MY.UAНовини
Головні новини за 24 травня: акція протесту в Києві, низка жахливих ДТП в Україні
Головні новини за 24 травня: акція протесту в Києві, низка жахливих ДТП в Україні

Головні новини за 24 травня: акція протесту в Києві, низка жахливих ДТП в Україні

У Києві відбулася акція протесту проти політики президента Володимира Зеленського. Три смертельні аварії забрали життя українців. В Україні вже майже 21 тисяча хворих на коронавірус. У Карпатах випав сніг, а на Донеччині – град. Такими були головні новини за 24 травня в Україні та світі.

Найважливіші новини України та світу за неділю, 24 травня:

Акція в Києві

У Києві так званий "Рух опору проти капітуляції" 24 травня організував акцію протесту проти політики глави держави Володимира Зеленського. Після мітингу на Майдані Незалежності протестувальники прийшли під будинок глави держави. Вони обклеїли паркан та ворота листівками і розійшлись.


Протестувальники на Майдані Незалежності у Києві / Vesti.ua

Хто брав участь в протесті та що вимагали

  • У протесті в Києві взяли участь представники "Національного корпусу", "Свободи", "Демократичної сокири" та інших політсил.
  • Акція відбувалась також в Одесі, Рівному, Львові, Чернівцях, Дніпрі та інших містах. Воднодчас через зливи учасників в регіонах було небагато.
  • Протестувальники, яких зібралось кілька сотень у Києві, вимагали від Зеленського "припинити капітулювати" перед Росією, звільнити затриманих майданівців та волонтерів.
  • Також серед вимог – зближення з ЄС та НАТО та відставка глави Офісу Президента Андрія Єрмака. Непокоїть людей, що вийшли на Майдан, і кадрова політика Зеленського – його друзі при владі та представники режиму Януковича.

Після акції на Майдані Незалежності люди прийшли на Європейську площу, де встановили червоно-чорний прапор на місці загибелі учасника Революції Гідності Сергія Нігояна.

Згодом вони пішли під будинок на вулиці Грушевського, де на їхню думку, мешкає президент Зеленський. Мітингувальники обклеїли листівками паркан та ворота будівлі. Після цього акція завершилась.

Зверніть увагу! Через масовий захід у центрі Києва, співробітники столичної поліції, гвардійці, кінологи, вибухотехніки та поліція діалогу посилили чергування. МВС повідомило, що акція відбулась спокійно. Правопорушень не зафіксували.

Дивіться відео з протесту в Києві:

Жахливі аварії в Україні

Протягом дня в Україні сталися три смертельні ДТП з численними жертвами.

Моторошна ДТП на одеській трасі

  • На одеській трасі позашляховик Toyota Land Cruiser виїхав на зустрічну смугу, де зіштовхнувся з ВАЗ-21011. Сам позашляховик належить колишньому народному депутату Олександру Табалову.
  • В аварії загинуло четверо осіб – два чоловіки та жінка 30 – 38 років та 6-літній хлопчик. Усі вони були у ВАЗ-21011. Ще одна жінка та 4-літня дівчинка з легковика у вкрай важкому стані перебувають у лікарні. 
  • В позашляховику травми отримали 4-річна дівчинка та 11-річний хлопчик. Про водія Toyota Land Cruiser ніяких відомостей ні поліція Черкаської області, ні Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради жодної інформації не надав.


Четверо осіб у ВАЗ-21011 загинули після зіткнення з Toyota Land Cruiser / Фото Нацполіції

ДТП на Львівщині

  • Смертельна аварія трапилася 24 травня на автодорозі "Київ – Чоп" поблизу села Тухолька на Львівщині. Зіткнулися вантажівка MAN та пасажирський мікроавтобус Mercedes-Benz Vito.
  • За попередньою інформацією 50-річний водій вантажівки "не врахував дорожньої обстановки, не вибрав безпечної швидкості та допустив зіткнення з мікроавтобусом, який рухався по зустрічній смузі".
  • Внаслідок аварії 47-літній водій мікроавтобуса та три пасажири загинули на місці. Ще чотирьох пасажирів Mercedes-Benz Vito доставили до лікарні з тілесними ушкодженнями. Їх діагнози уточнюються.
  • Водію, який спричинив смертельну аварію, загрожує позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.


