MY.UAНовини
Хліб, багет і чіабата: Три простих рецепти, які легко повторити вдома
Хліб, багет і чіабата: Три простих рецепти, які легко повторити вдома

Хліб, багет і чіабата: Три простих рецепти, які легко повторити вдома

У видавництві Vivat вийшла книга "Домашній хліб" іспанського фудблогера Ібана Ярса. Випікання хліба – його особливе захоплення, тому у цьому виданні він ділиться з читачами своїми секретами приготування, які стануть в нагоді і пекарам-аматорам, і зовсім новачкам у цій справі.

"Ми випікаємо хліб удома, тому що цей процес викликає певні емоції, і лише іноді — тому що нам не подобається хліб, який можна купити в крамниці. Але перш за все ми готуємо його, коли є час, і тому, що нам це подобається. Занурення рук у теплу суміш борошна й води може давати неймовірну втіху", – пише Ібан Ярса. 

Книжка поділена на 2 частини. В першій розповідається про техніки випікання хліба, інгредієнти та процеси, які з цим пов'язанні, а у другій частині теоретичні знання втілюються у рецептах. 

Пропонуємо спробувати кілька з них, щоб переконатися, що домашній хліб – це не так складно, як може здаватись, а ще це смачно і точно принесе вам задоволення від процесу:

Простий хліб без замішування

Для того щоб спекти смачний хліб, треба навчитися правильно його замішувати. Адже іноді ми, не в змозі цього виконати, впадаємо у відчай. Головна наука, яку слід засвоїти: відпочинок також допомагає замісити тісто. Перш ніж опанувати всі техніки замішування, наведені в першому розділі, насолодіться самим процесом. Просто дайте можливість часу виконати свою справу. Для цього потрібні певні умови: тісто повинно містити достатню кількість води, тому не бійтеся додавати її трохи більше, ніж зазначено в рецепті. За добу, протягом якої тісто перебуватиме в холодильнику, утвориться глютен, а крім того, хліб набуде запаху, смаку, здатності до зберігання й утворення скоринки (усьому цьому сприятиме відпочинок у холоді).

Цей рецепт – свідчення того, як відпочинок допомагає у приготуванні: завдяки йому хліб набуває аромату й належної консистенції, що полегшує вимішування. Більшість видів тіста із цієї книжки бажано залишати на ніч у холодильнику: ви дістанете запашний хліб з довгим терміном зберігання.

Так чинять у великих пекарнях, про які ми поговоримо згодом. Перебування в холоді є головним секретом випікання.

Приготування такого хліба полегшує ще й те, що його не потрібно формувати, – отже, якщо не вмієте цього робити, вам не доведеться ні перед ким виправдовуватися. Просто розріжте тісто вздовж навпіл і спірально скрутіть утворені «язики», спершу зануривши кожен в насіння. Співвідношення зусилля / задоволення під час приготування цього хліба досить сприятливе. Насолоджуйтеся і спробуйте всі варіанти, які спадуть вам на думку. Пам'ятайте лише про три умови: достатня кількість води в тісті, один день у холодильнику й правильне випікання.

Інгредієнти

(для двох батонів)


• Хлібне борошно 475 г

• 

• 

• 

• 

• 

Позаяк ви не будете замішувати, розчиніть дріжджі в теплій воді (близько 25°C). Енергійно змішайте всі інгредієнти однією рукою – чудова ідея, щоб зберегти чистою другу руку (можливо, вам знадобиться вільна рука для чогось іншого – наприклад, щоб обертати миску). Тісто вийде липким – так і треба. Якщо цього не станеться, долийте води. Дайте тісту відпочити протягом 5 хвилин у мисці, а потім складіть його один раз: візьміть тісто рукою, ніби лопаткою, обережно розтягніть і складіть удвічі.

Накрийте миску герметичною кришкою (або скористайтеся плівкою), щоб тісто не підсохло, і одразу помістіть ємність у холодильник. Залежно від температури доцільно поставити миску на нижню (якщо температура надто низька) чи на верхню (якщо ви часто відкриваєте холодильник) полицю.

Важливо поставити тісто в холодильник на початку ферментації. Наступного дня воно збільшиться в об'ємі. (Якщо все ж таки не збільшиться, залиште його на годину за кімнатної температури.) Обережно обваляйте тісто в насипаному на столі борошні й сформуйте прямокутник. Розріжте його на дві повздовжні частини однакового розміру.

