MY.UAНовини
Нехай у хаті смачно пахне паска! Унікальні рецепти пасок від кулінарних майстринь
Нехай у хаті смачно пахне паска! Унікальні рецепти пасок від кулінарних майстринь

Нехай у хаті смачно пахне паска! Унікальні рецепти пасок від кулінарних майстринь

15 квітня, 2020, 08:54.

Тетяна Зінченко.

.

Українська паска з косами, шоколадна, сирна, паска, як панеттоне, паска - краффін з маком, паска, яка завжди вдається, бабусина паска - вам буде з чого вибрати!.

"Дав Господь, дочекалися Великодня!", - говорила бабуся.

Це означало, що ми перезимували без голоду і холоду, що прокинулася земля і що нарешті настала справжня весна і відкрилися великі надії на нетлінність душі.

А напередодні вона творила таїнство випікання пасок.

Ми знали, що якщо вона витягує квітчасту тернову хустку, новеньку, спеціально припасену до цього дня, закачує рукави нової "кохти" і пов'язує вишитий фартух з мереживом (ми казали "гіпюром"), почнеться диво випікання сонячного хліба.

Ми, які звикли гасати в ці весняні біля ставка і рвати щавель чи пантрувати курчат, чинно всідалися навколо столу, бо хотіли це бачити.

Бабуся у велику миску просіювала борошно, і цей уповільнений "снігопад" із сита у миску заворожував.

Затим гріла молоко корівки Смаглявки і кришила в нього дріжджі.

Дріжджі пахли дивно і цікаво.

Місила опару.

Рідке тісто, схоже на сметану, дуже приваблювало нас - хотілося покуштувати ложкою.

Але бабуся дивним чином опинялася щоразу десь неподалік: на сьогодні робота завершилася, тісто вимішуватимемо завтра.

Кілька разів на ніч вона вставала помішувати опару.

У хаті рясно і смачно пахло тістом, навіть уві сні таким чином відчувалося наближення особливого свята.

На другий день бабця пов'язувала ту ж хустку і той же святковий фартух з "гіпюром".

Ми "матеріалізовувалися" поруч з нею.

Але вже не сиділи, склавши руки, а допомагали: хтось ішов у курник по свіжі яйця, хтось ніс цукор, хтось сухофрукти і горіхи, а хтось - сметану і масло.

Бабуся вбивала одне за одним яйце, і ми перезиралися: ого, скільки яєць бабуся витрачає! Білки вона вправним рухом відділяла в окрему миску, а жовтки - прямо в опару.

Додавала сметану і розтоплене масло, обкачувала в борошні сухофрукти і відбивалася від нас, бо ми не проти були скуштувати такі смаколики просто зараз.

Потім урочисто наливала мініатюрний гранчачок горілки - і також у тісто.

Ми кривилися і усміхалися.

А потім було довге замішування.

Досі не розумію, де стільки сили брала бабця - стільки місити! Але її обличчя при цьому було таким натхненним, таким світлим, ніби вона виконує якусь особливу місію….

Місила кілька разів.

Потім змащувала форми і клала тісто.

"Чому так мало?" - марудили ми, а бабця казала: "Не можна при тісті голосно говорити, а тим паче - марудити, сваритися.

І зачиніть вікна і двері, не робіть тісту протягів".

Коли тісто у формах підходило, вона ставила його в піч: добряче протоплену і злегка уже охолоджену.

Ми ледве терпіли до появи неймовірного аромату, а потім вривалися в хату з дитячою нестримністю, і вже бабця не могла нас зупинити.

Вона спеціально давала нам першу пасочку куштувати.

То було казково смачно!.

Фото Агнеси Куртяк.

Агнеса Куртяк, кулінарна майстриня із Закарпатської області, доєднується до дитячих спогадів і доповнює їх такими суттєвими моментами:.

"Коли господиня йшла місити паску, то обов'язково розпочинала заміс молитвою.

Потім замішене тісто ставила у теплий куток, накривала вишиваним рушником, а зверху ставила свячену вербу, щоб пасочка гарно виросла", А ще пані Агнеса розповідає цей сакральний бабусин рецепт:.

На 1кг муки потрібно 3 яйця, 1 столова ложка цукру, щіпка солі, 50 г масла, 2 пачки сухих дріждів, до 600 г молока.

Все гарно замісити і дати тісту підійти.

Форми добре вимастити жиром і викласти в них невеликі частинки тіста, які мають підійти до половини форм.

Паску прикрашаємо, так як нам підказує серце.

