Хочете читати новини в іншому форматі?.
Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА.
Підписатись можна ТУТ.
З наближенням літа всіх все більше починає займати питання схуднення, а за час вимушеного перебування вдома на карантині ми може швидко набирати вагу.
Перемогти зайву вагу можливо, змінивши свої звички і раціон – австралійський фітнес-тренер Рейчел Аттард озвучила прості прийоми для швидкого зниження апетиту.
Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це повідомляє Daily Mail.
За її словами, перша причина, чому людям на карантині постійно хочеться їсти – це недостатня кількість клітковини в раціоні, а друга – низький рівень гормону лептину, який у людини відповідає за регуляцію енергетичного обміну в організмі, його низький рівень призводить до ожиріння.
Loading...
Рейчел нагадала, що мінімальна кількість клітковини на добу повинна становити 22 грами.
Якщо цей показник нижче, вас буде переслідувати почуття голоду.
“Харчові волокна розщеплюються повільніше, ніж протеїни і жири.
Завдяки цьому ви будете відчувати себе ситими набагато довше.
Щоб не допустити подібного, контролюйте кількість споживаної клітковини.
Для цього досить додати в раціон цільнозерновий хліб, яблука, вівсянку, боби, груші, сочевицю” , – радить фахівець з Австралії.
Популярні новини зараз.
Місячний календар городника і садівника на травень 2020 року.
Тисячі пенсіонерів не отримають доплат: що потрібно знати про індексацію пенсій у травні.
Коронавірус в Україні: за добу знову зафіксували більше 500 випадків зараження.
Друга проблема, чому людина буде відчувати почуття голоду – низький рівень лептину.
Справа в тому, що коли відбувається прийом їжі, організм починає виробляти цей гормон, і ви відчуваєте, що наситилися.
Щоб виправити ситуацію, необхідно виключити з раціону цукор, швидкі і оброблені вуглеводи, збільшити кількість білка і клітковини в раціоні, а також зосередитися на тому, щоб знизити рівень стресу і розслабитися.
“Виспіться і зробіть так, щоб нічний відпочинок займав не менше 8 годин на добу”, – радить Рейчел.
Також важливо нормалізувати мікрофлору кишківника.
“На додаток до здорової їжі не забувайте годувати і кишкові бактерії.
Приймайте добавки хорошої якості і включіть в свій раціон ферментовані продукти, йогурт, квашену капусту, сочевицю і артишоки.
Крім того, ви можете спробувати збільшити розмір порцій.
Їжте великі порції, але рідше, і уникайте перекусів між прийомами їжі.
Перерва дасть можливість знизити рівень інсуліну і лептину.
Також можете спробувати інтервальне голодування, це допоможе вам скинути зайву вагу “, – сказала на завершення Рейчел Аттард.