Щоб прикрасити утворені батони, покладіть кожен спочатку на вологу тканину, а тоді на шар насипаного насіння, потім розташуйте на листі паперу для випікання на певній відстані один від одного. Обережно скрутіть батони, щоб вони набули форми спіралі. Залиште ще на кілька годин для збільшення в об'ємі. Далі поставте в духовку, розігріту до 250°C, і створіть джерело пари, наливши пів склянки води в гарячий металевий піддон, розміщений на дні
печі.

За 10 хвилин зменште температуру до 220°C, вийміть піддон і випікайте ще 25 хвилин. Якщо хочете дістати хрустку скоринку, вимкніть духовку, відчиніть дверцята й залиште в ній хліб ще на 20 хвилин.


ЧИМ ЦІКАВИЙ ЦЕЙ РЕЦЕПТ?


Це наочний приклад того, яким корисним є відпочинок для тіста. Можете робити саме так, як описано, або частково давати відпочивати тісту під час замішування. Ви побачили, що перебування в холоді додає майбутньому хлібові основних характеристик: забезпечує аромат, смак, тривале зберігання, чудову текстуру м'якуша та скоринки. Цей рецепт найпростіший. Якщо ви ніколи не пекли хліб, почніть саме з нього.


ВАРІАЦІЇ


У цей хліб я поклав невелику кількість цільнозернового борошна, щоб посилити смак, але ви можете взяти більше, а також додати насіння, підсолоджувачі, горіхи тощо. Не існує меж.

Формуйте тісто як хочете: спробуйте зробити пампушки або додайте 400-420 г води й спечіть перепічки без замішування.

 

Чіабата

Скільки ферменту можна використовувати для випікання хліба? Ті види, про які ми говорили досі, потребували менше закваски, ніж борошна, але чи існують обмеження?

Ні. Часто запитують про співвідношення кількості дріжджів і закваски... а правда полягає в тому, що нема точної відповіді, тому що, коли ви використовуєте закваску (або на дріжджах, або натуральну), насправді вона і стає хлібом.

П'ятикратне збільшення кількості дріжджів стане катастрофою, а із закваскою так чинити цілком можливо, і результат перевершить ваші сподівання!

Класичний рецепт чіабати показовий, тому що, відповідно до нього, майже все борошно використовують під час першого замішування. Під час останнього замішування до великої кількості густої закваски (вона називається бігою) додають трохи борошна й багато води. Густе тісто важко розминати руками. Тому для того, щоб спекти цей хліб удома, я вирішив використати рідку закваску, адже це спрощує процес.

Зверніть особливу увагу на велику кількість закваски й на те, що в тісто не кладуть дріжджів. Спостерігайте, як змінюється консистенція тіста (на початку воно трохи рідкіше за густий бешамель), коли складаєте його частинами під час скисання.

Інгредієнти

(для трьох чіабат)


Пуліш

• 

• 

• 

протягом 3 годин 7 г

Готове тісто

• 

• 

• 

• 

Приготуйте пуліш (опару) за кімнатної температури (20-22°C) з додаванням дріжджів у кількості, зазначеній у таблиці, відповідно до часу (влітку трохи зменште кількість дріжджів).

Розчиніть дріжджі у воді, всипте борошно й помішайте ложкою кілька хвилин, поки маса стане однорідною. Пуліш вважають готовим, коли він майже втричі збільшиться в об'ємі й стане дірчастим. Тільки-но це станеться, додайте всі інші інгредієнти й перемішайте. Якщо тісто вийде липким, можна вдатися до кількох варіантів дій. Можна розмішувати його дерев'яною лопаточкою або ложкою циклами по 15-20 секунд з п'ятихвилинними інтервалами протягом пів години.

Ще один простий спосіб – трохи занурити руку в тісто і скласти його. Складайте таким чином по п'ять разів з 10-хвилинними інтервалами протягом пів години. В обох випадках ви помічатимете: тісто збільшується щоразу, як ви знову вдаєтеся до маніпуляцій з ним. Нарешті, якщо ви бодай трохи знайомі з технікою французького замішування, не цурайтеся роботи на столі; тісто спочатку буде трохи липким, але за 3-4 хвилини замішування набуде бажаної консистенції. Тож далі працюйте з ним протягом 10 хвилин поспіль або по кілька хвилин з п'ятихвилинними інтервалами протягом чверті години.

