/https%3A%2F%2Fnarodna-pravda.ua%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F04%2Faee121d58a524f1-621x300-212567-UhDtb2Q6.jpg)
Кому і чому необхідно їсти сало: вчені пояснили
Хочете читати новини в іншому форматі?.
Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА.
Підписатись можна ТУТ.
І ви теж вважаєте, що олія корисніша тваринних жирів? А це не так! Вчені зробили дивне відкриття: на салі не тільки можна смажити, але і потрібно! І це тільки один з міфів про сало.
Loading...
Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на матеріали u-news.
Міф 1.
Це чистий жир.
Популярні новини зараз.
Зеленський назвав дві умови виходу з карантину.
Гривня обвалиться на 25%: прогноз міжнародних аналітиків.
Коронавірус у Білорусі: кількість смертей стрімко зростає.
Але натуральний, повністю засвоюється і перетворюється в енергію, а не в сантиметри на талії.
Міф 2.
Це суцільний холестерин.
Холестерин є у салі, але його не так вже і багато (у дієтичному м’ясі більше).
Для прикладу: яловича печінка містить до 400 мг, а сало — не більше 100 мг.
Але без холестерину жити неможливо — завдяки йому утворюються клітини крові, а також він входить до складу клітинних мембран.
Міф 3.
Від сала зайва вага.
Хоча калорійність сала досить висока — 770 ккал на 100 грамів, але більше ви не з’їсте, зате почуття ситості залишиться надовго, так як це так звана «довга калорійність» — головний постачальник енергії.
Добова норма сала — до 80 р.
Міф 4.
Сало і хліб несумісні.
Неправда! Скибочку сала з житнім хлібом, та ще з часником — відмінний перекус, а ще — профілактика багатьох захворювань.
Міф 5.
На салі не можна готувати, особливо смажити.
Неправда! Вчені англійського Університету Де Монтфорт стверджують, що при витоплюванні сала ніколи не утворюються речовини-канцерогени, що викликають рак.
А ось при нагріванні всіх видів рослинних олій — це відбувається.
Також, група дослідників з різних країн провела експеримент і з’ясувала, що у салі містяться вітаміни С і B12.
До складу входить марганець, селен, залізо.
Харчова цінність настільки висока, що продукт можна поставити в один ряд з горіхами, вівсянкою, гречаною крупою.
Крім того, до його складу входить корисний холестерин, який не забиває судини.
Норма вживання сала для людей, які:.
страждають ожирінням — не більше 20 г;.
ведуть активний спосіб життя і займаються спортом — припустиме до 60 м;.
з малоактивним способом життя — близько 40 г;.
вагітних жінок — не більше 20 г;.
для підлітків вживання обмежується 50 р.
У всіх випадках сало рекомендується їсти тільки з чорним хлібом.
Раніше НАРОДНА ПРАВДА повідомляла, що сало не настільки шкідливий продукт, як звикло більшість про нього думати.
Його можна вживати навіть тим, хто худне.
Медики пояснили, чому і кому треба його вживати.
Також, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов рекомендував українцям рятуватися від коронавірусу, вживаючи цибулю, сало і часник, назвавши їх кращими ліками від смертельної хвороби.