Місце смертельної аварії на Львівщині / Фото Нацполіції

Аварія на Одещині

  • Поблизу села Троїцьке, що під Одесою, автомобіль з'їхав з крутого берега та впав у річку Турунчук. Внаслідок ДТП загинули 2 людей.
  • Коли рятувальники прибули на місце трагедії, то з'ясували: легковик з'їхав у воду берегу висотою приблизно 3 метри та потонув у річці. Всередині перебували двоє чоловіків-рибалок.
  • Зранку водолази знайшли автомобіль та тіла загиблих. За допомогою автокрану транспортний засіб підняли на берег.


Фото з місця трагедії на Одещині / ДСНС

Хроніки коронавірусу в Україні та світі

Скільки в Україні вже хворих на COVID-19: статистика

  • Станом на 24 травня на коронавірус в Україні захворіли 20 986 людей. За останню добу підтвердили 406 нових випадків COVID-19. 12 людей померли, 179 хворих одужали.
  • Загальна кількість летальних випадків – 617. 7 099 пацієнтів вже одужали.
  • Від початку епідемії коронавірусу в Україні інфекцію виявили у 4 069 медпрацівників, за останню добу захворіли 69 людей. З них 744 перебувають на госпіталізації, решта – на амбулаторному лікуванні. Нині 22 медики підключені до апарату штучної вентиляції легенів. З початку епідемії коронавірусу близько 1800 медпрацівників змогли побороти хворобу.
  • У Збройних силах України на COVID-19 наразі хворіють 62 людей. За останню добу різко зросла кількість інфікованих військовослужбовців, виявили 14 нових випадків. Загалом у ЗСУ від коронавірусу померли 2 осіб.

Село на Закарпатті закрили на карантин через спалах COVID-19

У 28 мешканців села Ворочево Перечинського району на Закарпатті виявили коронавірусну інфекцію COVID-19.

У селі із 24 травня встановили карантинну зону та облаштували контрольно-пропускні пункти на в'їзді та виїзді.

Там проведуть дезінфекційні заходи у житлових, виробничих, навчальних, санітарно-побутових та інших приміщеннях, будівлях і спорудах, також забезпечать щоденну дезінфекцію проїжджої частини доріг, тротуарів, прибудинкових та інших територій.

Зверніть увагу! На Закарпатті станом на 24 травня зафіксували 1061 випадок зараження коронавірусом. 265 людей одужали.

Пом'якшення карантину в Києві

Хоч у Києві не послабили карантин з 22 травня через складну епідеміологічну ситуацію, незабаром у столиці можуть відкритися великі ТРЦ. Найімовірніше, це станеться уже в середу, 27 травня. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко під час зустрічі з представниками Української ради торгових центрів.

Дозволити функціонування у ТРЦ майданчиків із їжею, так званих фуд-кортів, і зон розваг у Києві, та й по країні загалом, поки не можуть. Саме у розважальних зонах і на фуд-кортах відбувається велике скупчення людей, у якому важко контролювати дотримання протиепідемічних норм.

Яка ситуація з коронавірусом у світі

Всього у світі 5 417 932 людини захворіли на коронавірус. Через хворобу померли вже 344 196 осіб. Натомість 2 254 334 хворих вже одужали.

Топ-5 країн за кількістю інфікованих

США – 1 666 828;
Бразилія – 349 113;
Росія – 344 481;
Іспанія – 282 370;
Велика Британія – 257 154.

Коронавірус лютує у Бразилії

Бразилія обійшла Росію та вийшла на 2 місце у світі
за кількістю інфікованих коронавірусом. Станом на 24 травня в Бразилії зафіксовано 347 398 випадків зараження коронавірусом. За добу в Бразилії від коронавірусу померло 965 людей. А нових випадків зараження – понад 16,5 тисяч.

