— За витяжкою треба правильно доглядати.
Забруднена жиром — може спричинити пожежу, — говорить 37-річний Ігор Забудський із Черкас, продавець кухонного приладдя.
— Над газовою плитою чистять раз на місяць.
Над електричною — раз на півроку.
Найчастіше очищають засобами для посуду чи харчовою содою.— Важливо очистити фільтр.
Його знімають і замочують на півгодини в теплій воді, додають мийні засоби.
Можна відмити в посудомийній машині за температури 60 градусів.
Застарілий жир краще виварювати.
Використовують господарське сіре мило.
Брусок натирають на крупній тертці та додають харчову соду.
У посудину поміщають фільтр і кип'ятять 10 хв.
Промивають під краном, очищаючи жорсткою стороною губки.— Для складних забруднень можна використовувати засоби для водостоків.
Треба працювати в рукавицях при відчиненому вікні.
На фільтр посипати гранули засобу й полити гарячою водою.
З'явиться бурхлива хімічна реакція.
Так фільтр тримають протягом 10 хв.
Потім акуратно зливають розчин і промивають приладдя.— Цим методом не можна користуватися часто.
Лужні речовини "з'їдають" металеву структуру фільтра, — додає Ігор Забудський.