Після замішування за будь-яким з трьох запропонованих способів перекладіть тісто в лоток або прямокутний контейнер, змащений олією, і, дотримуючись послідовності, складіть утричі так, ніби воно є триптихом або аркушем паперу, який ви збираєтеся покласти в конверт. Це надасть текстурності й густоти навіть найм'якшому тісту. Повторіть операцію за пів години (або менше, якщо бачите, що тісто безконтрольно розповзається по лотку); зачекайте годину та ще раз повторіть. Дайте тісту ще пів години, щоб воно помітно збільшилося в об'ємі.

Після цього викладіть на рясно посипаний борошном стіл, обережно сформуйте прямокутник, розріжте на три поздовжні смужки й покладіть кожну з них на папір для випікання. Тісто має бути схожим на надутий матрац. Якщо воно не досить наповнене газом, потримайте його так ще пів години.

Щойно дочекаєтесь, коли воно значно збільшиться в об'ємі, нагрійте духовку до 250°C. За кілька хвилин до того, як поставити тісто в піч, злегка притисніть його пальцями; так пухирці стануть більш нерівномірними. Помістіть чіабати над розпеченим піддоном духовки. Випікайте 15-20 хвилин за температури 250°C до появи красивого золотавого кольору. Коли чіабати трохи підрум'яняться, зменште температуру до 220°C і випікайте ще 15-20 хвилин (усього 35 хвилин); після цього вимкніть духовку й залиште їх усередині з відчиненими дверцятами ще на 10 хвилин. Вийміть й остудіть. Розріжте одну готову холодну чіабату і зверніть увагу на товщину скоринки: смачна хрустка скоринка має товщину принаймні 2-3 міліметри.


ЧИМ ЦІКАВИЙ ЦЕЙ РЕЦЕПТ?


У ньому показано, що кількість використовуваного ферменту необмежена. Завдяки цьому рецепту ви навчитеся готувати пуліш і працювати з негустим тістом.


ВАРІАЦІЇ


Спробуйте замінити дріжджову закваску рідкою натуральною: чіабата стане запашнішою. Додайте трохи оливкової олії (можна навіть ароматизованої). Розрізавши тісто на поздовжні смужки, розділіть кожну на невеликі окремі кульки для особливої вечері: якщо один бік кульки занурите у воду, а потім – у насіння, такий хліб перевершить будь-які ваші сподівання.

Багет

Багет – мабуть, найпоширеніший сорт хліба, однак його і найпростіше зіпсувати. Щоб спекти смачний багет, ми, по-перше, використовуватимемо рідку закваску – пуліш, а по-друге, формуватимемо за кілька кроків з паузами між ними. Важливий урок: якщо хочете спекти хліб особливої форми, зробіть паузи між окремими кроками під час формування.

Скуштуйте трохи рідкої закваски, коли вона буде готова, – ви відчуєте чітку молочну ноту. Це м'який присмак молочної кислоти, який залишається в роті й після того, як ви проковтнете останній окраєць хліба. Крім того, рідка закваска дає меншу кількість глютену в тісті, але достатню для того, щоб воно легко розтягувалося й готовий хліб був дірчастим і пухким. Випікання смачного багета вимагає певних навичок, як і приготування рису або тортильї з картоплею.

Не впадайте у відчай, якщо першого разу хліб не буде досконалий. І дуже важливо: чимало людей нарікає на те, що надрізи багета не відкриваються належним чином, і вони не знають, як ці надрізи виконувати, – а насправді це не має такої ваги. Значно важливішим є формування, ферментація й духова піч, у якій ви забезпечите високу вологість.

Інгредієнти

(для 6 або 7 багетів)


Пуліш

• 

• 

• 

Остаточне тісто

• 

• 

• 

• 

• 

Приготуйте пуліш за кімнатної температури (приблизно 20-22°C) з кількістю дріжджів, зазначеною в таблиці відповідно до часу (влітку зменште кількість дріжджів). Розчиніть дріжджі у воді, всипте борошно й перемішайте ложкою протягом кількох хвилин, поки маса стане однорідною. Пуліш буде готовий, коли майже втричі збільшиться в об'ємі й стане дірчастим. Після цього додайте решту інгредієнтів, крім солі.

