/https%3A%2F%2Fnarodna-pravda.ua%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F08%2F0db6f92ff994968dc0bc28420b1e0fae-photo-285346-V6fTAFFA.jpg)
Великий піст: які овочі шкідливі для здоров’я
Лікар-дієтолог Анна Мельничук порадила тим, у кого почався Великий піст, не зловживати сирими овочами, а обробляти їх термічно.
Як передає НАРОДНА ПРАВДА, таку заяву фахівець зробила у ефірі ObozTV.
Loading...
За її словами, найбільша проблема людей, які хочуть відразу увійти в піст: велика кількість овочів:.
“Здається, що овочі – це дуже корисно і круто.
Але при цьому значна кількість термічно необроблених овочів може викликати здуття живота, метеоризм, дискомфорт”.
Лікар-дієтолог радить перший час після переходу на пісне меню тушкувати, варити або запікати овочі.
також вона радить обирати традиційні овочі, не екзотичні або несезонні:.
“Зараз не сезон для помідорів, не потрібно використовувати якісь авокадо… Краще наші, місцеві, локальні продукти.
Буряк, морква, гарбуз, тушкована капуста, ріпа, селера, гриби”.
Великий піст триває до 19 квітня (до Великодня).
Це найсуворіший піст у році.
Віруючі виключають з раціону всі продукти тваринного походження (м’ясо, риба, яйця, молочні продукти), а також алкоголь.
Якщо ви вирішили поститися у Великий піст, варто продумати, як харчуватися в цей період, щоб отримати користь для душі і тіла, і при цьому не нашкодити своєму здоров’ю.
Адже навіть під час посту люди можуть харчуватися правильно, різноманітно, повноцінно і смачно.
Харчування по днях і пісне меню.