На думку парламентарів, за дотримання карантинних вимог, робота ресторанів і барів у такому форматі буде безпечною.
Про це на своїй фейсбук-сторінці написала народна депутатка від "Слуги народу" Євгенія Кравчук.
Тема ресторанів – в тренді.
Карантинні обмеження, звісно, не є безпідставними, але варто враховувати, що значна частина власників ресторанного бізнесу продовжує виплачувати зарплати своїм працівникам та нести велику кількість супутніх витрат.
Це стосується і сплати внесків за розміщення відкритих літніх та сезонних терас,.
– зауважила вона.
Відтак, парламентарі хочуть "дати можливість бізнесменам врятувати себе економічно".
Нардепи пропонують дозволити користуватися літніми майданчиками за таких умов:.
обмеження кількості відвідувачів з розрахунку 1 відвідувач на 5 метрів квадратних майданчика;.
постійний контроль температури персоналу та відвідувачів закладу;.
розміщення столів на відстані не менше, ніж за 1,5 метра один від одного;.
за одним столом може розміщуватись не більше 3 осіб;.
використання при обслуговуванні відвідувачів виключно одноразового посуду;.
дезінфекція предметів з якими контактував кожен відвідувач.
Кравчук також додала, що історія із рестораном "Велюр" її колеги Миколи Тищенка "тільки підтверджує, що обмеження потрібно послаблювати і дати бізнесу дихати".
Вона додала, що сумнівається, що заклад Тищенка й справді працював у карантин.
Якщо ж це правда, то, за її словами, адміністрація ресторану повинна сплатити штраф.
Що відомо про скандал із "Велюром" Тищенка? Цей заклад начебто приймав відвідувачів під час карантину у Києві.
До такого висновку дійшли журналісти-розслідувачі програми "Наші гроші".
Йдеться про візити до "Велюру" десятків високопоставлених гостей.
Сам Тищенко спростовує роботу свого закладу.
Але додає: туди справді приходять люди, бо "Велюр" діє як своєрідний штаб.
Там Тищенко проводить поодинокі особисті зустрічі.
Водночас у закладі дотримуються всіх карантинних обмежень і він не приймає відвідувачів.