У шведському місті Мальме у Музеї огидної їжі відкрили тимчасову виставку дивних алкогольних напоїв. Зробили це, аби змусити людей вживати менше алкоголю.
Більшість напоїв, які є на виставці в Мальме, вживають десь у світі. А виникли вони тоді, коли люди дуже хотіли щось випити, але звичного алкоголю не було, повідомляє АР.
У Музеї огидної їжі хочуть, аби відвідувачі переглянули свої алкогольні смаки та не пили все підряд.
Що є на виставці дивних алконапоїв
- пиво, яке продавали у білках;
- вино з мишенят, яке п'ють у Китаї та Кореї;
- давньокорейський напій, виготовлений з рису та дитячого калу, який забродив;
- пиво з кукурудзяного борошна з Перу (чича-де-муко);
- джин з Уганди, виготовлений зі зіпсованих бананів;
- вино з перестиглого апельсина, який забродив у воді з тюремного туалету;
- ісландське пиво, виготовлене з яєчка кита, яке закоптили в посліді овечок. Власники музею кажуть, що напій добре освіжає.
Крім того, на виставці є інформація про вживання алкоголю в СРСР. Зокрема, музей зібрав парфуми та лаки, які люди вживали у час, коли алкомагазини влада закривала задля зменшення пияцтва.
Виставку відкрили 5 вересня, триватиме вона впродовж трьох місяців.
Експонати виставки Музею огидної їжі / Фото АР
Що відомо про Музеї огидної їжі?
Розташований у шведському місті Мальме. Почав працювати у 2018 році та мав завершити роботу у січні 2019 року. Однак через популярність працює й досі. У музеї відвідувачам пропонують подивитися, понюхати й навіть скуштувати на смак 80 найсумнівніших делікатесів з усієї планети.Поділитися сюжетом
Джерело матеріала