Фото Агнеси Куртяк.

Простий рецепт паски, яка вдається завжди.

"Щороку на Великдень я печу багато пасок.

Переважно два-три заміси, - починає для нас дуже цікавий екскурс у чудовий світ сонячних хлібів Лілія Цвіт, наша незмінна кулінарна просвітителька і блогерка.

- Пробувала найрізноманітніші рецепти паски.

Це паска на опарі чи безопарна, паска на кефірі, паска з сухими дріжджами, паска у хлібопічці, паска з цукатами, ізюмом, маком.

І, мабуть, як у кожної господині, ці експерименти з тістом для паски закінчувались по-різному, часом не дуже вдало.

То паска не підросте, то потріскає, то "западе" в середину і стане "кривобока" та "горбата", то занадто суха, то підгорить, то тісто "забите", як пластилін.

Але, завдяки всім цим вдалим чи не дуже спробам, я все ж таки винайшла для себе простий рецепт паски, яка вдається завжди.

Хочу поділитись ним із вами.

Молоко - 1 л , свіжі дріжджі - 100 г, цукор - 2 скл., сіль - 1/4 ч.

л., ванільний цукор - 1 п.

(12 г), олія - 3 ст.

л., масло вершкове розтоплене - 2 ст.

л., жовтки - 2 шт., яйця - 2 шт., муки - 1,25 кг.

Це основні компоненти для смачної паски.

За бажанням додаєте різноманітні наповнювачі.

Наприклад, ізюм, курагу, чорнослив, цукати...

Як спекти паску.

Молоко підігріваю приблизно до 35-40 градусів.

Розчиняю у ньому дріжджі.

Останні раджу використовувати тільки свіжі.

Це дуже важливо! Тобто це мають бути "живі" дріжджі.

Що би не казали про переваги сухих дріжджів, але вони не дають такого дріжджового запаху, як свіжі і паска на сухих дріжджах виходить не та.

Також обов'язково звертайте увагу на термін придатності дріжджів.

Далі додаю цукор, якого в моєму рецепті досить багато.

У мене всі люблять солодку паску, але якщо ви надаєте перевагу менш солодкому варіанту, то цукру можна додати менше.

Також відразу додаю і ваніль.

Цукор розмішую у молоці, до повного розчинення.

Додаю сіль, перемішую.

Тепер потрібно додати жовтки, яйця, олію.

Є багато рецептів, де до паски йде 10 і навіть більше яєць.

Але я не рекомендую додавати їх так багато.

Це обтяжує тісто і через це паска може потім погано підростати та не вийде пухкою.

2 жовтки і 2 яйця - це максимум, як на мене.

До речі, білки залишаємо у холодильнику, щоб потім прикрасити ними паску.

Щодо олії, то я обираю нерафіновану.

Вона має насичений соняшниковий запах, що загалом додає тісту ароматності.

Крім того, нерафінована олія має більш темний жовтий колір, що також позитивно впливає на колір паски.

Далі додаю вершкове масло, розтопивши його до рідкого стану.

Спред чи маргарин не підходить.

Це має бути натуральне вершкове масло високої жирності.

Знову ж таки, воно надає приємний вершковий аромат та смак, добре взаємодіє в тісті.

А от з маслом та жиром категорично не можна "переборщувати".

Воно дуже обтяжує тісто, а занадто жирне тісто не вийде пухким та повітряним, яке нам потрібне.

Є рецепти паски на олії, зовсім без масла.

Я вважаю, що це також не добре.

Від хорошого масла в помірній кількості паска стає більш здобною та смачною.

Затим додаємо 3 склянки просіяної муки та збиваємо тісто міксером 5-7 хвилин.

Маса стане однорідною та утворяться бульбашки, як бачимо на фото.

Я збиваю рідке тісто, щоб всі компоненти краще поєднались між собою та щоб надати тісту повітряності.

Моя бабуся у свій час, вимішувала тісто руками близько години, поки воно не відлипало від рук.

При цьому промовляла молитви "Отче наш..." та "Богородице Діво..".

Як колись казали, тісто потрібно місити доти, поки не промовиш ці молитви 12 разів по 12.

Звичайно, добре вимішене тісто стає набагато пухкішим.

І ці традиції, безумовно, мають логічне підгрунття.

Та якщо збити тісто міксером, то це може замінити довготривале вимішування руками.

З допомогою міксера робимо практично те ж, тільки набагато легше та швидше.

Додаємо решту муки та вимішуємо ще трохи руками.

Тісто для паски має бути досить м'яким.

