/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2Fcb968b8e400c81bd12357dabb276eda0.jpg)
Наливка з вишень: топ-5 рецептів
Вишнева наливка особливо популярна серед представниць прекрасної статі. Цей солодкий, з легкою кислинкою напій асоціюється з літом. А простота і легкість приготування роблять його ще більш популярним.
Найпростіший рецепт вишневої наливки має в собі всього два інгредієнти: безпосередньо ягоди та алкоголь. Досить змішати, дати настоятися - і вуаля, наливка готова.
Вишнева наливка на горілці
- Вишня – 2 кг
- Горілка – 1 л
- Цукор – 1 кг
Вишню промити та видалити кісточки;
У скляну банку скласти вишню шарами (не більш 5 см), чергуючи її з цукром. Залити вміст горілкою так, щоб рідина покривала вишню з цукром.
Банку закрити щільною кришкою, поставити для настоювання в тепле темне місце.
Вишневу наливку витримати не менше 1,5-2 місяців.
Готову наливку процідити. Зберігати наливку в прохолодному темному місці.
Вишнева наливка з прянощами
- Горілка – 400 мл
- Вишня – 1 кг
- Кориця і мускатний горіх – 1 г
- Цукор – 250 г
Вишні розім'яти разом з кісточками, скласти в скляну банку, додати горілку і прянощі та залишити на 8 днів у теплому місці.
Готову наливку процідити, додати цукор і поставити в темне місце до розчинення цукру.
Вишнева наливка на коньяку
- Вишня - 0,5 кг
- Коньяк - 0,5 л
- Цукор - 200 г
Вишню промити та кожну ягідку проколоти голкою, щоб краще виходив сік. Ягоди скласти в скляну банку, додати цукор. За бажанням можна додати також кілька листочків вишні та бутонів гвоздики. Залити коньяком.
Банку щільно накрити кришкою і настоювати при кімнатній температурі в темному місці 30 днів.
Готову настоянку процідити.
До речі, вишню, що залишилася можна сміливо використовувати при приготуванні десертів.
Вишнева наливка з медом
- Вишня - 3 кг
- Мед - 1 кг
Вишні промити і викласти в ємність, залишивши зверху незаповнений простір. Зверху на вишні влити мед.
Ємність щільно закрити та поставити в темне місце на 2 місяці.
Готову наливку процідити, перелити в ємності трохи менше і щільно закрити.
Рецепт вишневої наливки
- Вишня - 3 кг
- Горілка - 2,5 л
- Цукор - 500 г
- Вода - 2 л
Вишню вимити, покласти в банки, пересипаючи цукром.
Залити ягоди алкоголем, щоб вони були злегка покриті рідиною. Закрити банки пластиковими кришками та залишити в темному місці на 2 тижні.
Через 2 тижні рідину злити в окрему тару, закрити і залишити на зберігання. Вишні в банку засипте цукром і струсіть. Банки поверніть в темне місце на 2 тижні.
Через 2 тижні виділився з вишень солодкий сік злийте, додайте до первинного алкогольного продукту.
Вишні в банках на цей раз залийте водою. Банки залиште все в тому ж темному місці ще на 2 тижні. По їх закінченні рідину процідіть, додайте до раніше зцідженої, перемішайте. Зберігайте наливку в скляній тарі.
Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram