/https%3A%2F%2Fnarodna-pravda.ua%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F03%2F130025012030519469-701263-nREkweNx.jpeg)
Кардіолог назвав продукти, які вбивають ваше серце
Ризики розвитку серцево-судинних захворювань можна звести до мінімуму, якщо відмовитися від особливо шкідливої їжі.
Loading...
Про це кардіолог Пабло Канепа розповів в інтерв’ю іспанській газеті La Vanguardia, повідомляє НАРОДНА ПРАВДА.
За його словами, людям, що стежать за здоров’ям, важливо щодня приділяти фізичній активності 45 хвилин, відмовитися від шкідливих звичок і зробити вибір на користь середземноморської дієти, багатої фруктами, овочами, горіхами, бобовими, рибою і оливковою олією, але обмежує вживання м’яса.
Канепа підкреслив, що краще відмовитися від червоного м’яса.
Цей продукт містить багато насичених жирів, споживання яких варто обмежувати, віддаючи перевагу моно- і поліненасиченим жирам.
Їх джерелом є горіхи, оливкова олія першого віджиму, насіння, авокадо, деякі види риби.
Кардіолог порадив включити в меню дієтичні види м’яса, наприклад, курятину.
Крім того, варто уникати випічки і пластівців для сніданку, а також напівфабрикатів.
Така їжа багата трансжирами, які підвищують рівень “поганого” холестерину, сприяють набору ваги.
Також Канепа категорично не рекомендує вживати безалкогольні енергетичні напої – крім кофеїну, в них міститься багато цукру і шкідливих добавок.
Енергетики надають збудливий ефект на нервову систему.
Корисно обмежити споживання вершків і вершкового масла, а також скоротити вживання солі, щоб уникнути ризиків, пов’язаних з високим кров’яним тиском.
За словами лікаря, необхідно відмовитися і від алкоголю.
Щоб поліпшити кровообіг, в першу чергу необхідно переглянути своє харчування.