Якщо тісто занадто густе та тверде, то і паска вийде твердою.

Коли тісто готове, додаємо наповнювачі за бажанням.

Я найбільше люблю паску з ізюмом та лимоном.

На цю кількість тіста додаю 150 г ізюму та цедру з 1 лимона.

Але не забудьте, що їзюм треба попередньо добре промити та висушити.

Посуд для тіста потрібно брати великий, бо воно виросте в об'ємі в кілька разів.

Прикриваємо лляною серветкою та ставимо тісто у тепле місце на 1,5 години.

Опускаємо тісто руками та знову залишаємо підростати ще на 40-60 хвилин.

Готове тісто набираємо у форми.

Форми для паски можуть бути найрізноманітнішими.

Але, слід зауважити, що всі форми для паски потрібно змащувати жиром, крім паперових.

Я вважаю найкращими є чавунні форми.

В них паска випікається рівномірно та виходить рум'яною, апетитною і гарною.

Хоча роблю паски і в силіконових формах та в бляшаних нержавіючих формах.

Останні, правда, найбільш "вибагливі".

Тому на дно форми застеляю пергамент, щоб паска не прилипла.

Щодо паперових форм, то це дуже зручно: їх не потрібно ні змащувати, ні потім мити.

Є господині, які бояться використовувати паперові форми, якщо вони трохи помнулись.

Але під час випікання, коли тісто виросте, все чудово вирівняється.

Ще мушу сказати, що потрібно обов'язково попередньо приміряти порожні форми у вашу духовку.

Це допоможе зрозуміти, скільки пасок і в якому порядку туди влізе.

Бо коли форми вже будуть наповнені тістом, а духовка розігрітою, зробити це буде значно складніше.

Крім того, надто маніпулювати наповненими формами не слід, бо тісто може "впасти" і паски вийдуть кривими.

Не залежно, яка у вас форма, але наповнювати її тістом потрібно лише на 1/3.

Тісто дуже добре підростає та збільшується в об'ємі, тому це саме те, що треба.

Я набираю тісто, змастивши руки олією, та розгладжую його, загинаючи під низ і формуючи кулю, як бачимо на фото.

Цю гладку кулю і ставлю у форму.

Верх паски має бути добре розгладжений, рівненький, без явних випуклостей, щоб пасочка потім вийшла рівномірною і кругленькою.

Залишаємо ще підростати у формі приблизно 40 хвилин.

Коли паска наросте у формі, зверху змащуємо розбовтаним жовтком кімнатної температури.

Не слід наносити велику кількість жовтка, це може зашкодити.

Ставимо у розігріту до 200 градусів духовку.

Пам'ятайте, що більші форми ставимо далі від дверцят духовки, маленькі - ближче.

Бо час випікання маленьких пасок значно менший, відповідно, виймати їх доведеться швидше.

Тому, якщо ви поставите паски у духовку таким чином, що маленькі будуть позаду великих, то вийняти маленькі паски швидше не вдасться.

Або маленькі згорять, або великі зіпсуються.

Духовка має бути добре розігрітою.

Тоді паски добре виростуть.

Але через 15-20 хвилин збавляємо температуру до 170-180 градусів, інакше паски можуть підгоріти.

Час випікання дуже індивідуальний.

В середньому це 1 година.

Але все залежить від розміру форми.

Великі паски я випікаю приблизно 1 година 20 хвилин, маленькі - 30-40 хвилин.

Готову паску виймаємо з форми.

Робимо це обережно, щоб не пошкодити.

Охолоджуємо і прикрашаємо пасочку за бажанням.

Українська паска с косами.

"Я б сказала, що це класична паска.

Вона виходить здобна, волога, запашна та рум'яна! Моя паска поєднує в собі три різні види жиру, що дає просто чудове, ніжне, повітряне тісто та особливий смак! А ще справжня українська паска прикрашена косами та виробами з тіста, як в давнину", - заохочує кулінарка Лілія Цвіт до класики паскотворення.

Інгредієнти на 4 шт.

по 800 г.:.

Опара: молоко - 0,5 л, дріжджі - 100 г, цукор -3 ст.

л., борошно - 8 ст.

Тісто: жовтки - 10 шт., сметана (домашня) - 100 г, смалець (свинячий жир) - 50 г, масло 82% - 150 г, олія нерафінована - 50 мл, сіль - 0,5 ч.

л., цукор - 300 г, ванільний цукор - 1 п.

16 г, борошно просіяне -1450 г, куркума - 0,5 ч.

л., лим.

