/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F00555179472145a91bc350e121d64e27.jpg)
Скільки втратили кафе та ресторани за "карантинні вихідні"
У карантин вихідного дня заклади громадського харчування втратили майже третину свого обігу.14-15 листопада обіг кафе та ресторанів зменшився на 27%, повідомляє Опендатабот, посилаючись на дані Poster, компанії по автоматизації ресторанів.За тиждень обіг закладів впав на 10% у порівнянні з попереднім тижнем.Від початку карантину обіги ресторанів зменшились на 81%. Влітку ця галузь змогла посилити свої позиції, але із середини жовтня обіг почав знову падати."На суботу та неділю припадає основна частина виручки закладів громадського харчування. У вихідні дні ресторани заробляють в середньому 41% від свого тижневого обороту, бари – 40%, піцерії і кальянні – 35%, фастфуд – 31%, кондитерські – 30%", - повідомляють у дослідженні Poster.З 14 листопада на всій території України почав діяти карантин вихідного дня. Карантин діятиме впродовж шести вихідних днів – 14, 15, 21, 22, 28 та 29 листопада.