MY.UAНовини
Хліб, багет і чіабата: Три простих рецепти, які легко повторити вдома
Хліб, багет і чіабата: Три простих рецепти, які легко повторити вдома

Хліб, багет і чіабата: Три простих рецепти, які легко повторити вдома

У видавництві Vivat вийшла книга "Домашній хліб" іспанського фудблогера Ібана Ярса. Випікання хліба – його особливе захоплення, тому у цьому виданні він ділиться з читачами своїми секретами приготування, які стануть в нагоді і пекарам-аматорам, і зовсім новачкам у цій справі.

"Ми випікаємо хліб удома, тому що цей процес викликає певні емоції, і лише іноді — тому що нам не подобається хліб, який можна купити в крамниці. Але перш за все ми готуємо його, коли є час, і тому, що нам це подобається. Занурення рук у теплу суміш борошна й води може давати неймовірну втіху", – пише Ібан Ярса. 

Книжка поділена на 2 частини. В першій розповідається про техніки випікання хліба, інгредієнти та процеси, які з цим пов'язанні, а у другій частині теоретичні знання втілюються у рецептах. 

Пропонуємо спробувати кілька з них, щоб переконатися, що домашній хліб – це не так складно, як може здаватись, а ще це смачно і точно принесе вам задоволення від процесу:

Простий хліб без замішування

Для того щоб спекти смачний хліб, треба навчитися правильно його замішувати. Адже іноді ми, не в змозі цього виконати, впадаємо у відчай. Головна наука, яку слід засвоїти: відпочинок також допомагає замісити тісто. Перш ніж опанувати всі техніки замішування, наведені в першому розділі, насолодіться самим процесом. Просто дайте можливість часу виконати свою справу. Для цього потрібні певні умови: тісто повинно містити достатню кількість води, тому не бійтеся додавати її трохи більше, ніж зазначено в рецепті. За добу, протягом якої тісто перебуватиме в холодильнику, утвориться глютен, а крім того, хліб набуде запаху, смаку, здатності до зберігання й утворення скоринки (усьому цьому сприятиме відпочинок у холоді).

Цей рецепт – свідчення того, як відпочинок допомагає у приготуванні: завдяки йому хліб набуває аромату й належної консистенції, що полегшує вимішування. Більшість видів тіста із цієї книжки бажано залишати на ніч у холодильнику: ви дістанете запашний хліб з довгим терміном зберігання.

Так чинять у великих пекарнях, про які ми поговоримо згодом. Перебування в холоді є головним секретом випікання.

Приготування такого хліба полегшує ще й те, що його не потрібно формувати, – отже, якщо не вмієте цього робити, вам не доведеться ні перед ким виправдовуватися. Просто розріжте тісто вздовж навпіл і спірально скрутіть утворені «язики», спершу зануривши кожен в насіння. Співвідношення зусилля / задоволення під час приготування цього хліба досить сприятливе. Насолоджуйтеся і спробуйте всі варіанти, які спадуть вам на думку. Пам'ятайте лише про три умови: достатня кількість води в тісті, один день у холодильнику й правильне випікання.

Інгредієнти

(для двох батонів)


• Хлібне борошно 475 г

• 

• 

• 

• 

• 

Позаяк ви не будете замішувати, розчиніть дріжджі в теплій воді (близько 25°C). Енергійно змішайте всі інгредієнти однією рукою – чудова ідея, щоб зберегти чистою другу руку (можливо, вам знадобиться вільна рука для чогось іншого – наприклад, щоб обертати миску). Тісто вийде липким – так і треба. Якщо цього не станеться, долийте води. Дайте тісту відпочити протягом 5 хвилин у мисці, а потім складіть його один раз: візьміть тісто рукою, ніби лопаткою, обережно розтягніть і складіть удвічі.