цедра - з 1 шт., горілка - 1 ст.

л., сухофрукти - 400 г.

Розпочнемо з приготування опари.

У велику миску наливаю тепле молоко.

Додаю 3 ст.

цукру від загальної кількості та перемішую.

Тоді розкришую дріжджі.

Якщо у вас сухі дріжджі, то додаємо їх після борошна.

Дріжджів потрібно багато, тому що тісто буде насичене та жирне.

Додаю 8 ст.

борошна від загальної кількості та замішую рідке тісто, як на млинці.

Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо в теплі на 30 хвилин.

А тим часом приготуємо здобу.

Нам потрібне м’яке масло.

Для паски бажано брати із жирністю не менше 82 %.

Також, я додаю до паски смалець.

Він робить тісто дуже ніжним, а на смак зовсім не відчутний.

А ще даю домашню сметану, яка надає неймовірного вершкового аромату.

Насипаємо цукор та ванільний цукор.

Кількість цукру можемо коригувати, відповідно до свого смаку.

В мене паска доволі солодка.

Ще додаємо сюди 0,5 ч.

Додаємо 10 жовтків та перемішуємо все міксером, щоб цукор трохи розчинився.

Опара вже готова, бачимо, що утворилися бульбашки.

Вливаємо сюди здобу.

Додаємо просіяне борошно, куркуму та починаємо замішувати тісто.

Рекомендую борошно додавати у три етапи, щоб краще зрозуміти консистенцію тіста.

Ваша кількість борошна щоразу може змінюватися, в залежності від якості та об’єму продуктів.

Тому рекомендую звертати увагу саме на консистенцію тіста.

Тепер змащуємо робочу поверхню олією та вимішуємо тісто 15-20 хв., щоразу доливаючи олію.

Тісто стане ніжне та не прилипатиме до рук.

Знову повертаємо його у миску, змащуємо харчовою плівкою та залишаємо підходити в теплі на 1,5 години.

Воно добре підходить і стає повітряним.

Змащуємо руки олією та ще раз вимішуємо тісто.

Тепер додаємо 1 ложку горілки, цедру з лимона та пропарені сухофрукти.

Посипаємо ще 2 ст.

борошна, щоб забрати зайву вологість.

Все перемішуємо.

Тісто знову змащуємо олією та залишаємо тісто підходити на 1 годину.

Форми для паски я змащую та обгортаю пергаментом.

Руки змащую олією та відриваю шматочок тіста, формуючи кульку.

Наповнюю форми тістом не більше, як на 1/3.

Прикрашаю косами з того самого тіста.

Коли паска підійде у формі і збільшиться приблизно в 2-3 рази, змащую її жовтком.

Випікаю при температурі 160 градусів приблизно 1 годину, маленькі паски - 30 хвилин.

Але орієнтуйтеся на свою духовку.

Готові паски виймаємо з форми та охолоджуємо на решітці.

Паска в шоколаді!.

"Скажу чесно, коли паска пеклась, шоколадний запах був на цілий дім! Мої малята не могли вже дочекатись, коли її скуштують.

І, в результаті, наші сподівання були перевершені.

На смак шоколадна паска ще краща, ніж на вигляд.

М’якенька, пухка і пишна.

Шоколадний смак яскраво виражений.

Словом, краще один раз спробувати!" - каже Лілія Цвіт про наступний свій кулінарний шедевр.

Інгредієнти: молоко - 0,5 л, дріжджі - 50 г, цукор -1 склянка , ваніль - 2 п., борошно - 4 склянки, яйця - 2 шт., какао - 100 г, шоколад - 100 г, олія - 50 г, кисломолочний сир - 100 г, ізюм - 100 г.

Додатково: жовток - 1 шт., шоколад - 100 г, молоко - 2 ст.

Розчинити свіжі дріжджі у теплому молоці (30-40 градусів).

Додати цукор та ванільний цукор, перемішати до розчинення.

Додати 2 склянки борошна та замісити рідке тісто.

Залишити опару на 30 хвилин у теплому місці.

Потім додати сир, яйця, олію, розтоплений шоколад, какао та решта муки.

У мене тісто забрало 4 склянки муки.

Добре вимісити.

Тісто має не прилипати до рук та бути м’якеньким.

Наприкінці додати 100 г родзинок.

Прикрити тісто серветкою та залишити у теплому місці на 1,5 год.

Форми для паски змастити жиром.

Руки змастити олією та викладати тісто у форми, наповнюючи їх на 1/3.

Залишити паски підходити у формах ще на 20 хв.

