Про це повідомляє пресслужба Film.
Протягом літа 2020 року на каналі «1+1» вийшло 16 серій документального фільму «Борщ.
Секретний інгредієнт» із кулінаром Євгеном Клопотенком.
Тепер канал покаже повнометражну версію.
Творці також планують випустити фільм у лімітований кінотеатральний прокат у жовтні цього року.
Його покажуть у мережі кінотеатрів «Планета Кіно» в Києві, Харкові, Львові, Одесі, Дніпрі та Сумах.
ua Group) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID, зокрема проєкту міжнародної технічної допомоги «Зміцнення громадської довіри» UCBI,.
Проєкт розповідає про різновиди борщу в різних куточках України.
Ведучий відвідав Львів, Одесу, Івано-Франківськ, Ужгород, Київщину, Прикарпаття, Житомирщину, Полтавщину, носіїв кримськотатарської культури в Києві, рестораторів, «українську Венецію» Вилкове, військовий полігон біля Бердянська і навіть їдальню Чорнобильської АЕС, щоби познайомитися з тамтешніми секретами приготування борщу.
«Я проїхав пів країни, скуштував безліч найрізноманітніших борщів, спілкувався з багатьма людьми від заходу до сходу та від півночі до півдня.
Для мене це було повноцінне етнографічне дослідження, бо крім кулінарної складової, я пізнавав й інші культурні аспекти життя українців», - коментує Євген Клопотенко.
Режисер – Дмитро Кочнєв.
Авторка ідеї та креативна продюсерка – Наталка Якимович.
Оператор-постановник – Євген Сахно.
Редакторка – Юлія Козиряцька.
Ведучий – Євген Клопотенко.