The Guardian.
Астронавти Христина Кох і Лука Пармітано стали першими, хто приготував у космосі печиво.
Їх завданням було випробувати піч на Міжнародній космічній станції, розрахованій на підготовку в умовах мікрогравітації, повідомляє The Guardian.
Очікується, що цей пристрій може стати у пригоді для довгих космічних перельотів.
П’ять пряників вони приготували у кінці грудня, їх відправили на Землю у капсулі SpaceX.
Як виявилося, на приготування печива у космосі йде більше часу, ніж на Землі, де процес займає близько 20 хвилин при температурі 150 градусів Цельсія.
Перший космічний пряник пекли близько 25 хвилин, але тісто вийшло сирим.
Другий — 75 хвилин, що вийшло краще, але все ще не ідеально.
The Guardian.
ins{.
Четвертий і п'ятий, які визнали найвдалішими на вигляд, пекли 120 і 130 хвилин відповідно.
Капсула SpaceX з печивом прибула на Землю 7 січня 2020 року, але про результати експерименту оголосили тільки через два тижні.
Продукт ретельно вивчають у лабораторії, щоб дізнатися, чи не шкідливо їсти печиво, приготоване у космосі.
Раніше компанія SpaceX втратила контакт із трьома інтернет-супутниками Starlink із 60-ти, які запустили в космос у травні.