Змастити збитим жовтком.

Випікаємо паски у розігрітій духовці при 200 градусів.

Великі - приблизно 1 години, маленькі - 40 хвилин.

Гарячі паски виймаємо з духовки.

Розтоплюємо 100 г шоколаду з 2 ст.

молока та змащуємо наші пасочки.

За бажанням прикрашаємо горішками, кондитерською посипкою, кокосовою стружкою тощо.

Дуже простий рецепт смачної сирної паски, з яким може впоратися навіть дитина.

Так важає пані Лілія, отож якраз можна залучити і дітей - свято буде ще яскравіше і рідніше.

"Швидка паска без дріжджів? Так! Це можливо! Все змішали - і готово! Такий рецепт паски підійде для тих, хто не любить, чи не має часу на дріжджове тісто, але хоче потішити рідних домашньою паскою.

Чому б і ні? Головний інгредієнт тут - любов, а не дріжджі", - каже вона.

Інгредієнти на 4 шт.

діаметром форми 9 см і висотою 10 см :.

кисломолочний сир - 300г.

масло (маргарин)- 250 г.

яйця - 4 шт.

цукор - 250 г.

ванільний цукор - 1 п.

16 г.

борошно - 550 г +- 50 г.

сода - 1 ч.

оцет - 1 ст.

родзинки - 200 г.

цедра цитрусова - 1 ст.

Для глазурі::.

шоколад - 100 г.

масло - 30 г.

молоко - 2 ст.

Надзвичайно смачна та гарна! Паска - краффін з маком.

"Сучасна та оригінальна паска з маковою начинкою.

Цього року паска краффін є абослютним трендом в мережі, - повідомляє кулінарна блогерка Лілія Цвіт.

- Звичайно, я також не змогла залишитись байдужою до нового рецепту паски.

І була в безумовному захваті від нього! Який же смачний цей краффін! Тісто вологе, м'якеньке, ніжне..

У мене відразу з'явилась ідея спекти паски краффіни з маком.

Подивіться, яка гарна вийшла паска з маком у вигляді краффіна! Цікаві та оригінальні візерунки ззовні і в середині, з яких апетитно виглядає макова начинка.

І найголовніше, що начинка у краффіні відчувається дуже добре, бо її тут справді багато.

Як завжди, я внесла в рецепт краффіна деякі свої зміни.

Є багато важливих нюнсів, які я намагалась максимально передати вам у відео".

Інгредієнти на 2 шт.

по 500 г:.

борошно - 350 г.

цукор - 75 г.

сухі дріжджі - 11 г.

молоко - 110 мл.

яйця - 2 шт (110 г).

масло 82 % - 40 г.

сіль - 2 г.

ваніль -16 г.

олія - 50 мл.

мак - 75 г.

цукор - 50 г.

какао - 20 г.

масло - 120 г.

родзинки - 100 г.

Краса, як панеттоне!.

"Пропоную вам спробувати рецепт паски, яка на смак дуже схожа на вишукане панеттоне, - каже Лілія Цвіт.

- Тут особливий спосіб приготування тіста - це заварна здоба, завдяки якій тісто стає вологим та м'яким.

Як і в рецепті панеттоне, тут є багато натуральних ароматів, що надає насиченого запаху.

Також цікавим є процес бродіння тіста, що відбувається поступово в декілька етапів.

Через це тісто довго не черствіє.

І на завершення хочу сказати, що я навіть спробувала заморожувати цю паску!".

Для опари:.

50 г дріжджів.

150 мл молока.

150 г борошна.

Для здобного тіста:.

200 г масла 82%.

150 мл молока.

3 жовтки.

200 г цукру.

500 г борошна.

Додатково до тіста:.

2 білки.

щіпка солі.

150 г муки.

200 г родзинок.

30 мл коньяку.

цедра з 1/2 лимона.

цедра з 1/2 грейпфрута.

4-5 шт кардамону.

1/2 ч.

1/2 ч.

мускатного горіха.

1 п.

(16 г) ванільного цукру.

Є така дуже гарна приказка: "Якщо Божа ласка - хай вдається паска!".

Нехай вдаються ваші пасочки.

Смачного, запашного, світлого свята!.

