/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F744b8048f933adca2ecf74f7e946ad77.jpg)
Харчування впливає на коронавірус - вчені
Дослідники з клініки берлінського Університету імені Гумбольдта з'ясували, що серед країн Європи найнижчий рівень летальності зафіксовано в Німеччині, Австрії, Чехії, Польщі, Словаччині та Фінляндії.Такого висновку вони дійшли, спираючись на дані Університету Джона Хопкінса, пишуть "Известия".В зазначених країнах межа не перевищує 4%. При цьому у Бельгії, Франції, Італії та Великобританії найвищі показники смертності - від 10%.Науковці вважають, що деякі продукти, котрі їдять люди в цих країнах, можуть впливати на рівень смертності від Covid-19."Продукти з сильною антиоксидантною дією або активністю проти АСЕ2, такі, як сира або квашена капуста, в основному споживають в європейських країнах з низьким рівнем смертності, в Кореї і на Тайвані, і їх можна розглядати як групу з низьким рівнем смертності", - припустили автори дослідження.Апарата штучної вентиляції легенів у реанімації потребують більшість хворих на коронавірус пацієнтів (87%), у яких є важка форма ожиріння. Цей показник знижується до 75% для людей із "звичайним" ожирінням.