/https%3A%2F%2Fnarodna-pravda.ua%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F02%2Fhleb-702808-9LctbS1T.jpg)
Медики назвали хліб, який допоможе схуднути
Дієтологи розповіли, якою хліб можна їсти тим, хто хоче схуднути.
Loading...
Як передає НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на Fitforfun.
deлюдям, які переживають за свою фігуру, можна їсти хліб на заквасці, оскільки у нього низький глікемічний індекс.
Крім того, пробіотики в його тесті позитивно впливають на травлення і роботу кишечника.
Також лікарі дозволяють купувати вівсяний хліб без глютену.
Він багатий білком і клітковиною, залізом, магнієм і вітаміном В1.
У цельнозерновом хлібі менше вуглеводів і калорій, ніж у пшеничному, а також більше вітамінів, мінералів і харчових волокон.
Вгамує голод житній хліб, у якому багато мінералів.
До того він позитивно впливає на рівень цукру в крові.
Дієтологи також рекомендують включити в свій раціон хліб з висівок, насіння соняшнику, льону, чіа, сезаму, кмину і горіхів – вони насичують організм клітковиною, корисними жирними кислотами, надають антиоксидантну та протизапальну дію.
Можна купувати хліб з пророщеного зерна – він багатий поживними речовинами, які швидко засвоюються.
В такому хлібі є кальцій, магній, фосфор, залізо, цинк, вітаміни А і С, амінокислоти і клітковина, а також в три рази більше фолієвої кислоти, ніж у звичайному хлібі.
Існує думка, що від хлібо-булочних виробів ростуть як на дріжджах, тому вживати їх, котрі худнуть не варто.
А тут ще й бажання позбутися від глютену в раціоні, який багато хто помилково оминають стороною за страхів і фобій, навіяних інтернетом і глянцевими журналами.
Дієтолог Наталія Самайленко поділилася в Instagam правилами вживання хліба і відповіла на питання, чи можна його тим, хто худне.