/https%3A%2F%2Fnarodna-pravda.ua%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F08%2F1-880005-9CRDMRvp.jpeg)
Медики назвали перші симптоми раку
Рак можна діагностувати на ранніх стадіях, що значно підвищує шанси на одужання, для цього треба бути уважним до свого організму.
Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на Health and Human.
Loading...
Онкологи перерахували симптоми, які часто виникають на ранніх етапах різних видів раку.
Аномальна кровотеча.
Сліди крові в мокроті при кашлі, сечі або виділеннях з прямої кишки – знак того, що потрібно обов’язково перевіритися у лікаря, щоб виключити можливість раку.
У міру зростання злоякісна тканина має тенденцію порушувати зростання здорових клітин, що призводить до появи крові.
Даний симптом властивий майже всім видам раку.
Ніколи не ігноруйте раптову незрозумілу втрату ваги – це може допомогти діагностувати онкозахворювання на ранній стадії, коли лікування максимально ефективно.
Розвиваючись, ракова пухлина обростає кровоносними судинами, які доставляють їй живильні речовини.
Організм їх недоотримує, в результаті людина худне.
Якщо вона виникає навіть після довгої ночі та достатнього сну, це також може бути маркером раку на його ранній стадії.
Подібна виснаженість – показник того, що імунна система організму витрачає багато енергії, борючись із захворюванням.
Втрата апетиту.
Нехарактерна для людини відсутність почуття голоду (особливо тривала) є тривожним сигналом, навіть якщо відсутні інші симптоми.
Незвичайні припухлості.
На ранніх етапах захворювання вони часто бувають безболісними.
Перш за все повинні насторожувати припухлості на шиї, яєчках, молочних залозах, в пахвових западинах.
Розлади травлення.
Зміни звичної роботи кишечника (часті закрепи або діарея), постійна печія, труднощі з ковтанням, відчуття здуття – все це теж серйозний привід відвідати лікаря-онколога.
Для раку характерно рясне нічне потовиділення.
Це – новий вид Т-клітин.
Вони відповідають за імунну реакцію в організмі і здатні боротися з різними видами загроз, в тому числі – рак.
До слова, раніше медики склали “антираковий” список продуктів, які здатні захистити від раку, запобігаючи утворенню пухлин завдяки вмісту корисних мікроелементів та здатності нейтралізувати канцерогенні речовини або зменшувати їх вплив на організм.