/https%3A%2F%2Fnarodna-pravda.ua%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F09%2Fprodukty-1-1-692571-tyEq2vJz.jpg)
Медики назвали найгіршу вуличну їжу: список
Вулична їжа заманює апетитною рекламою та запахами, однак, наслідки вуличного перекусу для здоров’я можуть бути вкрай сумними.
НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на Телеграф розповідає про найшкідливішу вуличну їжу.
Loading...
Найпопулярніша їжа для вуличного перекусу – шаурма.
Крім того, що на продукт може потрапляти пил і сідати комахи, сама по собі шаурма – не найкращий перекус, особливо влітку.
М’ясо в сухому лаваші, незрозумілий жирний майонезний соус – суцільний холестерин, якого варто уникати.
Після такого перекусу цілком можна отримати панкреатит, а якщо продукти виявляться неякісними, то ще й харчове отруєння.
Солодка газована вода.
Вона містить барвники, ароматизатори та багато цукру.
Завжди залишається ризик заробити розлад шлунка від якогось шкідливого консерванту.
Хот дог.
Це – удар по печінці і шлунку.
Не завжди якісні та свіжі сосиски або ковбаски маскують гострими добавками – корейською морквою, солоними огірками.
Кетчупи, майонези і гірчиці зовсім незрозумілого походження.
Є ризик не тільки підхопити інфекцію, а й елементарно заробити печію, панкреатит від такого перебору всього гострого-жирного.
Смажені пиріжки, біляші та чебуреки.
Як і будь-яка смажена їжа, пиріжки та чебуреки, “б’ють” по травній системі, по печінці та підшлунковій.
Також не варто забувати про якість масла, на якому це все смажиться, а головне – про начинках.
Немає гарантії, що в неї не потрапить неякісне м’ясо, несвіжа картопля або яйця.
Солодка вата.
В цукор для виготовлення вати підмішують всілякі барвники та ароматизатори в чималих кількостях.
Ці добавки можуть відбитися на організмі вельми сумно.
Але головна небезпека в іншому – в самому способі виготовлення вати.
Поки шар за шаром на палички намотуються карамельні нитки, туди ж часто вітром завдає вуличний пил, дрібних комах.
І це крім того, що солодка вата – це чистий цукор, зловживати яким не варто.
Якщо морозиво спочатку підтануло, а потім знову замерзло – таке вживати не можна.
У ньому розвиваються шкідливі організми, які вже не знищуються холодом.
Якщо в купленому морозиві трапляються крупинки льоду, краще не їсти його.
Не варто забувати і про консерванти, якими щедро присмачують морозиво.
Головна небезпека пончиків – це занадто жирна їжа.
Повсюдно вони продаються в смаженому вигляді.
А все то масло, в якому смажать ці ласощі, і якості невисокої, і змінюється напевно вкрай рідко.
До слова, вчені з університетів Гарварда і Амстердама назвали продукт, який здатний продовжити життя людині на 10 і більше років.
Результати їх дослідження показали, що саме куркума і горіхи мають такі властивості.
Їх рекомендується ввести в раціон, що забезпечить зміцнення здоров’я.
Також повідомлялося, що деякі продукти здатні захистити від раку, запобігаючи утворенню пухлин завдяки вмісту корисних мікроелементів та здатності нейтралізувати канцерогенні речовини або зменшувати їх вплив на організм.