/https%3A%2F%2Fnarodna-pravda.ua%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F10%2Fblobid1564664811195-622605-tg3CXDVu.jpg)
Дієтолог пояснила, як потрібно правильно худнути
Іноді люди, які худнуть, стикаються з ситуацією, що в результаті виснажливих дієт і тренувань, жир не йде, а стан м’язів погіршується.
Причиною тому є те, що відмова від білкової їжі під час процесу схуднення істотно сповільнює скидання ваги і послаблює м’язи, до того ж на перетравлення рослинної їжі організм витрачає менше енергії.
Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це ГолосUA розповіла дієтолог Людмила Бабич.
За словами дієтолога, відмова від м’яса та іншої білкової їжі – дуже небезпечна.
Loading...
«Будь-яка радикальна дієта може негативно позначитися на здоров’ї, роботі внутрішніх органів, а також істотно уповільнити обмінні процеси в організмі, що призведе до того, що скинути зайві кілограми буде набагато складніше, зате «наростати» вони будуть навіть від низькокалорійної їжі.
Одна з найнебезпечніших для здоров’я дієт – відмова від м’яса, рибних продуктів та іншої білкової їжі.
Адже білок бере участь в процесі обміну речовин і є будівельним матеріалом для м’язів і кісток.
Позбавляючи організм цього компонента, ви порушуєте його основні функції», – попередила експерт.
Варто також пам’ятати, що при перетравленні їжі організм також витрачає енергію і саме на «обробку» білка витрачається найбільша її кількість.
В середньому, на перетравлення білкової їжі організм витрачає близько чверті отриманих з цієї ж їжею калорій, при цьому на переварювання жирів витрачається лише від 1 до 5% отриманої енергії.
«Процес схуднення повинен складатися не тільки з обмежень їжі, але і з фізичних занять.
Білок в такому випадку допоможе швидше наростити м’язову масу і витрачати непотрібні калорії.
Важливо тільки правильно підбирати продукти – замість жирного шматка смаженої свинини, приготуйте запечену курячу грудинку з овочами, індичку, їжте рибу і морепродукти», – радить лікар.
Також прекрасно позначаються на здоров’ї і прискорюють скидання зайвої ваги селера, білі боби, спеції, соя.