У вас повинно вийти дещо липке тісто, яке не зберігає форму кулі. Дайте йому відпочити 10-15 хвилин, додайте сіль і місіть. Навіть якщо вам важко, не додавайте борошна: тісто має трохи прилипати до столу. Можете місити складаючи або за французьким методом, описаним у першому розділі: кидайте тісто на стіл, а тоді розтягуйте і складайте від себе. Не варто місити 10 хвилин поспіль, можете робити невеликі перерви по кілька хвилин, так теж згодиться. Наприкінці тісто має стати гладким і блискучим. Залиште на дві з половиною – три години, поки воно вдосталь не збільшиться в об'ємі. Потім наріжте шматочками приблизно 180 г кожен: намагайтеся не нарізати дуже дрібно.

Формуватимемо у два етапи. Переконайтеся, що на столі нема надлишку борошна, бо воно може потрапляти в складки й заважати хлібові пропікатися. Спочатку згорніть тісто. Повторіть цю операцію з кожним шматочком і залиште утворені рулетики підніматися на 15 хвилин, накривши їх тканиною або плівкою (щоб не утворювалася кірка). Щойно спливе цей час, знову складіть кожен шматочок, згорніть і добре запечатайте кінчиками пальців; уникайте потрапляння борошна в складку; утворіть подобу губи з тіста, загорнуту на вас. Тоді знову складіть тісто, але цього разу запечатайте основою долоні, як пиріжок: виконуйте дрібні удари основою долоні, ніби створюєте шов, запечатуючи складки.

Дуже важливо, щоб ви відчували складку на шматку й виконували шов на ній. Нарешті розкачайте на столі руками вже сформований багет, легенько натискаючи від центру і поступово доходячи до країв. Якщо вам подобаються рум'яні окрайчики, можете загострити багети на кінчиках, міцніше притискаючи їх до столу під час розкочування. Пам'ятайте, що довжина багетів має бути приблизно 40 см для духовки завширшки 60 см. Як орієнтир застосовуйте деко духовки.

Розкладіть сформовані багети на посипаній борошном тканині складкою донизу й утворіть складки з тканини, які розмежовуватимуть багети. Дайте їм піднятися протягом півтори години. Це найважливіший момент приготування багета: якщо він перекисне, надріз не відкриється; а якщо ферментація буде недостатньою, вона триватиме в духовці й надріз трісне. Тісто повинно збільшитися, але ні в якому разі не подвоїтися в об'ємі; воно має скидатися на надутий матрац і бути трохи легшим за зефір. Перемістіть багети на папір для випікання за допомогою дошки або листа. Покладіть їх складками вниз. Відстань між ними має бути не менше ніж 5 см, аби багети добре пропеклися з боків. Гострим лезом (або зазубленим ножем) виконайте надрізи по уявній поздовжній осі через 10-15 см, почавши за кілька сантиметрів від зовнішнього краю.

Надрізайте тісто, не натискаючи (можете дуже обережно тримати багет другою рукою), ковзаючи нахиленим лезом (нахил близько 30°). Перш ніж поставити багети в духовку, можете їх пропарити, щоб дістати тонку й блискучу скоринку (багет ліворуч на фото зі с. 93), або залиште такими як є (багет праворуч). Випікайте протягом 25-35 хвилин за високої вологості. Час буде залежати від духовки, вашої кліматичної зони й вашого смаку стосовно хрусткості скоринки. Протягом перших 5-10 хвилин не використовуйте верхній нагрівач: за можливості увімкніть лише нижній. Вийміть багети з духовки й дайте їм охолонути на решітці.


ЧИМ ЦІКАВИЙ ЦЕЙ РЕЦЕПТ?


Він навчає одночасного використання доброї закваски й дріжджів. Тут продемонстровано основи формування: поєднання відпочинку, обережності, рішучості й терпіння. Класика.


ВАРІАЦІЇ


Перш за все постарайтеся знайти смачне кремоподібне біле борошно, мелене на жорнах; можете використовувати лише його або змішати зі звичайним хлібним. І чом би не додати цільнозернове або житнє борошно?

 

Дивіться також:

Як виробляють оранжеві вина? Читайте у фрагменті книги Amber Revolution.

"Netflix багато втрачає!" – шеф-кухарка Оля Геркулес про українську кухню.

