/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F356be112f4e1937cf61493e9d033ad34.jpg)
Вибачилися за "гастрономічну необачність": Мішлен виправив реліз, у якому назвав борщ російською стравою
У французькій компанії Groupe Michelin вибачилися за визначення в публікації, присвяченій московським ресторанам, українського борщуяк страви російської кухні, та виправили помилку.
"І про борщ. Вчора, отримавши новину про запуск Мішленівського гастрогіду по московських ресторанах, у яких готують український борщ, ми довго спілкувались із нашими контактами у Groupe Michelin. Розмова була конструктивною. Від керівництва компанії отримали вибачення за "гастрономічну необачність з неочікуваною політичною конотацією", - йдеться у дописі Посольства України у Франції у Facebook у середу, 23 грудня.
За інформацією посольства, первинна версія пресрелізу, у якій ішлося про "емблематичні національні перші страви російської кухні – борщ та рассольнік", після звернення посольства виправлена.
"Тепер "на кулінарній сцені в Росії пропонують овочеві та пряні страви, які цінують гурмани, зокрема, рассольнік, а також борщ у його можливих формах та варіаціях", - процитувало посольство новий текст у публікації Groupe Michelin.
Крім того, у посольстві також повідомили, що розпочали роботу над Мішленівським гастрономічним гідом по київських ресторанах.
"У Groupe Michelin з ентузіазмом сприйняли цю ідею, а особливо запрошення завітати до України і скуштувати автентичного українського борщу. Щоб зняти всі питання. Борщ наш!" - наголосили у посольстві.
Тим часом, четверо членів Кабінету міністрів долучилися до кампаніїна підтримку номінації “Культура приготування українського борщу” до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.
Кулінарне змагання відбулося напередодні Всеукраїнської онлайн-презентації "Культура приготування українського борщу".
Нагадаємо, що росіяни замахнулися на український борщ. Все почалося рівно рік тому, коли у Twitter-акаунті Russia, що пов’язаний із МЗС РФ, з'явився допис про борщ, як "одну із улюблених і відомих страв російської кухні". Тоді це викликало неабиякий шквал критики як в Україні, так і за кордоном. А британська BBC у великій статті про український борщ навіть назвала недолугі потуги Кремля пропагандою військового часу.
Відео Міністри на кухні: члени кабміну зібралися, щоб приготувати український борщ
Міністри на кухні. Четверо членів кабміну зібралися, щоб приготувати найпопулярнішу українську страву – борщ. Свої кулінарні здібності демонстрували віцепрем'єрка з євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко, а також очільники мінекономіки Ігор Петрашко та міністерства захисту довкілля Роман Абрамовський. Спостерігав і оцінював кулінарні навички чиновників шеф-кухар Євген Клопотенко.
- Facebook 2
- Telegram
- Messenger
- Viber
- Автор:
- Олена Вус