/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F38%2F65acc0c61e42edc72eae197cad2b3832.jpg)
Фахівці розповіли про небезпеку неактивних профілів в соцмережах
У разі видалення облікового запису ви обмежуєте використання своїх даних і відкликаєте згоду на відстеження геолокації ваших пристроїв.
Фахівці міжнародного розробника антивірусного програмного забезпечення, експерта в області кіберзахисту - компанії ESET розповіли, чим можуть бути небезпечні неактивні профілі користувачів в соцмережах, і чому їх варто видаляти, передає unian.
Як повідомляється на сайті ESET, коли ми видаляємо додаток соціальної мережі або будь-яку іншу програму з зареєстрованим особистим обліковим записом, більшість користувачів вважає, що оператор служби видалить їх особисту інформацію зі своїх систем.
Однак, не всі програми дотримуються правил видалення інформації.
У минулому році один із дослідників виявив, що Twitter роками зберігав особисті повідомлення, а також дані з неактивних або заблокованих облікових записів», - йдеться в повідомленні.
Чому варто видаляти неактивні акаунти.
Як відзначають фахівці з кібербезпеки, в разі видалення облікового запису ви обмежуєте використання своїх даних і відкликаєте згоду на відстеження геолокації ваших пристроїв.
В іншому випадку, якщо компанія зіткнеться з витоком даних, ваша інформація може продаватися в даркнеті.
Кіберзлочинці ніколи не перестануть атакувати сервери, тому якщо ваші дані будуть серед викрадених, вони можуть бути використані проти вас.
За даними ESET, подібна ситуація трапилася з користувачами Myspace.
У 2016 році облікові дані для входу та відповідні дані 427 мільйонів профілів Myspace були виставлені на продаж в даркнеті, і, звичайно, не всі з них були активними в той час.
Серед викрадених даних були паролі, тому користувачі, які повторно використовували комбінації, могли втратити доступ і до інших облікових записів.
Як захиститися від шахраїв.
З метою запобігання подібних інцидентів фахівці ESET рекомендують вводити особисті дані тільки в разі потреби і при можливості включати VPN для програм, які використовують або навіть перепродають вашу інформацію.
У Великобританії відповідно до Загального регламенту про захист даних (GDPR) діє заборона на продаж особистої інформації третім особам без згоди користувача, але все це не має значення в випадках витоку даних або їх викрадення зловмисниками.
Існує думка, що всі опубліковані дані в інтернеті залишаються там назавжди, тому ми можемо тільки зменшити ризики злому акаунтів.
Для цього слід переглянути свій телефон, відкрити всі неактивні додакти і видалити саме обліковий запис, а потім вже додаток.
Незважаючи на те, що інформація з соціальних мереж не здається занадто цінною, вона може бути використана в шахрайських схемах, пов'язаних із викраденням ваших банківських або інших важливих даних.