Накрийте миску герметичною кришкою (або скористайтеся плівкою), щоб тісто не підсохло, і одразу помістіть ємність у холодильник. Залежно від температури доцільно поставити миску на нижню (якщо температура надто низька) чи на верхню (якщо ви часто відкриваєте холодильник) полицю.

Важливо поставити тісто в холодильник на початку ферментації. Наступного дня воно збільшиться в об'ємі. (Якщо все ж таки не збільшиться, залиште його на годину за кімнатної температури.) Обережно обваляйте тісто в насипаному на столі борошні й сформуйте прямокутник. Розріжте його на дві повздовжні частини однакового розміру.

Щоб прикрасити утворені батони, покладіть кожен спочатку на вологу тканину, а тоді на шар насипаного насіння, потім розташуйте на листі паперу для випікання на певній відстані один від одного. Обережно скрутіть батони, щоб вони набули форми спіралі. Залиште ще на кілька годин для збільшення в об'ємі. Далі поставте в духовку, розігріту до 250°C, і створіть джерело пари, наливши пів склянки води в гарячий металевий піддон, розміщений на дні
печі.

За 10 хвилин зменште температуру до 220°C, вийміть піддон і випікайте ще 25 хвилин. Якщо хочете дістати хрустку скоринку, вимкніть духовку, відчиніть дверцята й залиште в ній хліб ще на 20 хвилин.


ЧИМ ЦІКАВИЙ ЦЕЙ РЕЦЕПТ?


Це наочний приклад того, яким корисним є відпочинок для тіста. Можете робити саме так, як описано, або частково давати відпочивати тісту під час замішування. Ви побачили, що перебування в холоді додає майбутньому хлібові основних характеристик: забезпечує аромат, смак, тривале зберігання, чудову текстуру м'якуша та скоринки. Цей рецепт найпростіший. Якщо ви ніколи не пекли хліб, почніть саме з нього.


ВАРІАЦІЇ


У цей хліб я поклав невелику кількість цільнозернового борошна, щоб посилити смак, але ви можете взяти більше, а також додати насіння, підсолоджувачі, горіхи тощо. Не існує меж.

Формуйте тісто як хочете: спробуйте зробити пампушки або додайте 400-420 г води й спечіть перепічки без замішування.

 

Чіабата

Скільки ферменту можна використовувати для випікання хліба? Ті види, про які ми говорили досі, потребували менше закваски, ніж борошна, але чи існують обмеження?

Ні. Часто запитують про співвідношення кількості дріжджів і закваски... а правда полягає в тому, що нема точної відповіді, тому що, коли ви використовуєте закваску (або на дріжджах, або натуральну), насправді вона і стає хлібом.

П'ятикратне збільшення кількості дріжджів стане катастрофою, а із закваскою так чинити цілком можливо, і результат перевершить ваші сподівання!

Класичний рецепт чіабати показовий, тому що, відповідно до нього, майже все борошно використовують під час першого замішування. Під час останнього замішування до великої кількості густої закваски (вона називається бігою) додають трохи борошна й багато води. Густе тісто важко розминати руками. Тому для того, щоб спекти цей хліб удома, я вирішив використати рідку закваску, адже це спрощує процес.

Зверніть особливу увагу на велику кількість закваски й на те, що в тісто не кладуть дріжджів. Спостерігайте, як змінюється консистенція тіста (на початку воно трохи рідкіше за густий бешамель), коли складаєте його частинами під час скисання.

Інгредієнти

(для трьох чіабат)


Пуліш

• 

• 

• 

протягом 3 годин 7 г

Готове тісто

• 

• 

• 

• 

Приготуйте пуліш (опару) за кімнатної температури (20-22°C) з додаванням дріжджів у кількості, зазначеній у таблиці, відповідно до часу (влітку трохи зменште кількість дріжджів).