Попри це, президент Бразилії Жаїр Болсонару виступає проти запровадження карантину в країні.

Коли кінець пандемії?

Вчені провели дослідження, яке допомогло з'ясувати, коли ж закінчиться пандемія COVID-19. Згідно з результатами, смертоносна недуга загрожуватиме людям ще відносно недовго.Дослідники заявили, що очікувати закінчення пандемії варто восени.

Пандемія COVID-19 у різних країнах закінчиться у різний час:

  • Велика Британія – приблизно 30 вересня;
  • США – орієнтовно 11 листопада;
  • Італія – 24 жовтня;
  • Бразилія – до кінця року.

Негода в Україні і прогнози синоптиків

Практично у всіх областях України 24 травня погода була прохолодною та дощовою. Подекуди лили справжні зливи, а то й град.

Зокрема, в Донецькій області 24 травня вирувала потужна негода зі зливами та вітром. В селі Яцьківка Лиманського району випав сильний град.

Негода наробила лиха на городах селян. Градом пошкоджені молоді рослини, полуниця і листя плодових дерев.


Град на Донеччині / Фото з фейсбук-сторінки Олександра Беліменка

Сніг у Карпатах

24 травня в Івано-Франківській області рятувальники попередили про зливи і грози. Тим часом на горі Піп Іван у Карпатах випав сніг, а в соцмережах люди пишуть про прорив дамби.

Рятувальники застерігали про жовтий рівень небезпеки зі зливами, сильним дощем і грозами.

Тим часом на викосогір'ї Карпат на вершині Піп Іван за тиждень до початку календарного літа випав сніг. Про це повідомили рятувальники Чорногірського рятувально-пошукового посту на своїй сторінці у фейсбуці. Зазначається, що видимість наразі у горах погана, а температура +2 градуси.


Сніг у Карпатах 25 травня / Фото ДСНС

Коли в Україні потепліє? Синоптики очікують, що дощі та зливи затягнуться по всій території України до кінця наступного тижня. Потепління до України прийде вже з 27 травня, але воно все ще буде незначним.

Водночас відчутніше тепло прийде в Україну протягом 1 – 7 червня з поступовим підвищенням температури вище 20 градусів.