Хліб
Рецепти
Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
"Гадючье логово" и "абсолютная ошибка": сын Байдена шокировал "мнением" об Украине
Новости Украины
2025-12-24T18:33:33Z
«Батя, я стараюсь»: где сейчас и как выглядит жена президента-беглеца Людмила Янукович
Comments UA
2025-12-24T20:12:51Z
США в ООН сделали громкое заявление: чей режим назвали нелегитимным
Comments UA
2025-12-24T06:27:47Z
"Победили сами себя": на болотах вой из-за Купянска и шлют проклятья Путину с генералами. ФОТО
Новости Украины
2025-12-24T19:57:53Z
Рютте рассказал, что не даст Путину напасть на страны НАТО
Европейская правда
2025-12-26T12:48:31Z
В окружении Трампа заговорили о возвращении бизнеса в Россию: детали
Comments UA
2025-12-26T12:36:43Z
Притула обвинил Порошенко и россиян в работе против волонтерского движения Украины
TSN
2025-12-26T10:36:21Z
В Кремле отреагировали на заявление Венса о "прорыве" в мирных переговорах
Comments UA
2025-12-23T06:27:56Z
У Трампа назвали возможные сроки окончания войны в Украине
Хвиля
2025-12-24T22:48:22Z
Когда в России ждут окончания войны: неожиданные результаты опроса
TSN
2025-12-24T22:21:41Z
Сколько выходных будет на Новый год и Рождество — официальное решение правительства
TSN
2025-12-24T14:36:47Z
Баба Ванга сделала зловещее предсказание о Путине на 2026 год
TSN
2025-12-24T22:48:33Z
Союзник Украины не на шутку напуган возможностью войны: стало известно о беспрецедентном решении
Comments UA
2025-12-25T09:42:26Z
Министр культуры Украины родила ребенка
Comments UA
2025-12-26T12:54:53Z
"Не знімати": новый мерч от Украинской правды в коллаборации с DAMIRLI
Украинская правда
2025-12-26T12:36:15Z
Украинцы с Дией могут получить выплаты на семью
Хвиля
2025-12-23T06:27:13Z
Сумы за коммуналку будут скудны: кому начислят гигантскую скидку
Знай
2025-12-25T09:33:40Z
Россияне ночью атаковали «Искандером» и 99 дронами
Комсомольская правда
2025-12-26T08:21:57Z
«Массовый побег украинских военных и прорыв армии РФ на Сумщине»: что известно
Comments UA
2025-12-23T17:06:00Z
Взрывы возле Харькова: в городе на некоторое время остановилось метро, есть раненые, один человек погиб
Новости Украины
2025-12-24T10:33:20Z
Украинцев предупредили о резком ухудшении погоды: какие регионы охватит
TSN
2025-12-25T16:48:53Z
В ВСУ назвали направление, где россияне отрезаны от логисты и массово сдаются в плен
Comments UA
2025-12-25T11:42:56Z
На выходные синоптики обещают украинцам снег и морозец
Украинская правда
2025-12-26T12:12:44Z
В Украине обновят правила регистрации и техосмотра трамваев и троллейбусов: изменения - с 2027 года
Лига
2025-12-26T11:27:51Z
Оккупанты под Купянском обманули сами себя, поверив в фейковую картину на фронте, - DeepState
Новости Украины
2025-12-23T22:00:51Z
Стало известно, какая погода будет на Сочельник и Рождество: готовьтесь к морозу!
Comments UA
2025-12-23T18:12:51Z
Есть ли еще шанс удержать Мирноград: в ВСУ сделали заявление
Comments UA
2025-12-23T13:24:23Z
Оставьте Рождество в покое: почему не нужно портить праздник глупыми нововведениями
Фокус
2025-12-25T06:15:17Z
Как эффективно прочистить слив: секретный ингредиент, работающий лучше соды и уксуса
TSN
2025-12-23T17:36:48Z
Пять вещей, которые лучше успеть сделать до 2026: потом украинцам будет сложнее
Знай
2025-12-23T04:51:11Z
День ангела 24 декабря: кого и как поздравлять с именинами
TSN
2025-12-23T22:18:09Z
Как почистить картофель в мундире за несколько секунд без ножа: простой кулинарный трюк
TSN
2025-12-26T12:09:36Z
Никогда не теряет надежды: астрологи назвали самый оптимистичный знак Зодиака
Знай
2025-12-26T11:51:34Z
Гороскоп на среду 24 декабря 2025 года
