Хочете читати новини в іншому форматі?.
Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА.
Підписатись можна ТУТ.
У зв’язку з карантином Великдень в 2020 році українці змушені відзначати в незвичних умовах, однак є і плюси: у господинь з’явилося більше часу для експериментів на кухні.
До свята Великодня, який християни східного обряду відзначатимуть 19 квітня, пропонуємо цікавий рецепт приготування головної великодньої страви – паску.
Loading...
Як передає НАРОДНА ПРАВДА, рецепт приготування паски в мультиварці публікує “Апостроф“.
Для приготування вам знадобиться:.
Популярні новини зараз.
В Україні автоматично припинятимуть виплату пенсії: кого це торкнеться.
Виплата українцям пенсій за квітень: важливе пояснення.
Названо групу крові, власників якої вбиває коронавірус.
Молоко – 1 стакан.
Яйця – 3 шт.
Борошно – 4,5 склянки.
Цукор – 200 г.
Вершкове масло – 150 г.
Сухі дріжджі – 1 пакетик.
Сіль – щіпка.
Ванільний цукор або ванілін – 1 пакетик.
Ізюм – 100 г.
Цукати – 50 г.
Курага – 50 г.
Для глазурі:.
Цукрова пудра – 100 г.
Яйце – 1 шт.
Посипка кондитерська – для прикраси.
Крок 1.
Перед початком приготування, промийте родзинки і залийте гарячою водою.
Трохи нагрійте молоко і залийте ним дріжджі.
Додайте пару столових ложок цукру, перемішайте і поставте в тепле місце на 20 хвилин до появи характерних бульбашок.
Білки відокремте від жовтків.
До білків всипте половину цукру і збийте до зміни їх кольору, вони повинні стати білою пишної масою.
Змішайте збиті білки з дріжджами.
Просійте склянку борошна в миску і змішайте поки не залишиться грудочок.
Залиште на 20 хвилин.
Потім додайте ще один стакан муки і знову змішайте до однорідності.
Крок 2.
Вершкове масло бажано заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно підтануло.
Змішайте його з рештою жовтків з цукром за допомогою міксера.
Додайте масу в тісто.
Просійте в миску борошно, що залишилося і замішуйте тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук.
Крок 3.
У тісто вмішати родзинки, курагу і цукати, ретельно перемішайте.
Змастіть каструльку мультиварки рослинним маслом, відправте в неї тісто.
Помістіть каструльку в мультиварку і включіть функцію “Підігрів” на 20 хвилин.
Потрібно, щоб майбутній пиріг піднявся.
Потім виберіть функцію “Випічка”, за замовчуванням час у цієї програми 1 година, але для паски цього мало.
Виставите час на 1-40 хвилин і випікайте.
Як тільки мультиварка повідомить вам про готовність, вимкніть її, але відразу готову випічку виймати не варто.
Дайте їй час ще постояти трохи, близько 30 хвилин буде достатньо.
Крок 4.
Для прикраси святкового частування приготуйте білково-цукрову глазур.
Змішайте міксером білок від одного яйця і цукрову пудру до утворення стійких піків.
Змастіть верхівку паски глазур’ю і закінчіть прикрасу посипавши її спеціальної посипкою.