Теги за темою
Великдень
Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Помер 58-річний Лесик Турко — співзасновник і ексучасник гурту DZIDZIO
TSN
2025-11-22T07:06:19Z
Був співзасновником гурту «DZIDZO»: раптово помер відомий український співак
GlavRed
2025-11-22T07:00:34Z
"Інфаркт": що сталося з Альбіною Джанабаєвою в Москві
GlavRed
2025-11-22T04:03:07Z
Правила голосування на "Євробаченні-2026" суттєво змінили: як тепер обиратимуть переможця
Фокус
2025-11-22T03:00:16Z
У Римі відкрилася художня виставка «Молитва за Україну»
УкраинФорм
2025-11-22T02:57:14Z
Цимбалюк вийшов із себе: учасниця "Холостяка" "перевернула" церемонію троянд
GlavRed
2025-11-21T22:27:13Z
Українські артисти на новорічні корпоративи: Вєрка Сердючка "коштує" більше мільйона, інші дешевші
Фокус
2025-11-21T20:57:50Z
На "Холостяку-14" відбувся перший поцілунок: з ким зблизився Тарас Цимбалюк
24tv
2025-11-21T20:43:21Z
Жорстко: Євробачення матиме нові правила - що змінилося
GlavRed
2025-11-21T20:27:31Z
Кінець року вже незабаром: що очікує валютний ринок у грудні
24tv
2025-11-22T07:06:45Z
Гуманітарна допомога для пенсіонерів у Чернігівській області: на яку підтримку можуть розраховувати українці
Политека
2025-11-22T07:00:37Z
В Україні буде бум будівництва підприємств із переробки фруктів
AgroPortal
2025-11-22T07:00:37Z
Nokia інвестує $4 млрд у США для розвитку мережевої інфраструктури під ШІ
InternetUA
2025-11-22T03:02:26Z
США видали ліцензію російському проєкту: Угорщина отримала виняток із санкцій для АЕС "Пакш"
ZN UA
2025-11-21T22:18:28Z
Найпулярніші овочі віддають майже за безцінь: в Україні рекордно впали ціни
GlavRed
2025-11-21T21:25:52Z
Ощадбанк анулює карти: кому доведеться терміново бігти до відділення
Хвиля
2025-11-21T20:45:11Z
Купюра 5000 гривень із Кулішем: НБУ пояснив, чому за цей "раритет" вам дадуть у морду, а не грошей
Хвиля
2025-11-21T20:21:16Z
Як росіяни обходять обмеження платежів SWIFT за комісію 10%
InternetUA
2025-11-21T20:00:25Z
У Південній Африці стартує саміт G20
УкраинФорм
2025-11-22T07:12:16Z
США застерегли авіакомпанії про потенційну небезпеку під час польотів над Венесуелою
УкраинФорм
2025-11-22T07:00:48Z
У Тернополі росіяни вбили семирічну громадянку Польщі: Навроцький та Туск відреагували
ГЛАВКОМ NET
2025-11-22T04:00:52Z
Зеленський применшував значення "мирного плану" США, але тепер ходить по лезу ножа — The Economist
ZN UA
2025-11-22T03:39:42Z
«Подарунок для Путіна». Реакції американських сенаторів на мирну угоду
ГЛАВКОМ NET
2025-11-22T03:36:55Z
Лідери європейських країн обговорять мирний план Трампа на саміті G20 - ЗМІ
УкраинФорм
2025-11-22T03:34:20Z
Окуповані території й не лише: як для України може виглядати зупинка війни
24tv
2025-11-22T03:30:32Z
Що ви робили до 1917 року?
Украинская правда
2025-11-22T03:30:15Z
У Нігерії з християнської школи бойовики викрали понад 200 дітей
ГЛАВКОМ NET
2025-11-22T02:53:31Z
Кривавий інцидент на висоті 10 км: невідомий об'єкт пробив лобове скло Boeing 737
InternetUA
2025-11-22T07:00:31Z
Ексдепутату Київради оголосили підозру у несплаті податків на майже ₴12 мільйонів
УкраинФорм
2025-11-22T03:57:22Z
У Тернополі з-під завалів дістали тіло ще однієї жінки, всього – 32 загиблих, серед них – шестеро дітей
Украинская правда
2025-11-22T02:17:22Z
У Тернополі зростає кількість жертв після ракетного удару: знайдено тіло ще однієї жінки
TSN
2025-11-22T02:06:47Z
Тернопіль: кількість жертв після ракетного удару зросла до 32
ГЛАВКОМ NET
2025-11-22T02:02:28Z
Рятував інших, а тіла його рідних досі не можуть знайти: ЗМІ назвали ім'я героя Тернополя