Розчиніть дріжджі у воді, всипте борошно й помішайте ложкою кілька хвилин, поки маса стане однорідною. Пуліш вважають готовим, коли він майже втричі збільшиться в об'ємі й стане дірчастим. Тільки-но це станеться, додайте всі інші інгредієнти й перемішайте. Якщо тісто вийде липким, можна вдатися до кількох варіантів дій. Можна розмішувати його дерев'яною лопаточкою або ложкою циклами по 15-20 секунд з п'ятихвилинними інтервалами протягом пів години.

Ще один простий спосіб – трохи занурити руку в тісто і скласти його. Складайте таким чином по п'ять разів з 10-хвилинними інтервалами протягом пів години. В обох випадках ви помічатимете: тісто збільшується щоразу, як ви знову вдаєтеся до маніпуляцій з ним. Нарешті, якщо ви бодай трохи знайомі з технікою французького замішування, не цурайтеся роботи на столі; тісто спочатку буде трохи липким, але за 3-4 хвилини замішування набуде бажаної консистенції. Тож далі працюйте з ним протягом 10 хвилин поспіль або по кілька хвилин з п'ятихвилинними інтервалами протягом чверті години.

Після замішування за будь-яким з трьох запропонованих способів перекладіть тісто в лоток або прямокутний контейнер, змащений олією, і, дотримуючись послідовності, складіть утричі так, ніби воно є триптихом або аркушем паперу, який ви збираєтеся покласти в конверт. Це надасть текстурності й густоти навіть найм'якшому тісту. Повторіть операцію за пів години (або менше, якщо бачите, що тісто безконтрольно розповзається по лотку); зачекайте годину та ще раз повторіть. Дайте тісту ще пів години, щоб воно помітно збільшилося в об'ємі.

Після цього викладіть на рясно посипаний борошном стіл, обережно сформуйте прямокутник, розріжте на три поздовжні смужки й покладіть кожну з них на папір для випікання. Тісто має бути схожим на надутий матрац. Якщо воно не досить наповнене газом, потримайте його так ще пів години.

Щойно дочекаєтесь, коли воно значно збільшиться в об'ємі, нагрійте духовку до 250°C. За кілька хвилин до того, як поставити тісто в піч, злегка притисніть його пальцями; так пухирці стануть більш нерівномірними. Помістіть чіабати над розпеченим піддоном духовки. Випікайте 15-20 хвилин за температури 250°C до появи красивого золотавого кольору. Коли чіабати трохи підрум'яняться, зменште температуру до 220°C і випікайте ще 15-20 хвилин (усього 35 хвилин); після цього вимкніть духовку й залиште їх усередині з відчиненими дверцятами ще на 10 хвилин. Вийміть й остудіть. Розріжте одну готову холодну чіабату і зверніть увагу на товщину скоринки: смачна хрустка скоринка має товщину принаймні 2-3 міліметри.


ЧИМ ЦІКАВИЙ ЦЕЙ РЕЦЕПТ?


У ньому показано, що кількість використовуваного ферменту необмежена. Завдяки цьому рецепту ви навчитеся готувати пуліш і працювати з негустим тістом.


ВАРІАЦІЇ


Спробуйте замінити дріжджову закваску рідкою натуральною: чіабата стане запашнішою. Додайте трохи оливкової олії (можна навіть ароматизованої). Розрізавши тісто на поздовжні смужки, розділіть кожну на невеликі окремі кульки для особливої вечері: якщо один бік кульки занурите у воду, а потім – у насіння, такий хліб перевершить будь-які ваші сподівання.

Багет

Багет – мабуть, найпоширеніший сорт хліба, однак його і найпростіше зіпсувати. Щоб спекти смачний багет, ми, по-перше, використовуватимемо рідку закваску – пуліш, а по-друге, формуватимемо за кілька кроків з паузами між ними. Важливий урок: якщо хочете спекти хліб особливої форми, зробіть паузи між окремими кроками під час формування.

Скуштуйте трохи рідкої закваски, коли вона буде готова, – ви відчуєте чітку молочну ноту. Це м'який присмак молочної кислоти, який залишається в роті й після того, як ви проковтнете останній окраєць хліба. Крім того, рідка закваска дає меншу кількість глютену в тісті, але достатню для того, щоб воно легко розтягувалося й готовий хліб був дірчастим і пухким. Випікання смачного багета вимагає певних навичок, як і приготування рису або тортильї з картоплею.

Не впадайте у відчай, якщо першого разу хліб не буде досконалий. І дуже важливо: чимало людей нарікає на те, що надрізи багета не відкриваються належним чином, і вони не знають, як ці надрізи виконувати, – а насправді це не має такої ваги. Значно важливішим є формування, ферментація й духова піч, у якій ви забезпечите високу вологість.

Інгредієнти

(для 6 або 7 багетів)


Пуліш

• 

• 

• 

Остаточне тісто

• 

• 

• 

• 

• 

Приготуйте пуліш за кімнатної температури (приблизно 20-22°C) з кількістю дріжджів, зазначеною в таблиці відповідно до часу (влітку зменште кількість дріжджів). Розчиніть дріжджі у воді, всипте борошно й перемішайте ложкою протягом кількох хвилин, поки маса стане однорідною. Пуліш буде готовий, коли майже втричі збільшиться в об'ємі й стане дірчастим. Після цього додайте решту інгредієнтів, крім солі.

У вас повинно вийти дещо липке тісто, яке не зберігає форму кулі. Дайте йому відпочити 10-15 хвилин, додайте сіль і місіть. Навіть якщо вам важко, не додавайте борошна: тісто має трохи прилипати до столу. Можете місити складаючи або за французьким методом, описаним у першому розділі: кидайте тісто на стіл, а тоді розтягуйте і складайте від себе. Не варто місити 10 хвилин поспіль, можете робити невеликі перерви по кілька хвилин, так теж згодиться. Наприкінці тісто має стати гладким і блискучим. Залиште на дві з половиною – три години, поки воно вдосталь не збільшиться в об'ємі. Потім наріжте шматочками приблизно 180 г кожен: намагайтеся не нарізати дуже дрібно.

Формуватимемо у два етапи. Переконайтеся, що на столі нема надлишку борошна, бо воно може потрапляти в складки й заважати хлібові пропікатися. Спочатку згорніть тісто. Повторіть цю операцію з кожним шматочком і залиште утворені рулетики підніматися на 15 хвилин, накривши їх тканиною або плівкою (щоб не утворювалася кірка). Щойно спливе цей час, знову складіть кожен шматочок, згорніть і добре запечатайте кінчиками пальців; уникайте потрапляння борошна в складку; утворіть подобу губи з тіста, загорнуту на вас. Тоді знову складіть тісто, але цього разу запечатайте основою долоні, як пиріжок: виконуйте дрібні удари основою долоні, ніби створюєте шов, запечатуючи складки.

Дуже важливо, щоб ви відчували складку на шматку й виконували шов на ній. Нарешті розкачайте на столі руками вже сформований багет, легенько натискаючи від центру і поступово доходячи до країв. Якщо вам подобаються рум'яні окрайчики, можете загострити багети на кінчиках, міцніше притискаючи їх до столу під час розкочування. Пам'ятайте, що довжина багетів має бути приблизно 40 см для духовки завширшки 60 см. Як орієнтир застосовуйте деко духовки.

Розкладіть сформовані багети на посипаній борошном тканині складкою донизу й утворіть складки з тканини, які розмежовуватимуть багети. Дайте їм піднятися протягом півтори години. Це найважливіший момент приготування багета: якщо він перекисне, надріз не відкриється; а якщо ферментація буде недостатньою, вона триватиме в духовці й надріз трісне. Тісто повинно збільшитися, але ні в якому разі не подвоїтися в об'ємі; воно має скидатися на надутий матрац і бути трохи легшим за зефір. Перемістіть багети на папір для випікання за допомогою дошки або листа. Покладіть їх складками вниз. Відстань між ними має бути не менше ніж 5 см, аби багети добре пропеклися з боків. Гострим лезом (або зазубленим ножем) виконайте надрізи по уявній поздовжній осі через 10-15 см, почавши за кілька сантиметрів від зовнішнього краю.

Надрізайте тісто, не натискаючи (можете дуже обережно тримати багет другою рукою), ковзаючи нахиленим лезом (нахил близько 30°). Перш ніж поставити багети в духовку, можете їх пропарити, щоб дістати тонку й блискучу скоринку (багет ліворуч на фото зі с. 93), або залиште такими як є (багет праворуч). Випікайте протягом 25-35 хвилин за високої вологості. Час буде залежати від духовки, вашої кліматичної зони й вашого смаку стосовно хрусткості скоринки. Протягом перших 5-10 хвилин не використовуйте верхній нагрівач: за можливості увімкніть лише нижній. Вийміть багети з духовки й дайте їм охолонути на решітці.


ЧИМ ЦІКАВИЙ ЦЕЙ РЕЦЕПТ?


Він навчає одночасного використання доброї закваски й дріжджів. Тут продемонстровано основи формування: поєднання відпочинку, обережності, рішучості й терпіння. Класика.


ВАРІАЦІЇ


Перш за все постарайтеся знайти смачне кремоподібне біле борошно, мелене на жорнах; можете використовувати лише його або змішати зі звичайним хлібним. І чом би не додати цільнозернове або житнє борошно?

 

Дивіться також:

Як виробляють оранжеві вина? Читайте у фрагменті книги Amber Revolution.

"Netflix багато втрачає!" – шеф-кухарка Оля Геркулес про українську кухню.

Хліб
Рецепти
Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Зеленський може зустрітися з Трампом вже "найближчими днями"
24tv
2025-12-26T09:27:30Z
Ексголова Державної судової адміністрації почав відбувати покарання
УкраинФорм
2025-12-26T09:27:19Z
Санкції завадили російським планам в енергетиці: у Москві зробили зізнання
24tv
2025-12-26T09:18:15Z
Захарова попередила Польщу про "наслідки" за закриття консульства РФ у Гданську
Европейская правда
2025-12-26T09:15:20Z
Близько 700 справ за рік: у Казахстані переслідують учасників війни проти України
ГЛАВКОМ NET
2025-12-26T09:15:02Z
В німецькому Бундестазі підтримали заклик до боротьби із самотністю
Европейская правда
2025-12-26T09:09:37Z
Дуже показовий момент, – аналітик розібрав наслідки удару Storm Shadow по НПЗ у Новошахтинську
24tv
2025-12-26T09:06:46Z
Поштову службу Франції напередодні Різдва атакували проросійські хакери
Европейская правда
2025-12-26T09:03:12Z
Правопис української мови оновиться? У Раді зареєстровано проєкт постанови
ГЛАВКОМ NET
2025-12-26T09:00:13Z
В Естонії український ансамбль «Воля» дипломатів зі святом Різдва
УкраинФорм
2025-12-26T09:33:15Z
Чи гріх святкувати Новий рік: думка ПЦУ про гучні застілля та феєрверки
24tv
2025-12-26T09:33:10Z
Вітання до свята Собору Пресвятої Богородиці та днем ангела Марії: листівки і побажання
24tv
2025-12-26T09:30:57Z
Японія розробила рекордний оборонний бюджет через загрози з боку Китаю
Украинская правда
2025-12-26T09:27:33Z
Зеленський нагородив ще 607 військових, з них 249 - посмертно
УкраинФорм
2025-12-26T09:24:11Z
Польські розробники представили розвідувально-ударні комплекси Gladius
InternetUA
2025-12-26T09:21:21Z
Українські зброярі зможуть залучати лізинг під 5% річних - Міноборони
УкраинФорм
2025-12-26T09:18:37Z
Війна вимірюється не кілометрами: військовий експерт підсумував кампанію 2025 року
24tv
2025-12-26T09:18:09Z
Як українською сказати "подкаблучник": названо чотири влучні фрази
GlavRed
2025-12-26T09:09:49Z
Графік відключення світла на 27 грудня в Кіровоградській області: оголошено про багатогодинні знеструмлення
Политека
2025-12-26T09:30:41Z
Під Севастополем в районі аеродрому «Кача» вночі пролунали два вибухи - соцмережі
УкраинФорм
2025-12-26T09:30:13Z
"Багато поранених": Денисенко потрапила під обстріл РФ на Різдво
GlavRed
2025-12-26T09:27:28Z
Генштаб: На фронті 121 зіткнення з ворогом, 28 з них на Покровському напрямку
Украинская правда
2025-12-26T09:27:04Z
DeepState: росіяни намагаються закріпитися в Дронівці
Украинская правда
2025-12-26T09:24:33Z
У Києві мешканці багатоповерхівки вже півтора місяця живуть без опалення та гарячої води після удару дрона
VGorode
2025-12-26T09:21:05Z
Великий сюрприз для росіян: як влаштована нова оборонна лінія ЗСУ на небезпечних ділянках фронту
Фокус
2025-12-26T09:15:05Z
Карта бойових дій в Україні станом на 26 грудня 2025 року
ГЛАВКОМ NET
2025-12-26T09:09:53Z
Таропрогноз на 26 грудня 2025 року для всіх знаків зодіаку
TSN
2025-12-26T09:06:45Z
Температура як на Сицилії: Ісландія вразила аномальним теплом перед Різдвом
24tv
2025-12-26T09:21:26Z
Китайський гороскоп на завтра 27 грудня: Собакам - провина, Півням - проблеми
GlavRed
2025-12-26T09:09:49Z
Як стилізувати вишиванку на Новий рік: ідеї для образів без зайвої "театральності"
24tv
2025-12-26T09:09:33Z
Працює краще за оцет і соду: названо засіб, який допоможе ефективно прочистити злив
24tv
2025-12-26T08:27:30Z
Конденсат на вікнах — що робити: допоможе копійчаний спосіб
TSN
2025-12-26T08:18:05Z
Хто зі знаків зодіаку поїде в омріяну подорож у січні 2026 року
24tv
2025-12-26T08:03:07Z
Гороскоп на завтра 27 грудня: Ракам - неприємності, Водоліям - гість
GlavRed
2025-12-26T07:27:53Z
Любителям all inclusive сподобається: маловідома країна Африки стає новим трендом у туристів
24tv
2025-12-26T07:15:49Z
Гороскоп Таро на завтра 27 грудня: Левам - послідовність, Дівам - новий етап
GlavRed
2025-12-26T07:06:45Z
Арнольд Шварценеггер возз'єднався з эксдружиною після скандального розлучення
GlavRed
2025-12-26T09:27:00Z
Їх наспівували всі: 5 пісень, які "підірвали" ТікТок у 2025 році
24tv
2025-12-26T09:03:38Z
Його всі знають, але не всі бачили: всесвітньо відомий серіал, якому вже 35 років
24tv
2025-12-26T09:03:35Z
Netflix презентував трейлер «Вершина» з акторкою Шарліз Терон
УкраинФорм
2025-12-26T09:03:33Z
У мережі з'явились чутки, що Дзідзьо вперше став батьком: кума співака відреагувала
24tv
2025-12-26T09:00:23Z
У путіністки Валерії померла дитина - що сталося
GlavRed
2025-12-26T08:39:38Z
"Копія батька": син Тіни Кароль зробив несподіваний сюрприз мамі на Різдво
GlavRed
2025-12-26T08:39:15Z
Понад 30 мільйонів переглядів за кілька днів: монгольський "Jingle Bells" підірвав мережу
24tv
2025-12-26T08:33:03Z
"Це крінж": колишній "Холостяк" засудив артистів, які переспівують російськомовні треки українською
Фокус
2025-12-26T08:27:21Z
Контрастний душ: проста звичка, яка запускає серце, судини та енергію з ранку
Знай
2025-12-26T07:51:28Z
Боротьба із запаленням через їжу: продукти, що захищають організм
Знай
2025-12-26T05:51:21Z
Медичні прориви-2025: навчилися «ремонтувати» ДНК, перемогли глухоту та зараження ВІЛ
Комсомольская правда
2025-12-26T05:06:20Z
У МОЗ пояснили, чому виникають несприятливі події після вакцинації
УкраинФорм
2025-12-26T03:39:28Z
Оцінювання для встановлення інвалідності з 2026 року будуть обов'язково фіксувати на аудіо
24tv
2025-12-25T19:09:42Z
Без хімії та отрути: досвідчені господині розповіли, як відлякати мишей і щурів
24tv
2025-12-25T14:09:35Z
Як спалити "святкові" калорії: дієтологи поділилися перевіреним способом
Знай
2025-12-25T12:51:14Z
Секретний лайфхак: що засипати у взуття, щоб ноги були в теплі навіть при -10 градусах
24tv
2025-12-25T11:27:45Z
Пухлина головного мозку політв’язня Тофіка Абдулгазієва виявилася злоякісною
УкраинФорм
2025-12-25T11:15:10Z
На Вінниччині намолотили близько 5,2 мільйона тонн зернових
УкраинФорм
2025-12-26T09:33:36Z
"Комуналка" з 1 січня: скільки платитимемо за світло, газ та воду у 2026 році
Хвиля
2025-12-26T09:30:25Z
В окремих областях 26 грудня 2025 року введено аварійні відключення світла
ГЛАВКОМ NET
2025-12-26T09:27:04Z
Російські обстріли залишили без світла п’ять областей України – Міненерго
ГЛАВКОМ NET
2025-12-26T09:12:02Z
Енергетик пояснив, чому українцям продовжують відключати світло
TSN
2025-12-26T09:06:45Z
Як планували не вийде: тепер Росія не зможе збільшити видобуток газу
24tv
2025-12-26T09:03:44Z
Компанія Waymo вдруге за тиждень призупинила роботу безпілотних таксі у Сан-Франциско
УкраинФорм
2025-12-26T09:03:40Z
Дефіцит продуктів у Києві: популярний товар став обмежений на українському ринку, в чому причина
Политека
2025-12-26T09:00:32Z
Графік відключення газу з 26 до 29 грудня у Житомирській області: кому доведеться залишитися без постачання
Политека
2025-12-26T08:51:03Z
В Кореї запровадять спеціальну процедуру під час покупки смартфона
24tv
2025-12-26T09:27:31Z
Чи справді Ісус народився 25 грудня: що кажуть вчені
TSN
2025-12-26T09:06:41Z
Вкрав у криптобіржі і програв $6 млн в азартні ігри: в США розкрили деталі гучного кіберпограбування
InternetUA
2025-12-26T09:03:40Z
Велика українська енциклопедія забезпечує доступ до перевірених знань про Україну
УкраинФорм
2025-12-26T09:03:28Z
Сатурн вимагає дисципліни: загальний гороскоп на 2026 рік для всіх знаків зодіаку
Комсомольская правда
2025-12-26T08:48:27Z
Боїться води, як кіт: чому стелс-бомбардувальнику B-2 було важко літати в дощ
InternetUA
2025-12-26T08:48:24Z
Лише одна людина спускалася до "Воріт пекла" в Туркменістані: що з нею сталося
Фокус
2025-12-26T08:42:23Z
Очі північних оленів роблять щось неймовірне, коли приходить зима
Фокус
2025-12-26T08:42:10Z
Чи шкідливо залишати смартфон на зарядці на ніч: пояснення експертів
InternetUA
2025-12-26T08:30:33Z
Українцям запропонували Skoda Octavia з новорічними знижками
ЗаРулем
2025-12-26T09:30:35Z
Bentley Flying Spur Speed ​​встановив зимовий рекорд кола
AutoCentre
2025-12-26T09:09:29Z
Tesla серед лідерів: які вживані авто стали найпопулярнішими серед українців
24tv
2025-12-26T09:03:16Z
Повний привід вже в базі: на ринок виходить новий Ford Bronco за ціною від $32 500
ЗаРулем
2025-12-26T07:09:46Z
Suzuki показала одразу п’ять новинок: одна з них вразила дизайном
AutoCentre
2025-12-26T07:09:39Z
Рідкісний чотиридверний Nissan Skyline GT-R, про який ви навіть не здогадувалися
Топ Жир
2025-12-26T01:57:37Z
Вона отримала 3,5 тисячі доларів за знищений турбодвигун Audi, а її адвокати забрали майже 2 мільйони
Топ Жир
2025-12-26T00:12:28Z
Можливий вигляд меншого позашляховика Bentley вже викликає суперечки
Топ Жир
2025-12-25T22:27:46Z
Водії у Північній Кароліні постійно порушують правило, про яке навіть не здогадуються
Топ Жир
2025-12-25T21:09:04Z
«Олександрійський маніяк» отримав довічне за серію вбивств і розбійних нападів
УкраинФорм
2025-12-26T09:33:54Z
У столиці затримано кілера ФСБ, який намагався вбити офіцера ГУР
ГЛАВКОМ NET
2025-12-26T09:33:35Z
У військовій частині в Уссурійську пролунали два вибухи – джерело
УкраинФорм
2025-12-26T09:33:16Z
Вибухи у Волгограді: у Міноборони РФ кажуть, що збили аж 34 дрони
TSN
2025-12-26T09:09:39Z
Росіяни вдарили по портах, суднах та залізниці: наслідки атаки на південь України та Волинь
TSN
2025-12-26T08:51:00Z
Росія всю ніч атакувала порти Одещини: пошкоджені елеватори та іноземні судна
УкраинФорм
2025-12-26T08:39:58Z
Росіяни атакували енергооб’єкт ДТЕК на півдні Одещини
УкраинФорм
2025-12-26T08:27:20Z
Удару РФ по п’ятиповерхівці: у Чернігові завершили аварійно-рятувальну операцію
УкраинФорм
2025-12-26T08:18:54Z
Удар по багатоповерхівці в Чернігові 25 грудня: є загибла, постраждало 10 людей
ГЛАВКОМ NET
2025-12-26T07:57:56Z
Дембеле визнаний найкращим спортсменом Франції у 2025 році
Football.ua
2025-12-26T09:21:23Z
Шоумен Джейк Пол увірвався в топ-5 найбагатших боксерів світу: які місця в Усика та Кличків
24tv
2025-12-26T09:18:59Z
Левандовські може залишити Барселону заради Саудівської Аравії
Football.ua
2025-12-26T09:00:34Z
Рік переворотів: підсумки 2025 в англійському футболі
Football.ua
2025-12-26T08:51:01Z
Челсі зберігає інтерес до Моргана Роджерса – Романо
Football.ua
2025-12-26T08:48:39Z
Наполі готує нову угоду для Конте
Football.ua
2025-12-26T08:36:46Z
Гаджиєв став автором одного з найпізніших дублів в історії УПЛ
Football.ua
2025-12-26T08:24:01Z
52-річний "Президент", який кинув виклик Усику, зазнав першої поразки у кар'єрі
24tv
2025-12-26T08:06:52Z
Триразовий володар "Золотого м’яча" назвав безапеляційно найкращого футболіста сучасності
24tv
2025-12-26T08:06:35Z