Про те, що алкоголь не знижує ризики інфікування коронавірусною інфекцією нагадали у Центрі Громадського здоров'я.
Та зазначили, що безпечної долі алкоголю не існує.
Вживання алкоголю шкідливе для серцево-судинної системи, викликає гіпертонію та збільшує ризики інсультів і онкозахворювань.
Непомірне споживання алкогольних напоїв викликає цироз печінки, гепатит, панкреатит.
Як відомо, в Україні понад 70% людей, які померли від ускладнень, спричинених COVID-19, мали супутні серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, новоутворення, захворювання нирок та легень.
Наразі не має імунітету, вакцин та ліків проти нової коронавірусної інфекції COVID-19.
Один із найбільш ефективних способів захиститися і запобігти поширенню інфекції – фізичне дистанціювання та щоденна гігієна.
Щоб запобігти інфікуванню, найкраще не чіпати обличчя брудними руками, а після повернення додому ретельно мити руки.
Важливо! ВООЗ неодноразово наголошувала, що алкоголь на відмінну від правил гігієни не може захистити від коронавірусу і тим паче, не може лікувати.
Правда і міфи про коронавірус / Інфографіка 24 каналу.