/https%3A%2F%2Fimgclf.112.ua%2F277x167%2F2020%2F05%2F21%2F424351.jpg%3Ftimestamp%3D1590060175)
МОЗ оприлюднив правила для функціонування ресторанів і кафе під час карантину
Міністерство охорони здоров'я України оприлюднило правила для закладів громадського харчування під час карантину. Відповідну інфографіку опублікував міністр охорони здоров'я Максим Степанов на своїй сторінці в Facebook.
Так, під час роботи закладів громадського харчування забороняється:
- заходити в заклади громадського харчування без супроводу працівника установи;
- функціонування дитячих кімнат;
- проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічних подій, в яких беруть участь більше 10 осіб;
- приготування їжі на відкритих кухнях (крім тих, які захищені від відвідувачів перегородкою);
- функціонування буфетів самообслуговування, у тому числі для самостійного розливу напоїв клієнтами;
- самообслуговування в закладах швидкого харчування (підноси, страви, напої та столові прилади повинні видавати співробітники на прохання відвідувачів);
- більше чотирьох осіб за столом без урахування дітей.
Нагадаємо, Кабінет міністрів прийняв рішення про чергове ослаблення карантину в Україні. Таким чином, з 5 червня ресторани зможуть обслуговувати відвідувачів у приміщеннях.
Крім того, з п'ятниці, 5 червня, в Україні дозволяється проводити церковні служби та релігійні обряди в приміщеннях за умови дотримання дистанції (1 людина на 1,5 квадратний метр).
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Згадувані персони