24tv
2025-11-21T22:57:22Z
На авіашоу в Дубаї розбився індійський винищувач: пілот загинув
ГЛАВКОМ NET
2025-11-21T22:54:32Z
Двох військових РФ заочно засуджено до 12 років ув’язнення за розграбування домоволодіння на Херсонщині
УкраинФорм
2025-11-21T22:38:43Z
У Норвегії дрон, запущений з човна, зірвав посадку літака
InternetUA
2025-11-21T22:02:40Z
Пам’яті пластуна, добровольця Святослава Варення
УкраинФорм
2025-11-22T07:09:28Z
Не тільки свічка: що є символом пам'яті жертв Голодомору
24tv
2025-11-22T07:06:22Z
Більше року вважався зниклим безвісти. Згадаймо Ярослава Саса
ГЛАВКОМ NET
2025-11-22T07:00:22Z
Сусід перетворює сад чоловіка на джунглі через одну непомітну дрібницю
Фокус
2025-11-22T07:00:15Z
У Канаді вшанували вбитих Росією в Україні дітей
УкраинФорм
2025-11-22T04:09:34Z
Безкоштовні продукти для ВПО у Дніпропетровській області: хто може заповнити анкету для отримання допомоги
Политека
2025-11-22T04:01:50Z
На Рівненщині освятили Рушники надії з іменами воїнів, які зникли безвісти або перебувають у полоні
УкраинФорм
2025-11-22T03:24:52Z
Виплати для родин Героїв Небесної Сотні: що зміниться з 1 грудня
ZN UA
2025-11-22T03:24:18Z
В «Армія+» стартував новий курс про основи планування бою
УкраинФорм
2025-11-22T03:11:49Z
Коли вечеряти, щоб худнути взимку: експертка назвала ідеальний час
TSN
2025-11-21T19:36:26Z
Швейцарія надала грант у $12 мільйонів для відновлення медичної інфраструктури України
УкраинФорм
2025-11-21T14:22:32Z
Правила приготування бакової суміші
AgroPortal
2025-11-21T12:30:43Z
Чи витримає 16 годин: як довго їжа може перебувати в холодильнику без електрики
24tv
2025-11-21T11:15:44Z
Більш інфекційний та смертельний: новий штам віспи активно поширюється у Європі
Хвиля
2025-11-21T10:45:12Z
Група інвалідності для пенсіонерів: чи можливо її оформити в Україні
24tv
2025-11-21T10:39:28Z
Від грипу до туберкульозного менінгіту: які віруси та бактерії нас атакують та чи є вакцини
Комсомольская правда
2025-11-21T09:40:41Z
Їсти десерти та худнути: як жінкам під час менопаузи не набрати зайвих кіло
Знай
2025-11-21T08:51:08Z
Про це мають знати батьки 9-місячних малюків: лікарка розповіла, чому важливо здати аналіз крові саме у цьому віці
Знай
2025-11-20T17:51:55Z
Ця Mazda RX7 намагалася наслідувати Porsche і розплатилася за це
Топ Жир
2025-11-22T02:12:41Z
Bentley перетворює двері автомобіля на світлові шоу тривалістю 11 секунд
Топ Жир
2025-11-21T22:42:26Z
Тесла зрозуміла, що клей не втримає вантажівку цілісною
Топ Жир
2025-11-21T21:57:39Z
Заборона продажу Hyundai Ioniq 5 через ризик плавлення паливних баків у Sonata
Топ Жир
2025-11-21T21:28:17Z
Спортивна концепція електромобіля від GM нагадує майбутню Bolt, яку нам обіцяли
Топ Жир
2025-11-21T20:42:19Z
Акумулятор сідає "на рівному місці" - що "висмоктує" заряд навіть вимкненого авто
GlavRed
2025-11-21T20:27:26Z
Audi вважає, що нова модель Q3 2026 року коштує на чотири тисячі доларів дорожче, ніж очікують покупці
Топ Жир
2025-11-21T19:57:35Z
Суд виправдав General Motors у позові на 73 мільйони доларів за аварію Chevrolet 1998 року
Топ Жир
2025-11-21T19:27:00Z
Родина подає позов проти Bentley та Volkswagen через аварію, що вразила кордон США та Канади
Топ Жир
2025-11-21T14:27:08Z
Поблизу Севастополя на кладовищі повалили хрести на могилах окупантів
УкраинФорм
2025-11-22T07:09:41Z
На Херсонщині та Донеччині через російські удари 8 цивільних поранені та вбиті
Украинская правда
2025-11-22T07:04:48Z
Плацдарм для наступу на Дніпровщину: відомо, де росіяни хочуть прорватися
GlavRed
2025-11-22T07:03:38Z
На Контрактовій площі завершили оновлення зеленої зони
Khreschatyk
2025-11-22T07:00:31Z
Підвищення тарифів на комунальні послуги в Рівненській області: жителів здивували новим рішенням
Политека
2025-11-22T03:30:56Z
Графік відключення світла в Одеській області на 23 листопада: жителі сидітимуть без електрики 11 годин поспіль
Политека
2025-11-22T03:02:00Z
Росіяни переходять до стадії повноцінної битви за Покровськ — DeepState
ZN UA
2025-11-22T02:36:30Z
Оператори дронів знищили блокпост і укриття росіян на Північно-Слобожанському напрямку
УкраинФорм
2025-11-22T02:12:31Z
У Києві створюється унікальна система резервного енергозабезпечення, якої немає в жодній країні світу, - Кличко
Знай
2025-11-21T22:33:37Z
Гороскоп на 22 листопада: Близнюкам - зміни в особистому житті, Скорпіонам - завершення старого циклу
FaceNews
2025-11-22T07:03:21Z
Чому Мона Ліза усміхається саме так
24tv
2025-11-22T04:09:28Z
Тест на IQ: знайдіть 3 відмінності на зображенні дівчини з собакою за 51 с
GlavRed
2025-11-22T03:54:26Z
І це не Бінґем Кеньон: ось локація в Україні, яка вражає масштабами
24tv
2025-11-22T03:42:57Z
Гороскоп на завтра 23 листопада: Терезам - труднощі, Рибам - випробування
GlavRed
2025-11-22T03:06:50Z
Левам – прекрасні новини, Дівам – сюрприз: гороскоп на 22 листопада
24tv
2025-11-22T03:03:28Z
Труднощі залишаться позаду: до п’ятьох знаків зодіаку прийде справжній достаток
GlavRed
2025-11-22T02:03:21Z
Одяг висохне в приміщенні швидше, якщо після прання зробити один простий трюк
GlavRed
2025-11-21T21:25:54Z
Краще за Хорватію: де розташоване дешеве приморське містечко з неймовірними пляжами
24tv
2025-11-21T21:15:34Z
Gemini починає впроваджуватися в Android Auto по всьому світу
InternetUA
2025-11-22T07:00:59Z
Motorola відмовилася продовжувати підтримку смартфонів відповідно до вимог ЄС
InternetUA
2025-11-22T04:01:27Z
Кожна голочка виглядатиме натурально: як розпушити штучну ялинку
GlavRed
2025-11-22T03:31:02Z
Нова гра від творців хітової Little Nightmares отримала перший трейлер: чого чекати від проєкту
InternetUA
2025-11-22T02:03:26Z
Apple готує нові бюджетні пристрої: стала відома дата виходу
InternetUA
2025-11-21T22:02:16Z
Німецькі фізики заявили, що ефективність квантової телепортації перевищила 70%
InternetUA
2025-11-21T21:08:24Z
"Приїду і заберу": запустили тренд, який зворушує до глибини душі та нагадує про небайдужість
24tv
2025-11-21T20:27:22Z
Названо бренд смартфонів, який злодії намагаються не красти
InternetUA
2025-11-21T19:01:16Z
Cloudflare знову "упав": сотні сайтів по всьому світу не працюють
24tv
2025-11-21T18:48:49Z
Реал може отримати значний фінансовий бонус перед трансферним вікном
Football.ua
2025-11-22T07:09:09Z
Ліверпуль — Ноттінгем Форест. Напередодні
Football.ua
2025-11-22T07:00:25Z
Лісандро Мартінес може повернутися до складу Манчестер Юнайтед у матчі проти Евертона
Football.ua
2025-11-21T22:36:49Z
Дуро став "джокером" для Валенсії у матчі з Леванте
Football.ua
2025-11-21T22:14:50Z
Марсель знищив Ніццу у битві за Лазуровий берег
Football.ua
2025-11-21T21:57:18Z
УЄФА дискваліфікувала Луїса Діаса на три матчі Ліги чемпіонів
Football.ua
2025-11-21T21:54:13Z
Розірвав публіку. Хакімі неочікуваним чином отримав нагороду
ГЛАВКОМ NET
2025-11-21T21:45:02Z
Майнц та Гоффенгайм розписали бойову нічию в стартовому матчі туру Бундесліги
Football.ua
2025-11-21T21:39:33Z
Українські волейболістки розгромили Вірменію на старті турніру EEVZA
УкраинФорм
2025-11-21T21:17:36Z