Нове дослідження про сумісність продуктів зробили вчені Американської академії неврології та опублікували в журналі Neurology, пише Medicall Press.
Вчені вивчили впродовж 5 років раціон 627 літніх людей — їхній середній вік становив 78 років.
На початку дослідження всіх учасників попросили записати, які види продуктів вони зазвичай їдять і в якому поєднанні.
Результати показали, що люди, у яких згодом розвинулася деменція, поєднували продукти іншим способом, ніж ті, у кого не розвинулись нейродегенеративні захворювання.
Дослідження дозволило вченим визначити найбільш шкідливе для роботи мозку поєднання продуктів.
Ним виявився сніданок, який містив оброблене м'ясо і крохмалисті продукти: картоплю, печиво і тістечка.
Учасники, які їли таку ж кількість м'яса, але поєднували його з більш здоровими продуктами, зокрема овочами, мали менші ризики деменції.
Дбайте, щоб в раціоні було достатньо овочів / Фото Unsplash.
Існує складна взаємопов'язаність продуктів в раціоні людини.
Важливо розуміти, як ці різні харчові поєднання можуть впливати на мозок, тому що дієта може бути чудовим способом запобігання деменції,.
– зазначив автор дослідження Сесілія Самьері, доктор філософії з Університету Бордо у Франції.
Пацієнт практично не усвідомлює, що з ним відбувається.