/https%3A%2F%2Fnarodna-pravda.ua%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F06%2Fprodukty-dyeta-412049-o975wCY7.jpg)
Лікарі назвали продукти, що захищають від інфекції
Медики з Індії назвали продукти, які здатні захистити від інфекції.
Серед запропонованих варіантів є вживання винограду, жирної риби, листових овочів і авокадо.
Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це повідомляє Ukr.
Loading...
Серед антиоксидантів, присутніх у винограді, мають місце флавоноїди і антоціаніни, які допомагають організму боротися із запаленням, знижують при цьому ризик розвитку цукрового діабету, запобігаючи захворюванню очей і зміцнюючи здоров’я серця.
Склад продукту підсилює імунітет, що пов’язано з мінімізацією ймовірності підхопити простудні та інфекційні недуги.
Листові овочі багаті фітохімічними речовинами, такими як каротиноїди, що ведуть боротьбу з окислювальним стресом та інфекціями.
Жирна риба, серед якої лосось, сардини, скумбрія і оселедець, є відмінним джерелом Омега-3-поліненасичених жирних кислот, що прямим чином впливає на стан судин і кровопостачання всього тіла.
Якщо їх недостатньо, то починаються зміни практично у всіх органах і тканинах: серце, печінки, нирках, кістках і м’язах, що згодом здатне проявиться інфарктом, інсультом, гіпертонічною хворобою, дистрофічними процесами в хребті і суглобах, що відбувається на тлі посилення запальних процесів.
Ще один продукт-захисник від інфекцій – авокадо, так як плід багатий каротиноїдами, токоферолами, магнієм, калієм, волокнами, що ведуть боротьбу з патологічними процесами.
Медики з Індії включили в список і зелений чай за рахунок його потужних протизапальних властивостей.
Адже спектр корисних властивостей зелені – від запобігання пародонтиту до профілактики онкології.