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Згадувані персони
Ребел Вілсон показала знімки з весілля з Рамоною Агрумою
Фокус
2024-09-30T14:12:51Z
Леся Нікітюк у Києві зустрілася зі стилістом Франком Пітером Вайлдом, який підтримує Україну
24tv
2024-09-30T14:03:39Z
Трикутник, коло чи квадрат: що означають геометричні фігури на бірках одягу
24tv
2024-09-30T13:57:58Z
Бейонсе влаштувала презентацію власного бренду віскі в Парижі
Фокус
2024-09-30T13:57:25Z
Венсан Кассель показав, який вигляд 60-річна Беллуччі мала в молодості, і публічно звернувся до неї
TSN
2024-09-30T13:55:27Z
2 українські актори, які стали проривом у кінематографі цього року
24tv
2024-09-30T13:54:43Z
44-річна Ребел Вілсон показала перші фото зі свого казкового весілля з коханою партнеркою
TSN
2024-09-30T13:54:05Z
Що готує 2 сезон "Венздей" з Дженною Ортегою: "Ви мене більше не побачите"
Знай
2024-09-30T13:51:40Z
У Білогородській громаді відбувся благодійний ярмарок для підтримки ЗСУ
Khreschatyk
2024-09-30T13:45:54Z
Найпростіша та найсмачніша закуска з баклажанів: рецепт смачної страви
Фокус
2024-09-30T14:06:33Z
МОЗ радить використовувати маски при високому рівні пилу в повітрі
УкраинФорм
2024-09-30T13:48:40Z
Мобільний додаток Complete Care4you: як пацієнти із ВІЛ та туберкульозом можуть полегшити собі життя
ZN UA
2024-09-30T12:58:43Z
Магнітні бурі у жовтні: штормити буде кілька днів поспіль
Комсомольская правда
2024-09-30T12:14:37Z
Чи потрібно пити антибіотики до та після операції
24tv
2024-09-30T12:00:14Z
Для схуднення та покращення травлення -- які несподівані спеції можна додавати до вівсянки
TSN
2024-09-30T11:57:19Z
Як часто потрібно займатись спортом, щоб бути здоровим
24tv
2024-09-30T11:36:23Z
Нові стандарти естетики із Zemits CryoElegance™
Фокус
2024-09-30T10:51:33Z
Світу загрожує нові епідемії
360ua.news
2024-09-30T10:51:25Z
Єврокомісар закликав країни ЄС накопичити запаси снарядів, щоби бути готовими до ймовірної війни
УкраинФорм
2024-09-23T15:00:59Z
Поки накопичує ракети: чому Росії вдається нарощувати атаки ''Шахедами''
24tv
2024-09-30T14:15:01Z
Чи можна уникнути перетворення Австрії на проросійську державу після перемоги ультраправих
Европейская правда
2024-09-30T14:11:20Z
Пенсия или новая партия? Президент Польши готовится к отставке, но сохранит влияние на страну
Европейская правда
2024-09-30T14:10:48Z
Орбан ініціює "мирний" саміт Зеленського з Путіним – ЗМІ
TSN
2024-09-30T14:06:08Z
Зеленський відвідав США в пошуках військової допомоги, але його головний союзник знизав плечима – WSJ
iPress
2024-09-30T14:00:32Z
Прем’єр Хорватії: Найбільшим каталізатором розширення ЄС став Путін
Европейская правда
2024-09-30T13:58:14Z
Членство України в ЄС: Польща планує порушити тему Волинської трагедії у першому розділі переговорів
УкраинФорм
2024-09-30T13:58:01Z
Ядерні погрози Росії не лякають, а візит Зеленського до США лишив відчуття недосягнутої мети. Зведення інформаційної війни 21 – 27 вересня 2024
Детектор М
2024-09-30T13:57:05Z
Можливо, що електроенергія буде, але передати її на схід буде неможливо – депутатка
360ua.news
2024-09-30T14:12:06Z
Українцям показали, скільки доведеться платити за газ із 1 жовтня
Хвиля
2024-09-30T14:04:40Z
Як нараховується пенсія, якщо є 25 років стажу
24tv
2024-09-30T14:03:41Z
«Китайські тигри» — що відомо про азійські ШІ-компанії з оцінкою понад $1 млрд
InternetUA
2024-09-30T14:02:16Z
Пенсія по втраті годувальника: у ПФУ розповіли про способи отримання
Политека
2024-09-30T14:01:55Z
На Балканах найнижчий за 15 років урожай і проблеми з якістю
AgroPortal
2024-09-30T14:00:09Z
РФ транспортує нафту через Фінську затоку на танкерах, непридатних для виходу в море
УкраинФорм
2024-09-30T13:55:24Z
Ці дерева ні в якому разі не можна обрізати восени: бо врожаю наступного сезону не буде
TSN
2024-09-30T13:54:15Z
Більшість членів монетарного комітету НБУ підтримали збереження облікової ставки на рівні 13%
УкраинФорм
2024-09-30T13:49:40Z
На Дніпропетровщині Росія атакувала дроном енергетиків: у якому вони стані
ГЛАВКОМ NET
2024-09-30T14:12:09Z
Шторм викинув на берег бонові загородження, встановлені для захисту Керченського мосту
УкраинФорм
2024-09-30T14:10:15Z
1 жовтня центр Києва зупиниться на 10 хв
ГЛАВКОМ NET
2024-09-30T14:06:06Z
У трьох районах Києва фіксують високе запилення повітря
УкраинФорм
2024-09-30T14:06:05Z
Яка ситуація з транспортом у Києві, чому поменшало тролейбусів і коли поїдуть електробуси
24tv
2024-09-30T14:03:29Z
У Черкасах відкрили музичну мініскульптуру «Калина»
УкраинФорм
2024-09-30T14:01:39Z
На Дніпропетровщині енергетики потрапили під ворожий обстріл: деталі
TSN
2024-09-30T14:00:55Z
В Україні випав перший сніг: чи засипле всю країну вже у жовтні
24tv
2024-09-30T13:54:52Z
ЗСУ знають, як протистояти: до чого готується ворог на Запорізькому напрямку
24tv
2024-09-30T13:54:43Z
Щоб врятувати себе і тих, хто поруч: 24 Канал пройшов навчання з тактичної медицини
24tv
2024-09-30T14:15:00Z
Жодного дня без «Шахедів»: за вересень РФ випустила по Україні 1339 дронів
УкраинФорм
2024-09-30T14:13:34Z
Армія Тайваню отримала поліпшені протикорабельні комплекси Harpoon
InternetUA
2024-09-30T14:07:44Z
Містичний прогноз на жовтень 2024 року: що руни нам віщують
TSN
2024-09-30T14:06:00Z
На Меморіальному кладовищі створять сектор для тимчасового поховання неідентифікованих бійців
УкраинФорм
2024-09-30T14:04:16Z
"Доблесні захисники" забули: у РДК показали трофеї з Вовчанського агрегатного заводу
24tv
2024-09-30T14:03:26Z
Регулювання штучного інтелекту та майбутнє інформації: про що говорили на European regional AI4IA conference
Детектор М
2024-09-30T13:57:10Z
Окупанти змінили ціль на Харківщині: в ОТУ "Харків" назвали її
TSN
2024-09-30T13:54:31Z
Відомий український гуморист мобілізувався до лав ЗСУ
TSN
2024-09-30T13:54:03Z
На Одещині поліція виявила понад 300 тис. кущів конопель
ГЛАВКОМ NET
2024-09-30T14:13:14Z
На Львівщині уродженець Маріуполя щомісячно виготовляв у гаражі близько 40 кг небезпечного психотропу «PVP»
Украина Криминальная
2024-09-30T14:06:40Z
На Прикарпатті затримали ще двох паліїв авто військових
УкраинФорм
2024-09-30T14:06:32Z
До довічного позбавлення волі засуджений мешканець Київщини, який зарізав знайомого
Украина Криминальная
2024-09-30T14:00:13Z
Двоє жителів Івано-Франківська на замовлення підпалювали автівки
Украина Криминальная
2024-09-30T13:57:16Z
В Одесі квартирант забив до смерті орендодавицю, у якої прожив понад два роки
TSN
2024-09-30T13:55:27Z
Підозрюють у зґвалтуванні школярів: харківського вчителя фізкультури взято під варту
ГЛАВКОМ NET
2024-09-30T13:55:22Z
На Закарпатті двоє ухилянтів хотіли втекти до Угорщини, вдаючи з себе військових
TSN
2024-09-30T13:54:32Z
Студентка медколеджу врятувала життя 2-річному хлопчику, який потрапив у моторошну ДТП
TSN
2024-09-30T13:54:14Z
ЗМІ дізналися про розкішне життя і зв'язки з рф українського тренера Сергія Нагорняка
Фокус
2024-09-30T14:09:55Z
Андрій Лунін повернеться в основу Реала завдяки травмі Куртуа: скільки гратиме українець
24tv
2024-09-30T14:06:33Z
