Звичайно, їх не можна назвати традиційно українськими, в них дуже виражений радянський контекст, але якщо вже такий варіант досі подобається українцям, я вирішив внести невеликі зміни в звичні рецепти, щоб зробити їх ще смачнішими.
Що приготувати на Новий рік: традиційне меню.
Почнемо з рецептів новорічних закусок.
Картопляні човники, запечені в духовці – класична святкова закуска, яка подобається багатьом.
Як правило, картоплю запікають з салом.
Це непоганий варіант, але я пропоную просто запекти картоплю у формі човників і подати її разом з маринованим оселедцем.
Картопляні човники / Фото klopotenko.
Причому оселедець, засолений власноруч, так вийде набагато смачніше.
Просто спочатку запечіть, а потім змішайте м'якоть картоплі і шматочки риби – ідеальна закуска із оселедця з картоплею готова.
Далі – теж досить традиційні фаршировані яйця.
Тут дуже велике поле для фантазії, але я вирішив зробити все максимально просто і пропоную приготувати фаршировані яйця з беконом і солоними огірками.
Додамо до начинки трохи куркуми і домашнього майонезу – вийде ідеально!.
Перейдемо до новорічних салатів.
Почнемо з салату з язиком.
Так доведеться трохи попоратись – відварити язик, а потім ще й почистити його.
Але в результаті буде надзвичайна ніжність.
Ви обов'язково полюбите цей простий салат і будете готувати його не тільки на свята.
Я запевняю.
Салат з язиком / Фото klopotenko.
І, звичайно ж, король новорічного столу – салат олів'є.
Не знаю, чому цей нехитрий салат так глибоко засів у свідомості людей, але те, що це найпопулярніша новорічна страва – це факт.
Сподіваюся, що це коли-небудь зміниться і на новорічному столі українців знайде своє місце який-небудь більш цікавий салат, але поки що готуємо олів'є.
Щоб надати йому більше смаку я вирішив додати в нього запечені печериці.
Вийшло божественно смачно.
Тож якщо олів'є – обов'язкова страва на вашому новорічному столі, приготуйте мій варіант салату олів'є з грибами і куркою.
Головна страва столу – курка, запечена з кукурудзою, курагою і грибами.
Я обожнюю подібні рецепти за те, що з ними мінімум мороки.
Просто приготував начинювання, поставив курку до духовки і дістав уже готову страву.
Мені здається, що для новорічного кулінарного марафону це ідеальне рішення.
На гарнір до курки приготуйте картоплю з грибами.
У цьому рецепті начебто все просто, але спосіб нарізки картоплі, поєднання його з вершковим маслом і розмарином надають цій страві абсолютно неймовірного смаку.
Я абсолютно впевнений в тому, що запечену картоплю за цим рецептом ви приготуєте ще не один раз.
Запечен картопля з грибами / Фото klopotenko.
Тему десертів я вирішив не ускладнювати і приготувати йогуртове желе з фруктами.
Просто, швидко і не занадто калорійно.
Пам'ятаю, раніше був дуже популярний рецепт – торт "бите скло" з желатину.
Це приблизно те ж саме, тільки смачніше і виглядає набагато привабливіше.
Якщо ви любите газовану воду, то беріть звичайно її, але якщо захочете чогось кисленького, приготуйте журавлинний морс з апельсиновою цедрою.
Цей яскравий напій ідеально доповнить будь-який святковий стіл.
Що стосується алкогольних напоїв, то традиційним на Новий рік вважається шампанське.
Я вирішив не поступатися цих принципів, лише рекомендую додати до нього трохи соку грейпфрута.
Такий коктейль з шампанським має цікавий терпкий смак, який я впевнений, ви полюбите.
Маю надію, що моя добірка рецептів для новорічного столу вам сподобалася, а якщо якісь страви у вас викликають сумніви, або ви просто віддаєте перевагу іншим смакам, обов'язково подивіться інші новорічні добірки, які я підготував для любителів легких експериментів, таких же гастрономічних маніяків, як я, та для вегетаріанців.
Готувати – це просто!.