UAToday
2025-12-23T16:27:23Z
Ціни на какао різко впали, але шоколад залишається дорогим
AgroNews
2025-12-23T16:12:47Z
Пыль не будет оседать неделями: профессиональный способ уборки, который легко повторить
TSN
2025-12-23T12:06:25Z
Алла Пугачева сделала новое заявление об эмиграции
Comments UA
2025-12-23T20:51:15Z
Известная украинская певица впервые рассекретила отношения и заговорила о свадьбе
TSN
2025-12-24T08:09:51Z
Умерла звезда "Москва слезам не верит" Вера Алентова
GlavRed
2025-12-25T14:48:49Z
"Открыл мне любовь": Денисенко сделала откровенное признание о партнере на "Танцах"
GlavRed
2025-12-25T14:39:00Z
Создают ощущения вялости и пассивности: Андре Тан назвал цвета, в которых нельзя встречать Новый год
Знай
2025-12-26T12:51:01Z
Сергей Притула на милом видео спел с заметно подросшими дочками колядку на фоне елки
TSN
2025-12-26T12:36:41Z
"Иноагент" Максим Галкин удивил поздравлением с Рождеством и получил "ответку". ФОТО
Новости Украины
2025-12-25T21:06:20Z
Максим Галкин неожиданно заговорил на украинском языке в день Рождества и растрогал поздравлением
TSN
2025-12-25T09:36:03Z
Здоровые и пьяные "бугаи": певица Tayanna — о поведении украинцев в США
Фокус
2025-12-23T12:57:51Z
Атаки каждые 10 дней: в «Укрэнерго» предупредили о новой угрозе
Новости Украины
2025-12-26T12:51:27Z
Крупный украинский банк закрывает все счета украинцев: кто может остаться без денег
Знай
2025-12-25T19:12:53Z
В Украине изменились цены на картофель: сколько сейчас стоит килограмм
Знай
2025-12-24T21:12:39Z
ПриватБанк массово блокирует счета украинцев: почему и как восстановить доступ к счету
Знай
2025-12-25T03:33:03Z
Курс валют на 26 декабря: сколько стоят доллар, евро и злотый
TSN
2025-12-26T11:27:11Z
РФ может готовить новый массированный удар по энергетике: в "Укрэнерго" указали на важный нюанс
Comments UA
2025-12-26T10:12:25Z
Пенсия гарантированно вырастет на 900 гривен: кто получит больше денег
Знай
2025-12-25T15:33:17Z
Индексация пенсий: правила прохождения и дата на 2026 год
Знай
2025-12-24T04:12:08Z
С 1 января изменятся правила бронирования: какая зарплата спасет от мобилизации
Хвиля
2025-12-25T17:00:37Z
Как держать уровень сахара в норме: эти 10 простых советов спасут от серьезных проблем
Comments UA
2025-12-25T15:06:22Z
Как кофе действительно влияет на уровень сахара в крови: озвучено 4 шокирующих фактора
Comments UA
2025-12-24T06:39:56Z
"Тихий убийца" за праздничным столом: эксперты предупредили об очевидном сигнале смертельной опасности
Comments UA
2025-12-25T11:39:30Z
Можно ли вводить вакцину в участок, где есть татуировка
UAToday
2025-12-23T10:06:31Z
Суставы снова станут подвижными, как в 20: лучшие продукты для выведения соли из организма
TSN
2025-12-26T10:48:33Z
ВЛК "по кругу": что делать, если ТЦК игнорирует заключение врачей и требует новой комиссии
Хвиля
2025-12-26T10:45:46Z
Как вывести старые пятна на кухонных полотенцах: простые и рабочие методы
GlavRed
2025-12-23T09:54:45Z
Как вывести старые пятна на кухонных полотенцах: простые и рабочие методы
GlavRed
2025-12-23T09:54:31Z
Как вывести старые пятна на кухонных полотенцах: простые и рабочие методы
GlavRed
2025-12-23T09:54:12Z
Смартфоны Samsung массово подделывают: как отличить подделку от настоящего флагмана
Фокус
2025-12-24T17:18:15Z
«Запоріжсталь» відновила свою роботу – речник Запорізької ОВА
AgroNews
2025-12-25T18:09:18Z
Эту настройку важно поменять в новом смартфоне: что необходимо сделать после покупки
Фокус
2025-12-23T16:06:16Z
Starlink Илона Маска падает на Землю: появилась фотография "мертвого" спутника
Фокус
2025-12-23T12:57:27Z
