/https%3A%2F%2Fnarodna-pravda.ua%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F02%2Fdyeta-post-003298-gIBUsBqs.jpg)
Великий піст та схуднення: як це поєднати
Триває Великий піст, який розпочався 2 березня та закінчиться 18 квітня, і хоча священики наголошують, що дотримання посту не може розглядатися як зручний привід для втрати зайвої ваги, багатьох цікавить питання схуднення у цей період.
НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на Матрони.
ру розповідає про основні правила харчування, яких потрібно дотримуватися, якщо ви вирішили поєднувати пост і дієту.
Loading...
Під час посту не варто забувати про необхідну кількість білка.
Його можна отримати з таких продуктів: гриби, риба, морепродукти, бобові, горіхи, капуста, помідори, каші з пророщеного зерна.
Також варто уникати надлишку вуглеводів.
Необхідно обмежити споживання картоплі та рису.
Також багаті на вуглеводи банани, хурма та диня.
Джерелами корисних вугледів є житній хліб, крупи, бобові, фрукти, овес, кукурудза, буряк і морква.
Замінити цукор можна медом, проте вживати його слід у помірних кількостях.
Не рекомендується їсти пісну випічку з пшеничного борошна, бо в ній міститься багато крохмалю.
Необхідно стежити за водним балансом і випивати 1,5-2 л чистої води.
Для того, щоб не дошкуляв голод, потрібно мати з собою перекус – яблуко, моркву, салат.
Чим рідше ви будете відчувати голод, тим легше буде переносити відсутність тваринних білків і жирів.
У щоденному меню повинні бути присутні супи й овочеві салати, заправлені олією.
Крім того, НАРОДНА ПРАВДА підготувала добірку з десяти пісних страв, які можна включити в меню під час Великого Посту.