/https%3A%2F%2Fimgclf.112.ua%2F277x167%2F2020%2F05%2F03%2F422915.jpg%3Ftimestamp%3D1588505320)
В Україні за час карантину повністю закрилося 40% кафе і ресторанів, - нардеп
З початку пандемії коронавірусу, з 30 тисяч підприємств у сфері громадського харчування, 12 тисяч були ліквідовані як суб'єкти господарської діяльності. Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив народний депутат Микита Потураєв (фракція "Слуга народу").
"Згідно з даними по готелям, ресторанам та кафе, до карантину у нас було 30 тис. закладів громадського харчування: від маленького кафе/бару до великого ресторану, 12 тис. з цих 30 - ліквідовано. Не в сенсі закрилися на карантин, а в сенсі ліквідовувалися як підприємства", - сказав він.
Депутат допускає, що це може бути пов'язано з проваленим першим голосуванням за "антикризовий бюджет", оскільки в тому пакеті, який був пов'язаний з бюджетом, було відповідне законодавче підґрунтя для запуску процедури форс-мажору.
"Так що люди могли закритися, тому що вони не в змозі виконувати свої зобов'язання з оренди", - додав нардеп.
За словами Потураєва, частина з ліквідованих підприємств можуть повернутися до своєї діяльності після закінчення карантину.
"Можливо, хтось із цих 12 тисяч ліквідованих підприємств повернеться, але ми не знаємо скільки, і це проблема", - зазначив депутат.