«Я должен был бойкотировать вашу игру, но вы усложняете мне задачу»: Геймеры начали менять отношение к Marathon в лучшую сторону
GameMag
2025-12-26T12:33:45Z
Xiaomi анонсировала Xiaomi Watch 5 с eSIM и автономностью до 6 дней
Лига
2025-12-26T12:18:16Z
Инсайдер: Первая Call of Duty для актуальных консолей Nintendo почти готова — релиз ожидается в ближайшие месяцы
GameMag
2025-12-23T05:42:06Z
Україна зберігає лідерство на світовому ринку ягід і відкриває нові європейські ринки
AgroNews
2025-12-26T12:12:57Z
Смартфоны Xiaomi больше не получат память объемом 1 ТБ: о каких моделях речь
Фокус
2025-12-26T12:06:37Z
Тест на IQ: найдите 3 отличия на картинке мотоцикла за 20 секунд
Comments UA
2025-12-24T05:33:40Z
На украинский рынок вышел премиальный французский соперник BMW 1 Series и Audi A3
Фокус
2025-12-25T12:06:44Z
Украинец перевозил рождественскую елку на спортивном кабриолете Porsche
Фокус
2025-12-25T08:57:02Z
Toyota презентовала скоростной спортивный электрокроссовер премиум-класса
Фокус
2025-12-24T15:12:39Z
Во Львове заметили новейший заряженный кроссовер Rolls-Royce $700 000
Фокус
2025-12-24T13:12:02Z
Китайская экспансия и проверки VIN-кодов: что ждет украинских водителей в 2026 году
Хвиля
2025-12-24T12:27:05Z
Переходила границу десятки раз: пограничники остановили автомобиль с амфетамином на миллионы
TSN
2025-12-24T11:06:42Z
"Поворот не туда": за что украинских водителей массово лишают прав и денег
Хвиля
2025-12-24T04:57:31Z
Более 60% рынка в пяти областях: какие модели авто чаще всего покупали украинские водители
Хвиля
2025-12-24T00:30:18Z
Россия ударила КАБом по Запорожскому району, есть погибшие и раненые
Комсомольская правда
2025-12-26T11:54:29Z
В Киеве вооруженные мужчины захватили в заложники таксиста: подробности и фото
TSN
2025-12-25T17:36:04Z
Россию накрыл масштабный коммунальный коллапс: десятки городов замерзают из-за аварий
Новости Украины
2025-12-25T20:57:53Z
Дроны атаковали порт в Краснодарском крае РФ: возник масштабный пожар
Украинская правда
2025-12-25T10:21:40Z
Російські війська посеред дня вдарили ракетою по Умані: медики допомагають пораненим. ФОТО
Новости Украины
2025-12-26T12:27:37Z
Фобия в копилку: на горе Захар Беркут остановился подъемник – спасатели снимают людей
Comments UA
2025-12-26T11:42:12Z
Россияне уничтожили город: военный рассказал, что происходит в Волчанске
TSN
2025-12-25T05:33:09Z
Подозреваемый в убийстве 17-летнего украинца в Ирландии сомалиец подделал свой возраст
TSN
2025-12-24T20:00:59Z
Появилось видео, как патрульные в Киеве бьют огнетушителем по легковушке: в полиции объяснили ситуацию
Украинская правда
2025-12-24T14:24:57Z
Сменился лидер в рейтинге лучших боксеров мира: на каком месте Усик
Comments UA
2025-12-25T09:27:55Z
Экс-президент Украинской ассоциации футбола покинул Украину – СМИ сообщают о поддельной справке
Новости Украины
2025-12-24T20:12:26Z
Латвия не пустила в страну спортсменов России: россияне обезумевают от злости
Comments UA
2025-12-25T21:21:34Z
Фристайлист и надежда Украины на ОИ-26 Александр Окипнюк: Только дурак ничего не боится
Комсомольская правда
2025-12-25T11:36:35Z
Зеленский лишил стипендии Софию Лискун, получившую гражданство России
Комсомольская правда
2025-12-25T10:30:14Z
Футболист из Бурунди умер на футбольном поле: все из-за монеты-талисмана
Comments UA
2025-12-25T08:12:49Z
Лузан и Середа стали лучшими спортсменами 2025 года по версии НОК
Комсомольская правда
2025-12-23T19:00:09Z
Звезды на чемоданах? Пять незаменимых футболистов "Динамо" могут покинуть киевский клуб в 2026
Знай
2025-12-22T20:51:47Z
Звезды на чемоданах? Пять незаменимых футболистов "Динамо" могут покинуть киевский клуб в 2026
Знай
2025-12-22T20:51:46Z