/https%3A%2F%2Fnarodna-pravda.ua%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F11%2F1-437201-mokjeEH7.jpg)
Ці продукти вбивають ваше здоров’я: що потрібно викинути з холодильника
Деякі звичні для українців продукти, можуть принести шкоду здоров’ю, якщо їх неправильно зберігати та споживати.
Про це розповідає НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на Знай.
Loading...
Сосиски і ковбаси.
Продукти з переробленого червоного м’яса медики називають одними з найбільш небезпечних.
Сосиски і ковбаса викликають рак прямої кишки, а значна кількість жирів у них не лише призводить до зайвої ваги, але й асоціюється з захворюваннями серцево-судинної системи, у тому числі з інфарктом і інсультом.
Хоча картопля і вважається дієтичним продуктом, вона може легко призвести до отруєння.
Перш за все це стосується холодних салатів з цим овочем, оскільки він є чудовим середовищем для зростання бактерій.
Також спеціалісти нагадують і про токсичність зеленої картоплі.
Молочні вироби.
Лікарі також звертають увагу на вироби з непастеризованого молока, перш за все, виготовлені у домашніх умовах.
У цьому випадку в продукті можуть розмножитися небезпечні бактерії, які викликають різноманітні хвороби.
Чорні оливки.
Часто колір чорних маслин спричинений не їх дозріванням і природною ферментацією, а додаванням у продукт глюконату заліза.
Хоча ця речовина й використовується у лікуванні анемії, надто велика кількість заліза може нашкодити організму.
Копчені продукти.
Медики не радять вживати значну кількість копчених продуктів через високий вміст канцерогенів.
Копченості можуть викликати рак, особливо вразливі до пухлин органи харчового тракту.
Цей продукт може стати причиною зараження на сальмонельоз.
Щоб уникнути хвороби, треба повністю виключити з харчування яйця, що не пройшли термічну обробку.
Томати, будучи цінним дієтичним продуктом і навіть засобом профілактики раку, як не дивно, теж можуть зашкодити здоров’ю.
Якщо шкірка томату пошкоджена, у овоч можуть потрапити сальмонели і норовіруси.
Через це для салатів рекомендують обирати помідори з цілим зовнішнім покровом, а також піддавати томати термічній обробці.
Хоча зелені рослини і рекомендуються для зниження ваги і як частина здорового харчування завдяки високому вмісту клітковини, з ними також треба бути обережним.
Зелень необхідно ретельно мити і висушувати, щоб прибрати патогенні мікроорганізми.
Крім того, щавлева кислота, яка міститься у зелені, може накопичуватися в організмі.
Саме тому з зеленню варто поводитися обережно людям з проблемами з нирками, подагрою та ревматоїдним артритом.
Крабові палички.
Не дивлячись на назву, крабові палички не виготовляються з крабів.
Це могло б бути й добре через наявність у членистоногих токсинів, але тим не менш, цей субпродукт потребує уважного зберігання в холодному місці відповідно до рекомендацій виробника.
Морозиво не лише несе купу зайвих калорій через наявний в ньому цукор, але й може стати розплідником для бактерій, особливо якщо воно виготовлене з непастеризованого молока або зберігається у брудному контейнері.
Раніше ми розповідали про продукти, які не можна вживати жінкам після 30 років.
Вони можуть провокувати зайву вагу і зіпсувати шкіру обличчя.
Також деякі продукти краще не їсти на борту літака.
Якщо ваш рейс триває менше 3 годин, поїжте перед посадкою, і відмовтеся від бортової їжі.