/https%3A%2F%2Fstatic2.gazeta.ua%2Fimg2%2Fcache%2Fpreview%2F972%2F972607_w_800.jpg%3Fv%3D0)
Українці стали їсти менше сала
Приблизно 15 кілограмів сала з'їдає за рік середньостатистичний українець.Водночас, за даними асоціації М'ясної галузі, житель ЄС близько 45 кілограмів, повідомили в ефірі 1+1.Аналітики кажуть, що в Китаї вживають близько 40 кілограмів сала на рік. У Білорусі - 38, а в Росії - 30 кілограмів.Зменшення споживання сала в Україні привело також до скорочення галузі. Зараз в Україні тримають всього близько 5 мільйонів свиней, а ще п'ять років тому ця цифра наближалася до 8 мільйонів.На думку експертів, за найоптимістичнішими прогнозами така тенденція збережеться в найближчі 10 років.Загальне подорожчання цін на харчові продукти у травні порівняно з квітнем становило 1,2%. Найсильніше подорожчання зачепило курячі яйця.Однак деякі групи продуктових товарів стали трохи дешевшими. Молоко і молочні продукти, масло, соняшникова олія, цукор, сало, м'ясо та вироби з нього знизилися в ціні на 0,2-1,6%.