Зірка ПСЖ пропустить матч у Лізі чемпіонів проти Арсенала: у чому причина
24tv
2024-09-30T14:03:38Z
"Зупинятися не хочемо": тренер збірної України оцінив вихід у півфінал ЧС-2024 з футзалу
24tv
2024-09-30T13:39:48Z
Україна – Бразилія: прогноз букмекерів, де і коли дивитись півфінал ЧС-2024 з футзалу
ZN UA
2024-09-30T13:14:49Z
Роналду шукає працівників до свого готелю: які вимоги і зарплати
24tv
2024-09-30T13:12:59Z
Темна сторона Голлівуду: хто із зірок спорту причетний до вечірок P Diddy
24tv
2024-09-30T13:12:36Z
Дідик: Після хорошої гри з Динамо Рух вийшов на поле з Колосом надто самовпевненим
Football.ua
2024-09-30T12:45:58Z
Стадіон Атлетіко може опинитися під санкціями через інцидент на матчі з Реалом
24tv
2024-09-30T12:39:45Z
Зберігаємо буряк до весни в погребі, квартирі, на балконі
TSN
2024-09-30T14:06:54Z
Фахівці розповіли українцям, що робити, якщо під час прання вимкнули світло
TSN
2024-09-30T14:06:54Z
Спагеті з м’ясним рагу: рецепт від Савви Лібкіна
TSN
2024-09-30T14:06:33Z
Навіщо досвідчені городники розсипають на городі вівсяні пластівці Геркулес — неочікувана користь
TSN
2024-09-30T13:54:55Z
Психологічний тест по картинці, який допоможе визначити ваші сильні якості: вибери дорогу
TSN
2024-09-30T13:54:21Z
Дуже смачно та затишно: Клопотенко поділився рецептом домашнього пирога
Политека
2024-09-30T13:31:09Z
Гаряча закуска на всі випадки життя: швидкий рецепт ніжного жульєну з грибами та куркою
24tv
2024-09-30T13:24:15Z
З-за вушка вибилась неслухняна "прядь волос": позбудьмось раз і назавжди цієї поширеної помилки
24tv
2024-09-30T12:30:33Z
Треба за 5 секунд викрити зомбі: складна головоломка на уважність
GlavRed
2024-09-30T12:27:28Z
Не знімаючи коліс: як дізнатися, чи треба міняти гальмівні диски - простий спосіб
GlavRed
2024-09-30T13:27:35Z
Hyundai випустив 100-мільйонний автомобіль
AutoCentre
2024-09-30T13:06:22Z
В Україні з’явилися багатофункціональні тягачі IVECO T-Way
AutoCentre
2024-09-30T13:03:01Z
Море карбону і 820 сил: новий "Гелендваген" отримав ексклюзивні версії
Фокус
2024-09-30T12:30:23Z
Електричний пікап Tesla Cybertruck отримав фірмовий автопілот
AutoGeek
2024-09-30T12:00:12Z
Водіям на замітку: що означає круг зі знаком оклику на панелі авто
GlavRed
2024-09-30T11:27:22Z
"Шведський чемодан": найпопулярніший Volvo в історії святкує 50-річчя
Фокус
2024-09-30T11:27:21Z
У WOG інтегрували картку лояльності PRIDE в додаток monobank: як це працює
AutoGeek
2024-09-30T11:21:18Z
З запасом ходу 2000 км: Geely готує дебют гібрида нового покоління
AutoGeek
2024-09-30T10:42:39Z
«Мертві новини»: як боти та ШІ захоплюють інтернет-простір — Ірина Семенюта в подкасті «Медіуми»
Детектор М
2024-09-30T14:01:37Z
Epic Games позивається проти Google та Samsung через автоблокування сторонніх додатків
ITC
2024-09-30T13:55:44Z
Жителі Південної півкулі побачать рідкісне сонячне затемнення
1News
2024-09-30T13:45:36Z
Apple готує новий гаджет у 2025 році: на що чекати
InternetUA
2024-09-30T13:31:35Z
У Monster Hunter Wilds повернеться величезна мавпа з вбивчим метеоризмом — фанати радіють
ITC
2024-09-30T13:16:53Z
Шпигують за замовчуванням: як відключити стеження за вами в Gmail, Meta і Google Документах
InternetUA
2024-09-30T13:16:42Z
Учені створили штучний фотосинтез, який може врятувати нас від глобального потепління
24tv
2024-09-30T13:03:46Z
На EdEra стартував безкоштовний онлайн-курс «Захист персональних даних»
Детектор М
2024-09-30T13:03:32Z
Samsung створила найменшу твердотільну батарею у світі: де її застосують
Фокус
2024-09-30T13:01:58Z