін речовин порушується як від надлишку, так і від нестачі солі.
Тому при нормальному стані здоров’я потрібно просто обмежити споживання солі до добової норми.
Додана в їжу сіль не повинна перевищувати 5 грам на добу, а це одна чайна ложка.
Слідкуйте за тим, що ви їсте!.