Виявляється, люди весь час їли морозиво неправильно. Тому науковці створили формулу, яка допоможе нам всім побороти цю проблему.
Доктор Сара Кемп 30 років займається дослідженнями в області харчування і вирішила нарешті вивести таку формулу, пише Daily Star.
В неї вийшло ось таке рівняння: (i @ -14 ° C + ½S + UDS + 12s) x 2 = MF *. Виглядає складно, але насправді це опис послідовності дій, які допоможуть отримати від морозива максимальну насолоду.
Морозиво має мати температуру 14 градусів / unsplash.com
Як правильно їсти морозиво
- Витягніть десерт з морозилки й залиште його поки не нагріється до правильної температури – 14 градусів. Це займе близько 15 хвилин.
- Використовувати потрібно дві ложки: однією відділяти порції, а іншою їсти.
- Морозиво потрібно класти на кінчик язика, щоб відчути перші нотки смаку. Це зручніше робити, якщо тримати ложку, якою ви їсте, догори дном.
- Потім потрібно повільно почати обертати ложку в роті, щоб відчути не тільки смак, але і текстуру морозива. Здійсніть повний оберт.
- Після цього зробіть плавний і глибокий вдих ротом – так ви приєднаєте верхні рецептори й відчуєте ті відтінки смаку, які зазвичай залишаються непоміченими.
- Тримати морозиво у роті потрібно 12 секунд і тільки потім ковтати. Воно має повністю розтанути.
Науковиця радить не налаштовуватися на прийом їжі, а спробувати насолодитися смаком десерту.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала